Фала ти за информацииве. Изгледа ќе морам да се навикнам на аромиве со послаб интензитет. Искрено кажано ќе ми фалат интензивните ароми на disposable цигарите, ама ако се штетни по здравјето, тогаш не ми требаат@filipkir А сега сериозно, штом си навикнат на disposable, во нив лупаат многу многу повеќе арома одошто има во нормалните течности, можеби и некакви додатоци (појачувачи на вкус). А тоа е хемија што не ја посакуваме ако сме загрижени за своето здравје. Може никогаш да не најдеш купечка течност со ист интензитет. Обиди се полека да се навикнуваш на помалку арома.
Но да, ОЛЕ-то се слаби/разредени. Дополнително, никотинот на некој свој начин го засилува вкусот, секогаш ни изгледа „повкусна“ (поинтензивна) онаа течност со никотин, колку и да го има малку.
Ако беше непушач, ќе ти кажев да не почнуваш со никотин затоа што тој многу лесно создава зависност (а тоа е цаката, што е повкусно со него), но штом си парел долго време disposable, може дури и никотинот да ти фали, а да не го знаеш тоа. Тие (некои од нив) се преполни и со никотин.
Затоа оди полека, пробувај повеќе различни работи и не се откажувај.
Ако пак disposable-те биле без никотин, стварно не почнувај со никотин. Лупај и ти арома (веројатно, во прво време по нарачка од кај Шарло), па намалувај ја со време (и аромата е хемикалија).
Ако биле никотински или ако пред тоа си пушел аналогни, можеш со никотин, подоцна ќе намалуваш.
Некои ароми колку и да ги дозираш секогаш ќе се по субтилни и обратно. Ако ти се свиѓаат/сакаш интензивни, тогаш ќе ти кажам кои се за да почнеш со нив.Фала ти за информацииве. Изгледа ќе морам да се навикнам на аромиве со послаб интензитет. Искрено кажано ќе ми фалат интензивните ароми на disposable цигарите, ама ако се штетни по здравјето, тогаш не ми требаат
Откако ќе ги потрошам течностите што ги купив од Umbrella планирам да направам една поголема нарачка од @Sharlovski . Сакам да ги пробам неговите течности бидејки неколку членови од форумов ми рекоа дека неговите течности имаат силна арома, а јас тоа го барам.
Важи, ќе се договориме накнадно кога ќе ги дотрошам аромиве од umbrella.Некои ароми колку и да ги дозираш секогаш ќе се по субтилни и обратно. Ако ти се свиѓаат/сакаш интензивни, тогаш ќе ти кажам кои се за да почнеш со нив.
Вистина е ова ?Подобро нарачај си од Шарло додека имаш други, бидејки на течностите им треба време да созреат(steeping time,да легнат).Кај скоро сите е различно времето,најмногу бараат тутунските од мое искуство.
Стигнаа течностите од @Sharlovski Досега ги испробав Apple Green menthol и Raspberry. Течностите се баш како што јас ги сакав, со јака арома и пријатен вкус.Ти реков ? Ти повеќе фрути вкусови си одбрал . Јас ова земавПогледнете го атачментот 118305Стигнаа течностите од @Sharlovski Досега ги испробав Apple Green menthol и Raspberry. Течностите се баш како што јас ги сакав, со јака арома и пријатен вкус.
Прво ја пробав течноста Apple Green menthol и имав мал кикс. Вкусот на таа течност беше како мешавина од изгорено јаболко и стопена пластика. Се испостави дека греачот 1.2 Ohm Z coil и покрај тоа што беше нов, одма изгоре после само 10-20 puffs и покрај тоа што беше добро натопен, користев ниска ватажа и чекав пола саат пред да го употребам. Покасно прочитав дека на глобално ниво Z coil греачите со 1.2 Ohm отпор се нешто фалични и прегоруваат пребрзо. Го заменив греачот со 1.6 Ohm греач и вкусот на течноста беше феноменален.
Покасно прочитав дека на глобално ниво Z coil греачите со 1.2 Ohm отпор се нешто фалични и прегоруваат пребрзо.
(оние од 1,2 викаат дека не чинеле, многу прегорувале)
за почетници најчесто препорачувавме ова. Сè од таму уште важи.
И сега Сирена 2 кај да барам..
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден