JasSum
poweruser
- 8 мај 2007
- 2.622
- 3.169
Тие во технополис се класични тави, прилично се длабоки а со тоа ќе бидат и непотребно тешки. Палачинка треба и да се превртиОпција 1 во Технополис
Опција 2 во Технополис
Опција 1 во Карес
Опција 2 во Карес
Опција 3 во Карес
Ова се некои опции што ги знам и од каде што имам купувано па можам да кажам дека се со соодветен квалитет. Гусани тавчиња или тавчиња од леано железо се одлични но и проблематични за одржување и можат да бидат предизвик за користење за почетници.
Како најчесто тавче за готвење на повеќето од работите за мене, користам нешто вакво. Инокс тавче со инсерт од алуминиум во внатрешноста. Ова значи дека се загрева убаво и рамномерно и одржува добра топлина на целата површина. Со соодветно загревање, лепење на храната нема да се случи и секако треба соодветно да се одржува. Одржувањето на ова тавче е многу полесно од гусано тавче.
Знам дека тефлонот може да биде штетен, но со внимателно чистење каде што треба да бидеме внимателни да не го оштетиме тефлонскиот слој ја спречуваме /намалуваме шансата да внесеме тефлон во телото.
Јас користам и тефлонски тавчиња ама па истотака ги менувам на 6-8 месеци.
поевтино ми е да нарачувам палачинки него да ги готвам во нивните тави.Кај тава.мк да прашаш?
Сликичките се од амазон, и се во рамки до 50долари.
Ова забегувањето со 200 долари за тава, може е ок ако земаш за ресторан и ќе биде во функција 16 саати во денот 365 дена во годината.
Тие во технополис се класични тави, прилично се длабоки а со тоа ќе бидат и непотребно тешки. Палачинка треба и да се преврти
Главен проблем е тостер, тој би се користел скоро секој ден а нема никаде ни слично.
поевтино ми е да нарачувам палачинки него да ги готвам во нивните тави.
Може и емајлирано тавче. На времето немаше тефлонски, ама сите дома јадевме палачинки.Не можеш cast iron за палачинки, ќе се лепат. Само тефлон. За грил cast iron ја бива само.
Може и емајлирано тавче. На времето немаше тефлонски, ама сите дома јадевме палачинки.
Иноксна е исто прифатлива. Тоа што ќе има алуоснова не ми менува во тоа што го барам. Барам да нема тефлон и слични срања.ај шо ќе се лепат него ќе имаш не рамномерно печени палачинки
Погледнете го атачментот 160855
не за џабе се тавите за палачинки од алуминиум и тенки за да брзо се загреат и еднакво да се загреат
има некаква „керамичка“ оплата, што не е баш керамичка но добро е за маркетинг. Подобра е од тефлонските опции, но не е баш трајна. Во суштина е некаква западњачка копија на стариот добар емајл, што во суштина е стакло врз челик.иначе да видиш ваква алтернатива некоја, керамички има за палачинки. Како пример ти го давам линков.
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
NB 2-SCREEN MONITOR 13.3" EXTRALINK S350, IPS FULLHD
21.850,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
XIAOMI AIRTAG 1-pack, BHR08SPGL
1.060,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден