Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Царинска тарифа

Cekov Ivan

read-only
17 јуни 2017
6
2
Нема потреба да испраќаш ништо ќе ти стигне писмо дома ако си оцаринет да поднесеш извештај од сметка каде е извршено плаќањето. Утре очекувај да ти пише на тракингот

Record item customs information (Inb)

или многу подобро дирекно

Return item from customs (Inb)

ако во случај не го отворат пакетот. Ако го отворат 2000 ден секако ќе горат.

И пиши како ќе поминеш да знаеме. Поздрав. :)

ОВА Е МНОГУ ПОДОБРОТО??
a.png

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Да. :D Утре обавезно оди во твојата локална пошта и догигни си го пакетот. :)
Нели нема SKOPJE 1004 на тракингот не плаќаш ни денар.

Што телефон иначе? :D

Гледате не а царинат секоја пратка ова нешто како лотарија ти е, досега мене само првата нарачка што ја направив ми ја царинеа, како и да е зависи што говедо ќе ти се погоди на смена кога ќе стигне твојата пратка на ред за преглед.

Cekov Ivan

read-only
17 јуни 2017
6
2
Да. :D Утре обавезно оди во твојата локална пошта и догигни си го пакетот. :)
Нели нема SKOPJE 1004 на тракингот не плаќаш ни денар.

Што телефон иначе? :D

Гледате не а царинат секоја пратка ова нешто како лотарија ти е, досега мене само првата нарачка што ја направив ми ја царинеа, како и да е зависи што говедо ќе ти се погоди на смена кога ќе стигне твојата пратка на ред за преглед.

Супер, утре одма после работа по телефонот!
А иначе телефонот е XIAOMI REDMI NOTE 4 Global.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Баш ме интересира ова со царината како ќе испадне :)

Се кладам на што сакаш дека ќе има само печат дека не подлежи под царински преглед и нема да плати ни денар. Од искуство знам, имав 4 пратки така што отидоа таму но сепак не беа царинети..

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.419
1.650
како шо кажа некој погоре.. зависи шо говедо ќе ти се погоди на смена да ти го гледа пакетот....
мене истово телефонче пред недела дена ми го царинија, али среќа па го пишав 99$ така да не платив многу

creator

hello world
26 јануари 2009
89
67
како шо кажа некој погоре.. зависи шо говедо ќе ти се погоди на смена да ти го гледа пакетот....
мене истово телефонче пред недела дена ми го царинија, али среќа па го пишав 99$ така да не платив многу
Како тоа "го пиша" 99$, не им испрати принт скрин од нарачката од Али и принт скрин од извод од банка.

Cekov Ivan

read-only
17 јуни 2017
6
2
Како тоа "го пиша" 99$, не им испрати принт скрин од нарачката од Али и принт скрин од извод од банка.

И мене царина + ддв = 1700ден си платив во пошта иако на пакетот пишуваше дека пратката е 45€. Али супер е до сега телефончето!

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Се кладам на што сакаш дека ќе има само печат дека не подлежи под царински преглед и нема да плати ни денар. Од искуство знам, имав 4 пратки така што отидоа таму но сепак не беа царинети..
И ... ? Што беше кладбата ? :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.110
7.794

Чек, како говедо? Нели им е тоа работа?

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Понекогаш сме ненаситни,
значи во вакви ситуации ни останува ако помине без царина да се радуваме, во спротивно треба мушки да си ги платиме давачките кон државата кој што се пропишани со закон.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мислам дека треба да пишува OTB за да бидеш сигурен дека нема да се царини, вака можно е да има уште еден чекор, и да се врати пак у царина.

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Дечки шо значи ова на подолнава слика?

e04c215f19d4461c14807bdcd557e8f0.jpg
Еве дополнување на цитираниот пост. Статусот на тракингот никогаш не се смени а телефонот со уплатница 1800 ден. ддв ми го донесе поштарот на врата.
Нормално пред тоа без да чекам известување, на ciposta@....... им испратив invoice од продавачот и извештај од картичката од банка.

Sent from my ZUK Z2131 using Tapatalk

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Еве дополнување на цитираниот пост. Статусот на тракингот никогаш не се смени а телефонот со уплатница 1800 ден. ддв ми го донесе поштарот на врата.
Нормално пред тоа без да чекам известување, на ciposta@....... им испратив invoice од продавачот и извештај од картичката од банка.

Е значи стварно многу а претеруват, си пишат вредност на пратките нив како ќе им прдни 1800 ден е многу како за ДДВ на еден телефон, па 1800 ден ти е пола телефон ебаго.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Е значи стварно многу а претеруват, си пишат вредност на пратките нив како ќе им прдни 1800 ден е многу како за ДДВ на еден телефон, па 1800 ден ти е пола телефон ебаго.
Ако цената на телефонот е 160 долари негде толку е. 18% ДДВ плаќаш, околу 1500-1600 денари, па царински давачки, провизии за уплата околу 1800

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Ич не е многу, толку е реалната вредност на телефонот која и им ја прикажав со документите. Бев спремен на таа сума уште кога го одбирав да го порачам, телефончето е 162€ од Али и уште 1900 царина + поштарина.

Дополнување, конечно по 5 дена од кога го добив телефонот статусот на тракингот се смени во испратено на домашна адреса :)

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Ич не е многу, толку е реалната вредност на телефонот која и им ја прикажав со документите. Бев спремен на таа сума уште кога го одбирав да го порачам, телефончето е 162€ од Али и уште 1900 царина + поштарина.

Дополнување, конечно по 5 дена од кога го добив телефонот статусот на тракингот се смени во испратено на домашна адреса :)

Затебе да, замене беше многу зошто телефонот беше Blackview E7 (50 евра го платив) ми го пишаа како 100евра и платив 1400 ден вкупно давачки така да половина телефон платив. Поздрав.

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
А што не си купувате овде локално кинески телефони? Овака сте без гаранција!

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Значи јас го купив телефонот уште пред да се појават овде во Македонија овие ги немаше никаде ама баш никаде, го начекав тој модел за супер цена и веднаш го порачав бидејќи за таа цена која го платив овде би бил двојно поскап истиот како на пример послето ете ти го се појави моделот и во АМЦ за 6500, додека јас го платив двојно поефтино од тоа! А за гаранција зошто да не би ризикувал кога е двојно поефтино? Верувам во квалитетот на производите кои ги купувам, досега не сум имал никаков проблем нешто така да откажи дури и после 2 години.

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Каде тоа локално има да се купи ZUK Z2 или сличен (снапдрагон 820, 4/64GB итн) за 160€ со гаранција???

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно