acekorg
hello world
- 5 октомври 2010
- 413
- 672
Навојот има 2 стандарда и сигурно ќе можеш да го зашрафиш затоа што речиси сите микрофони доаѓаат со свој држач и редуцир навој ако случајно имаш од потенките шрафови на сталакот. Така да со овој, ќе треба да го извадиш неговиот врв и да го зашрафиш тој што доаѓа со Behringer C1.Behringer C1 ми фати око, а дефинитивно не е во ранг на АТ2020 (7.500), а C1 е 2.800. Изгледав видеа на YouTube, ми се допаѓа како звучи.
Каква сталка/од каде би препорачал? Малце ми се гломазни тие огромните како подкастери што имаат. Претпоставувам нема да го збере на нешто како ова пошто изгледа подебел микрофонот
Повеќе се запрашав колку е ова чудо стабилно пошто е мало а микрофонот тежи накај 400-500 грама ама гледам по thomann Millenium DS10 е ист ваков, буџет френдли а во коментари луѓе го користеле за кондензаторски микрофони
Konig&Meyer се подобри сталки ама малце поскапи, Adam Hall е ок побуџет варијанта... Разгледај по продавнициве, мислам дека нема да ти направат проблем ако сакаш да го видиш и закачиш микрофон да пробаш пред да купиш.