Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Velix

hello world
9 март 2014
284
25
Валандово
Velix's setup  
OS
Microsoft Windows
Дечки едно прашање. Го однесов на сервис мојот IPhone да му го сменат стаклото пошто го скршив. Кога си го зедов назад на работи предната камера, ниту пак слушам нешто кога некој ќе ми се јави. Морам во тој случај да отварам на звучник за да го слушам или пак да ставам слушалки. До што може да е проблемот најверојатно е до тоа кога го менувале стаклото?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ок ајде на темата, доста се натегате.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Момци, кажете ми цена на полнач и кабел за Ајпад Аир 2 ?
Најдов таков таблет за 250 евра, но без полнач и кабел, па ме интересира за колку би можел да купам и од каде.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.650
25 ноември 2014
1.543
1.982
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Рендери со тој концепт за ајфон 8 излегоа далеку пред било кои рендери за ѕ8.. така да.. пак другите гледаат од епл.
Понекогаш не можам да знам дали сте саркастични или не во темава.
Трагичното е што 9/10 пати сте сериозни.

25 ноември 2014
1.543
1.982
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
2 телефона и изолир трака

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Рендери со тој концепт за ајфон 8 излегоа далеку пред било кои рендери за ѕ8.. така да.. пак другите гледаат од епл.

Поголем булшит, со години немам прочитано. Apple троловите/фанатиците на темава се мало дете за ова.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак

Се слагам. Коа ќе видиш дека епл први извадија тачскрин телефон, секој нареден е само бледа копија на ајфонот. Епл секад предводи со иновациите и џабе им е на другите, никад нема да ги стигнат.

Уше коа излезе ајфонот почнаа гласини и рендери за ајпад, и стварно извадија. Така шо и закривените екрани се идеја на епл, иако можда самсунг прв ги извади. Очигледно од розевите линии дека самсунг не можат да го изведат ко шо треба.

Епл коа ќе извади телефон со закривен телефон ќе биде ко шо треба.

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Имаше и други тач телефони ама не ги биваше. Епл скоро ич нема иновации ама тоа што го користи просто функционира. И тоа кај милиони купувачи. За разлика од оние што ставаат најнови технологии, што не се баш средени и продаваа илјадници место милиони телефони. И кому што му се свиѓа. Епл го третирате како елитистичка компанија, арно ама, они се само потрошувачка компанија. Кока кола на технологијата. Доволно добро да ги дадеш парите и да не зажалиш. Ако ги имаш. Инаку мислам @krale стави негде еден пост дека со договор iPhone кошта 30% помалце од Samsung флегшипи - затоа што самите оператори го субвенционираат. Ајфон им прави помалце проблеми и претплатниците се позадоволни и од најдобрите Андроиди. Јбг. Ти и ја знаеме што е боље, ама...

Последна промена:

mitkova

read-only
15 февруари 2015
41
21
Дали при форматирање на телефон после негово сетирање и инсталирање на апликации нормално е да биде жежок телефонот,не премногу ама онака топличок да се осеќа на рака?
Инсталирав 14 апликации и сликите околу 350 што направија backup сите слики беа една по една прегледани за да се лоадираат , бидејќи ги дава матни потроши некој 20% батерија се работи за ајфон 6?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Имаше и други тач телефони ама не ги биваше. Епл скоро ич нема иновации ама тоа што го користи просто функционира. И тоа кај милиони купувачи. За разлика од оние што ставаат најнови технологии, што не се баш средени и продаваа илјадници место милиони телефони. И кому што му се свиѓа. Епл го третирате како елитистичка компанија, арно ама, они се само потрошувачка компанија. Кока кола на технологијата. Доволно добро да ги дадеш парите и да не зажалиш. Ако ги имаш. Инаку мислам @krale стави негде еден пост дека со договор iPhone кошта 30% помалце од Samsung флегшипи - затоа што самите оператори го субвенционираат. Ајфон им прави помалце проблеми и претплатниците се позадоволни и од најдобрите Андроиди. Јбг. Ти и ја знаеме што е боље, ама...

Не дека сум некој фактор - ама сепак се знаеме одамна и од секогаш сум те почитувал и ценел, тоа ни сега нема да се смени но ваквиот став е главната причина заради која луѓето ги мразат Apple, ова е тоа што фрла бензин во огинот. Но ок разбирам дека не секој може да одолее и да има критичен став кон хај енд продукти.

Ако имаш било каков сомнеж дали со право коментирам или не, погледни си ги лајковите на постот - се ќе ти се разјасни.

Последна промена:

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521

Постот е реален ...

Луѓе од инат тоа не можат да го признаат...

Неможат да сватат дека Ајфонот просто ФУНКЦИОНИРА...
Еве гледам некои порано а некои покасно ќе сватат...
Војводата е чист пример за тоа...

Јас мислам дека имаат и сватено но сега Егото работи... јбг

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Постот е реален ...
Единствено нешто што е реално е ситуацијата од пред некој ден, кога извадивме Nexus 6P, Xiaomi Redmi 4 Pro, iPhone 6S, ја исклучивме од меморија „ретко користената“ и „совршено направена“ апликација за iOS, Viber, и ја пуштивме.
На двата првоспоменати телефони, апликацијата се пушти скоро инстантно, додека на тој третиот се појави бел екран и беа потребни околу 2-3 секунди. Можно е да биле потребни повеќе секунди, затоа што откако видов дека стои 2 секунди бел екран, почнав видно и урнебесно да скокам во друг правец, вчудоневиден од совршенството наречено Apple.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Да бе извини ...

Мислиш ли дека некој ќе те свати сериозно дека едно Redmi 4 pro функционира подобро од 6с...

А бе и тој што ти кликнал лајк има 6с прашај го дали е така...

Дајте бе луѓе Олабавете... демек најдов маана на Ајфонот јас сум посебен...
А бе со константно користење на ајфонот сваќаш дека останатите биле недоработени ОС во некоја тешка Бета...
Ама ок

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@aleksuperior, те молам изјасни се на темава XD

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Единствено нешто што е реално е ситуацијата од пред некој ден, кога извадивме Nexus 6P, Xiaomi Redmi 4 Pro, iPhone 6S, ја исклучивме од меморија „ретко користената“ и „совршено направена“ апликација за iOS, Viber, и ја пуштивме.
На двата првоспоменати телефони, апликацијата се пушти скоро инстантно, додека на тој третиот се појави бел екран и беа потребни околу 2-3 секунди. Можно е да биле потребни повеќе секунди, затоа што откако видов дека стои 2 секунди бел екран, почнав видно и урнебесно да скокам во друг правец, вчудоневиден од совршенството наречено Apple.
Потврдено, со мојот Nexus 6P ја правевме споредбата.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Да бе извини ...

Мислиш ли дека некој ќе те свати сериозно дека едно Redmi 4 pro функционира подобро од 6с...

А бе и тој што ти кликнал лајк има 6с прашај го дали е така...

Дајте бе луѓе Олабавете... демек најдов маана на Ајфонот јас сум посебен...
А бе со константно користење на ајфонот сваќаш дека останатите биле недоработени ОС во некоја тешка Бета...
Ама ок

За 1/4 од цена, Редми 4 Про го мачка 6S аЈван :)

А за пола цена Mi 5S мачка и појаки манги..

Имам на тест еден 6S дома на жена ми ете го 2 месеца го има. А има и Redmi Note 3 MTK стар 1 година, и ај погоди кој го користи уште како примарен? Не е до мене, аЈванот и е од работа, а јас не мрчам да го шитне за да и дадам Ми :) нејзина работа искрено, но ги тестирам телефоните јас за вакви "реални" ситуации каде очи ќе си извадите..

I rest my case, толку за до нареден коментар до аЈван 8..

Sent from my MI 5s

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Јас ти кажав конкретен пример. Во глобала, можеби ајфонот функционира подобро од шаомито.
И не ми го потценувај телефонот. Тоа "едно" има подобри перформанси од уреди што драстично отскокнуваат од тој ценовен ранг.
демек најдов маана на Ајфонот јас сум посебен...
Проблемот е што се најдени 200 мани на Apple телефоните, од различни луѓе на темава, но ти тоа го замижуваш, и секогаш читаме најразлични изговори.
А верувај дека повеќето тука ги кажуваат маните за да се направи реална слика, а не само да се руга Apple. Иако морам да признаам треба почесто да се кажуваат предностите. И кога веќе другите не го прават тоа, прави го ти ама со факти. Затоа што 95% од постовите ти се генерични „Apple е најбоље шовие“ и многу потценувачки кон сите други производители.

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Не дека сум некој фактор - ама сепак се знаеме одамна и од секогаш сум те почитувал и ценел, тоа ни сега нема да се смени но ваквиот став е главната причина заради која луѓето ги мразат Apple, ова е тоа што фрла бензин во огинот. Но ок разбирам дека не секој може да одолее и да има критичен став кон хај енд продукти.

Ако имаш било каков сомнеж дали со право коментирам или не, погледни си ги лајковите на постот - се ќе ти се разјасни.
:( абе тоа е. како што у живот не купив нокиа а сите паѓаа у транс колку нокиа е најбоља, исто и ова. народецот си зацрта дека ајфон е добар телефон и си тера. зборам за земјите кон кои стремиме. индија и кина е друга прикаска. инаку и јас сум на андроид, сега да се вратам на ајфон треба да отидам на помал екран со поголеми безели и поскап. а јас сум прочуен по тоа што еднаш у две години мора сол да го направам...

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јас ти кажав конкретен пример. Во глобала, можеби ајфонот функционира подобро од шаомито.
И не ми го потценувај телефонот. Тоа "едно" има подобри перформанси од уреди што драстично отскокнуваат од тој ценовен ранг.

Проблемот е што се најдени 200 мани на Apple телефоните, од различни луѓе на темава, но ти тоа го замижуваш, и секогаш читаме најразлични изговори.
А верувај дека повеќето тука ги кажуваат маните за да се направи реална слика, а не само да се руга Apple. Иако морам да признаам треба почесто да се кажуваат предностите. И кога веќе другите не го прават тоа, прави го ти ама со факти. Затоа што 95% од постовите ти се генерични „Apple е најбоље шовие“ и многу потценувачки кон сите други производители.

Море луѓе не го потценувам Шаоомито...
Имам Ми макс...
За парите е ок телефон...
Но разлика во работа со ајфонот едноставно не ми се Дебатира...ќе се осетам смешно ако споредувам...
Со секој нов апдејт нови проблеми...
Имаше еден член со РН3 ми се фалеше како Шаомито побрзо влегува во сетингс хахах

Сватете целокупното искуство кај Ајфон е по комплетно затоа што луѓето навистина се замараат со Иосот ... сакале вие да признаете или не...
Багови има но како не разберите дека ако кај иос има 5 багови кај Миуи има 120 кај Самсунг 80 итн итн.

Користете што сакате се изморив да ви објаснувам...
Еден ден ќе сватете кога ќе го купите и кога ќе го користите барем 1 месец и кога ќе се вратите на Андроид...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно