околу 20-30 евра надолеМислите ќе паѓаат малку цените до нова година?
Не е тоа она ѐ што го барам. Плус не користам апл тастатура така да сите потраги по истото паѓаат у вода.еве го е
Па пасвордите ако ги чувам на пејстбин документ/страна/линк? И пример не сакам да ги копирам и пејст да им направам туку сакам таб да сменам пред да внесам пасворд да видам кој е што е како е. Можеби сум на некоја сомнителна страна и сум пред внесување на пасворд и морам да сменам таб демек правам нешто, ако идам хоум скрин пропаѓа сѐ(е') у вода. Ова е врзување на раце најјако шо може ко да сум ограбил некоја банка, еве Стопанска на пример.Првата слика е како таб да смениш.
Втората е за јазик и џ кај е и зошто нема бројки.
На твојата слика си стиснал да внесеш пасворд затоа не ти дава да смениш таб
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не е тоа она ѐ што го барам. Плус не користам апл тастатура така да сите потраги по истото паѓаат у вода.
Па пасвордите ако ги чувам на пејстбин документ/страна/линк? И пример не сакам да ги копирам и пејст да им направам туку сакам таб да сменам пред да внесам пасворд да видам кој е што е како е. Можеби сум на некоја сомнителна страна и сум пред внесување на пасворд и морам да сменам таб демек правам нешто, ако идам хоум скрин пропаѓа сѐ(е') у вода. Ова е врзување на раце најјако шо може ко да сум ограбил некоја банка, еве Стопанска на пример.
Преголеми ограничувања имаш од самиот софтвер. Од ова шо им е dynamic island, ништо корисно, само убаво изгледа, функционалност нула. Океј е кога слушаш музиче и да идеш на наредна трака, нешто ко шо е у нотификејшн бар на андроид. Убаво е шо не ти блокира цел екран кога ти ѕвоне телефон кога си у апликација. Друго не знам, џабе толку хајп. Можеби се платеници.
Јас го праам ова и има ефект ако сакаш да се замараш.Дали има некој искуство дали 20-80% пристапот е ефективен? Го имам веќе месец дена и не отишол под 20 или над 80%, претежно тие 60% ме држат добри 14 саати( +/- некој денови). Да не си ускратувам за џабе со тоа што не го дополнувам до 100, дали има позначајно или занемарливо влијание?
Јас го праам ова и има ефект ако сакаш да се замараш.
Кога купувам нов телефон, стариот му го давам на брат ми, сакам со добра батерија да му го дадам да не дава пари на нова.
Фала на двајцата.Не се замарај, имаш офоцијален сервис и оригинална батерија во МК, така да 0% замарање треба.
Ова е вака најмалку 2 години.
А што е пропустот?Ова е вака најмалку 2 години.
Нивните сервиси и реклами комуницираат директно со нивниот сервер apple-dns.net, заради "безбедносни" причини.
Ако се направи доволно галама во врска со ова може и ќе го средат ова, ама познавајќи ги Епл.. тешеко.
За апликациите на епл, си комуницира телефонот дирекно, а не преку ВПНто. Исто како што гугл комуницира со своите сервиси.А што е пропустот?
Не го гледам проблемот.
проблемот е то шо (let me rephrase this) ти сакаш на телефон со Трајанка комшивката да зборниш приватно, шо живее во иста куќа со Мица, и сега имаш два телефони, едниот кај Трајанка, другиот кај Мица всоба, и ти ѕвониш кај Мица, и викаш: дај ми ја Трајанка на телефон, ама да зборнам сакам само со неа, и Мица (епл во случајов), наместо да ја спушти слушалката, си продолжува да слуша. појасно сега?А што е пропустот?
Не го гледам проблемот.
Непроблемот е то шо (let me rephrase this) ти сакаш на телефон со Трајанка комшивката да зборниш приватно, шо живее во иста куќа со Мица, и сега имаш два телефони, едниот кај Трајанка, другиот кај Мица всоба, и ти ѕвониш кај Мица, и викаш: дај ми ја Трајанка на телефон, ама да зборнам сакам само со неа, и Мица (епл во случајов), наместо да ја спушти слушалката, си продолжува да слуша. појасно сега?
Сиииигурно прават деперсонализација, освен кога станува збор за разни истраги, следења и прислушкувања, тогаш на мистериозен начин судовите доаѓаат до докази.Не
Апликациите на apple комуницираат со API од Apple, што е проблемот?
Божем ако сака Apple да види што користиш и како неможе директно да пристапи до податоците?
Јас колку што знам сите ги користат приватните податоци од клиентите за реклами, Аpple прави депорснализација на податоците пред да ги користи, мож и другите веќе да го прават тоа не сум сигурен.
Правиме муабет за реклами, тогаш се прави деперсонализацијатаСиииигурно прават деперсонализација, освен кога станува збор за разни истраги, следења и прислушкувања, тогаш на мистериозен начин судовите доаѓаат до докази.
Не ги отварај и другите теми тогаш, зошто е сосем истото или најчесто многу полошо. Само опен сорс телефон ако ме сакаш вака, или впн на рутер.Не сум ја отворил темава цела година, ме интересираше да видам како стојат работите.
Гледам дека нема ништо ново, Епл си е Епл, сејм шит, диф-рент деј!
Неее па и ти, јас генерално зборев, не дека другиве се цвекиња за мирисање.Не ги отварај и другите теми тогаш, зошто е сосем истото или најчесто многу полошо. Само опен сорс телефон ако ме сакаш вака, или впн на рутер.
А демек телефонот сега преку ВПН ти е врзан, па ова ти менува?
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден