Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Катастрофа, барај да ти залепат нови падови или како што велиш „нова мишка“. :)
Побарено е само што затворе сервисот денес и од понеделник ќе бидам контактиран да видам како решение ќе понудат. Не знам ако мислат со вакви поправени мауси дека добро направиле, само го уништуваат имиџот.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Кликот е поправен, ама падовите максимално оштетени да се донаврзам еве дома кога го отворив уште толку попуште. Се јавив и чекам понеделник одговор, во најмала рака нов маус.
Погледнете го атачментот 113568
Погледнете го атачментот 113570
Срамота вака да ти го вратат. Не примети одма ?

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Срамота вака да ти го вратат. Не примети одма ?
Уште на каса кога го примав им реков да го отворам, хорор. Онака им викам ај да видиме дали падовите ќе бидат оштетени како претхнодиот пат. Отвора продавачот кутијата, П О П А Р А. Одма се јавив на техничка поддршка, сликано и пратено по маил, повторно јавено и добив одговор понеделник да контактираат со сервисот, Амако Нет, па да видиме шо ќе речат.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Уште на каса кога го примав им реков да го отворам, хорор. Онака им викам ај да видиме дали падовите ќе бидат оштетени како претхнодиот пат. Отвора продавачот кутијата, П О П А Р А. Одма се јавив на техничка поддршка, сликано и пратено по маил, повторно јавено и добив одговор понеделник да контактираат со сервисот, Амако Нет, па да видиме шо ќе речат.
Невнимание и неискуство од страна на сервисерот. Што да се каже..Не се работи така на прашина остај ги падовите изџвакани.:eek:...

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Кликот е поправен, ама падовите максимално оштетени да се донаврзам еве дома кога го отворив уште толку попуште. Се јавив и чекам понеделник одговор, во најмала рака нов маус.
Погледнете го атачментот 113568
Погледнете го атачментот 113570
Anhoch станаа тешки аматери очигледно.
Као и све друго кај нас.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Update: Залудно продавачот ги стегаше да се вратат во форма демек, кога лепакот е уништен и е полн со прашина падот. Сепак јас ќе го споделам цел процес па се надевам дека во иднина ќе си ја увидат грешката. Јас нема да купувам повеќе од нив мауси се додека не видам некој член да се пофали дека му го направиле како што треба. Втор пат ќе напоменам имам и претхнодно исто искуство со Glorious маусот кој ми беше поклон од жената и ми го уништија.
1653670382244.png

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.297
11.830
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
@outsider Земи малку нитро разредувач на чепкалка за уши и помини по лепакот, би требало да се залепи нормално после тоа.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Ќе ризикувам да звучам како „бумер“, но сервисот на Анхоч пред некои 2 децении и денешниот немаат ама баш ништо заедничко (зборувам од свое искуство).
Сфаќам дека со десеткратното растење на бизнисот си доаѓаат и повеќе муштерии, а со тоа и повеќе пријави за дефекти, но нивото на комуникација и „фушерајскиот“ пристап се дефинитивно нешто што и јас сум го забележал последниве 3-4 години.

Пред нешто повеќе од година и јавно ги искритикував во тоа главната централа кај Олимписки, онака пред сите референти за продажба и сервисери. Знам дека ништо не променив, но барем тие 2-3 минути се гледаше дека се осеќаа како попарени.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
@outsider Земи малку нитро разредувач на чепкалка за уши и помини по лепакот, би требало да се залепи нормално после тоа.
Не го гибам моментално пријавено им е во ваква состојба и чекам повратен одговор. Не е моја работа да го поправам јас маусот а си има гаранција од 24 месеци. Треба нови падови очигледно е то затоа што се извиткани плус.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Update во врска со маусот: На 30.05.2022 по добијан повик од Анхоч за да го пратам повторно на сервис, денес ги контактирав за да им се пожалам за нивното услужвање на клиент и исто така нарушување на нивниот углед и аматерски постапки. По втор пат ми го прават истото. По 10 мин повторно ми се јавуваат дека маусот бил среден и уредно спакуван па да го очекувам денес или петок. За секој случај пред одење во Анхоч еден дијазепам ќе се напијам, шо е сигурно, сигурно е.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Купував нешто за мој пријател и покрај стандардното „Име Презиме, телефонски број“ цурата (буквално) ми подметна лист за некаква согласност за обработка, чување (ваљда и користење) на лични податоци што досега ми се немаше случено кај нив.

Не е дека сум некој privacy freak ама ред е да ти кажат. Крај краева за важност на гаранција не им требаат ниту пак се потребни лични податоци.

Иначе не им го потпишав.

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
162
107
Скопје
Купував нешто за мој пријател и покрај стандардното „Име Презиме, телефонски број“ цурата (буквално) ми подметна лист за некаква согласност за обработка, чување (ваљда и користење) на лични податоци што досега ми се немаше случено кај нив.

Не е дека сум некој privacy freak ама ред е да ти кажат. Крај краева за важност на гаранција не им требаат ниту пак се потребни лични податоци.

Иначе не им го потпишав.
ако не грешам тоа е дека оставаш лични податоци кога прв пат оставаш лични податоци во правен субјект треба да потпишеш согласност за оставање и користење на личните податоци тоа е со новиот закон за Заштита на Личните Податоци, не прави некоја разлика дали ќе потпишеш или не само требала да ти објасни убаво што како е тоа

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Според законот за заштита на личните податоци.
Член 2: Согласност на субјектот на лични податоци е слободно и изречно дадена изјава на волја на субјектот на лични податоци со која се согласува со обработката на неговите лични податоци за однапред определени цели;

Мене ме прашаа за изјава во салонот во ГТЦ, и јас ја потпишав.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Според законот за заштита на личните податоци.
Член 2: Согласност на субјектот на лични податоци е слободно и изречно дадена изјава на волја на субјектот на лични податоци со која се согласува со обработката на неговите лични податоци за однапред определени цели;

Мене ме прашаа за изјава во салонот во ГТЦ, и јас ја потпишав.
Океј тоа со законот

На Анхоч не му требаат моите податоци како име презиме и телефонски број (матичен уште помалку)

Сакав да кажам дека за да ти важи гаранција на одреден производ не е од фундаментална важност да стои твое име и презиме.
Фискална и гарантен лист е потребно.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
На Анхоч не му требаат моите податоци како име презиме и телефонски број (матичен уште помалку)
Честопати треба нешто да повлечат од друг салон. Во тој случај ми се јавуваат дека нарачката е пристигната. Инаку, матичен не сум им дал, нема потреба секако.
Мислењето е автоматски споено:

Сакав да кажам дека за да ти важи гаранција на одреден производ не е од фундаментална важност да стои твое име и презиме.
Потполно се сложувам. И при неколку ретки случаи што сум имал потреба да ја активирам гаранцијата на некој производ, никогаш не ме прашале дали сум јас тој на гарантниот лист. За тоа се ОК.

wildthingthe

read-only
24 февруари 2017
21
22
Океј тоа со законот

Матичен не бараат, име презиме, број, емаил и адреса, по желба, секако со сите клуб картички (сетек, нептун) веќе си согласен дека си ги остајл, Анхоч немаат клуб картички, па мораат пешки да собираат согласности, сменати се законите. Чудо големо ако си се потпишел. Секако сегде секој може да те најде. Не само тебе, за сите општо.

Честопати треба нешто да повлечат од друг салон. Во тој случај ми се јавуваат дека нарачката е пристигната. Инаку, матичен не сум им дал, нема потреба секако.

Потполно се сложувам. И при неколку ретки случаи што сум имал потреба да ја активирам гаранцијата на некој производ, никогаш не ме прашале дали сум јас тој на гарантниот лист. За тоа се ОК.
За важност на гаранција според закон потребен е гарантен лист и фискална сметка. Ништо повеќе :)

18 август 2019
1.219
1.193
Кај мене гаранцијата беше на друго име. Бидејќи им пишував мејл, го имаа моето име и тоа беше наведено во документацијата за поправка. Никој ништо не ме праша зошто гаранцијата не е на мое име.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Toa sto si potpisal e zakon za zastita na potrosuvaci. Ako sakas da si kontaktiran za bilo sto (naracka, servis), mora da imas potpisana takva izjava. Ako vo bazata ne dava deka si potpisal izjavata, nema nikakva informacija da dobivas bidejkji e zakonski zabraneto.

Ako ti smeta toa sto ti imat podatoci, idi vo stranata imas email adresa za da baras tvoite podatoci da bidat izbrisani celosno.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Знаете да се жалите дека сте потрошиле стотици илјади денари, не ви дале ни денар поуст. Тој продавач не е обвржан/должен да памти како се викаш и колку пари си потрошил.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв