Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468
20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Било кој продавач, ако го нема она што го бараш, ќе ти понуди алтернатива која е најблиску по перформанси. Не ти одговорил, затоа што (како што пишал во вториот мејл) немаат информации.
Па тоа де, немаме информации. Тоа е она што требаше да ми каже. Виде такво нешто во првиот одговор?

Супер одговор си добил, sales му е работата на тој од другата страна. Очекуваш да ти врати e-mail со содржина, Неаме 4.0, поздрав??

Таквите ко тебе Karen ги викаме на интернетов.
Очекувам одговор на тоа што сум прашал, да.
А ти што не читаш како тој од Анхоч, иако имаш објаснување во постови? Па и Karen пишал, брее funny guy wannabe

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
OS
Windows 10 Pro
@Ivicakmk Ако сакаш NVMe PCIE 4.0 контактирај ги Нексио, ваљда можат по нарачка да ти донесат.
Да бидам искрен прв пат дознав за Нексио пред некој ден, не знам како ми се промакнале.
Да, има начини како да се добие некој производ, само споделував искуство.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Да бидам искрен прв пат дознав за Нексио пред некој ден, не знам како ми се промакнале.
Да, има начини како да се добие некој производ, само споделував искуство.

Според мене ти дале многу подобар одговор наспроти само „Почитуван Ивица, не знаеме кога би добиле“. Си доби инфо дека немаат (во превод не може ни да ти кажат кога ќе добијат) и алтернативи кои се селектирани за тебе што ги имаат на лагер.

Негативно искуство е ако не ти пишат, ти пишат по 10 дена или ти реплицира со „Појма неам брат ја само на мејлови одговарам“.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Дека ова не е негативно искуство не е, но факт е дека сугестиите што ги даваат при reply некогаш се несоодветни со тоа што е побарано на прво место.

Чисто како пример - им пишав дали може да се нарача 144hz QHD IPS монитор со кој би немал компромис ниту за color-critical работа, ниту за гејминг. Ми рекоа дека ќе проверат за моделот што им пишав (чинам беше за некој модел од Eizo). По одреден период ми вратија дека не може да го донесат тој модел, па во пораката имаше сугестии. Сите сугестии беа апла гејмерски монитори со VA и TN панел, па згора на тоа беа и FHD. Во случајот на членот погоре, он си добил сугестии на место.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.294
11.827
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Колкав батхрт и безвезна дискусија за еден мејл... многу разгален и арогантен народ сме станале дефинитивно.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Колкав батхрт и безвезна дискусија за еден мејл... многу разгален и арогантен народ сме станале дефинитивно.
Затоа никогаш нема да имаме асален пазар во Мк,затоа што пазарот зависи од Луѓето,а ние како Народ сме нелуЃе.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Затоа никогаш нема да имаме асален пазар во Мк,затоа што пазарот зависи од Луѓето,а ние како Народ сме нелуЃе.

Па не баш, народот нема пари крај со крај да скрпи ние сакаме да се носат скапи производи. :D

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
OS
Windows 10 Pro
Дека ова не е негативно искуство не е, но факт е дека сугестиите што ги даваат при reply некогаш се несоодветни со тоа што е побарано на прво место.

Чисто како пример - им пишав дали може да се нарача 144hz QHD IPS монитор со кој би немал компромис ниту за color-critical работа, ниту за гејминг. Ми рекоа дека ќе проверат за моделот што им пишав (чинам беше за некој модел од Eizo). По одреден период ми вратија дека не може да го донесат тој модел, па во пораката имаше сугестии. Сите сугестии беа апла гејмерски монитори со VA и TN панел, па згора на тоа беа и FHD. Во случајот на членот погоре, он си добил сугестии на место.
Како е сугестија на место ако ти нудат нешто што не бараш и си специфичен? Во subject-от имам јасно напишано 4.0. Како што тебе ти нуделе FHD а си барал QHD така мене ми нудат нешто што не барам.

Според мене ти дале многу подобар одговор наспроти само „Почитуван Ивица, не знаеме кога би добиле“. Си доби инфо дека немаат (во превод не може ни да ти кажат кога ќе добијат) и алтернативи кои се селектирани за тебе што ги имаат на лагер.

Негативно искуство е ако не ти пишат, ти пишат по 10 дена или ти реплицира со „Појма неам брат ја само на мејлови одговарам“.
Во превод? Треба да преведувам што сакал да каже продавачот а можел да го напише одговорот нормално?
Еве мене не ми значеше дека не знае туку дека не го ни прочитал мејлот како што треба и дека разбрал дека прашувам „дали имаат“ а не „дали/кога би добиле“.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Па не баш, народот нема пари крај со крај да скрпи ние сакаме да се носат скапи производи. :D
Епа затоа нема да имаме ЈАК пазар,тоа зборам,врти сучи пак доаѓаме дека НАРОДОТ го гради ПАЗАРОТ.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
OS
Windows 10 Pro

Maxtor

hello world
22 април 2012
95
225
Никаде во законот не пишува дека потрошувачот има право да го врати производот (со цел враќање на средствата, а не замена) затоа што не му се допаѓа или не ги задоволувал неговите лични потреби. Така да, тука фирмите излагаат во пресрет и сепак враќаат средства по желба на потрошувачот.
Во случај кога потрошувачот не е задоволен од производот, има период од 15 дена да го оствари правото за ЗАМЕНА СО ДРУГ ПРОИЗВОД, значи не за враќање средства.

Добар беше во толкувањето се до овде. Фирмите не ни „излегуваат во пресрет“ туку враќањето на средства е предвидено со диспозитивна норма.

Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара:
- да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен износ

Потрошувачот по сопствена волја одлучува дали му одговара замена со друг производ или враќање на платениот износ.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Добар беше во толкувањето се до овде. Фирмите не ни „излегуваат во пресрет“ туку враќањето на средства е предвидено со диспозитивна норма. Потрошувачот по сопствена волја одлучува дали му одговара замена со друг производ или враќање на платениот износ.
Да, точно. Моја грешка.

Поентата ми беше дека потрошувачите враќаат отворени производи (скината пломба) и употребувани, што е спротивно на законот...и тука фирмите излагаат во пресрет и сепак заменуваат или враќаат средства. Конректно ова:
Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка за производот или сметкопотврда кои на потрошувачот му биле издадени заедно со производот.

Maxtor

hello world
22 април 2012
95
225
Поентата ми беше дека потрошувачите враќаат отворени производи (скината пломба) и употребувани, што е спротивно на законот...и тука фирмите излагаат во пресрет и сепак заменуваат или враќаат средства.

Има такви ситуации, сепак законот предвидува минимум права кои ги уживаат потрошувачите, фирмите можат слободно да ги прошират правата односно да излезат во пресрет на потрошувачот иако не се обврзани.

Инаку за отворени производи обично нема проблем бидејќи за потрошувачот да утврди дека производот не му одговара најчесто мора да го отвори. Клучно е неупотребувани, во смисла на законот означува без траги од користење.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.767
Епа затоа нема да имаме ЈАК пазар,тоа зборам,врти сучи пак доаѓаме дека НАРОДОТ го гради ПАЗАРОТ.
High income economy, тоа е тоа што ни треба и брендовите сами ќе дојдат, но далеку сме од тоа.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Ох Боже... ај што се десило се десило ама дека дојде овде да го пише како негативно искуство демек...
Ама убаво што ни остави простор за интерпретација „споделив искуство само“ за да сфатиме ко што пиша член наназад, какви маки си имаат вработените.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
OS
Windows 10 Pro
Просто е неверојатно какви ниски критериуми имаат некои членови тоа е чудо.
Прашуваат едно нешто, ќе добијат нешто сосема трето како одговор и тоа им е сосема ок, уште виц или приказна ако има во одговорот полн погодок, да се чита нешто, што повеќе тоа подобро.
Ако имате лоши искуства со други фирми/институции тоа не значи дека е нормално, не ги вовлекувајте другите да очекуваат помалку.
Згора на тоа па уште bad guy ќе испаднеш ако мислиш поинаку од нив, па злоставување уште малку ќе испадне дека им се прави на вработените, Бог да чува.

Последна промена:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
леле дај банирајте го КОЕ СОСЕМА ТРЕТО, ТИ КАЖАА И ШТО ИМААТ И ДЕКА НЕМААТ ТОА ШТО БАРАШ УШТЕ ВО ПРВИОТ МЕИЛ, АМАН АДСДСАДССсдасдсас, други во вториот меил ја доби најконкретната информација што ја бараше, омг

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Дали оваа е добра услуга:

Ucio Mujo zanat kod trgovca. Da bi mu pokazao kako treba usluziti musteriju trgovac primi jednu gospodju:
- "Dobar dan."
- "Htjela bi nesto za pranje zavjesa."
- "Imamo najnoviji deterdzent, ali gospodjo mozda zelite nesto i za prozore posto vec perete zavjese."
- "A da toga se nisam sjetila, dajte mi nesto."
Izade musterija, a trgovac ce Muji:
- "Eto vidis. Prodas joj dvije stvari umjesto jednu. Sad ces ti."
Ulazi djevojka u radnju:
- "Molim vas, dajte mi ultra uloske."
- "Izvolite, samo mogli biste kupiti nesto i za prozore."
- "Zasto?"
- "Pa kad se ne mozes jebat makar operi prozore."

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Јас мислам типчето треба да пиши маил на сетек да видиме што одговор ќе му дадат :D

Треба да најде каде сега работи админот на АМЦ ФБ страната и да му пише, да видиш тој што ќе му врати :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно