Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ananas.mk

• Ја почнал/а темата M@RKO
  • Време на почнување

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Тоа е апликацијата од фејсбук, за тој месинџер?
(немам фејсбук, никош сум немал).
Да, Фејсбук Месинџер. Или јави им се на телефон доколку немаш пристап до месинџер.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.781
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.781
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
Ајде и јас да се приклучам со една случка од Ананас.

Пред некој ден имаа роденденски ваучер од 3000 денари, за купен производ од минимум 15000 денари.

Имав потреба од електричен шпорет, па реков ајде и така имаат попуст да нарачам еден.

Порачано сторено, и после 10 дена од порачката, односно денеска ми се јавуваат од доставувачот, во случајов беа ЕЛС, и ми велат, ви пристигна шпорет но е оштетен од транспорт.

Дојдете да видите како е, па дали да ви го носиме дома или не.

Поради обврски им реков пратетеми слика на вибер од оштетувањето да видам.

Што да видам, изгребан на десен горен дел баш во очи кај што мава секогаш ко ќе треба нешто да правам на него.

Враќајте назад, ваков производ не сакам, плаќам за нов и нов сакам, а не оштетен како што е ова.

Ако ми беше за настаро, таков ќе земев.

Одма после тоа се јавувам на телефон во Ананас, и ја објаснувам цела случка.

Им кажувам дека не го подигнав шпоретот, и сакам да се направи замена за исти таков но да биде се во ред со него.

Таа од таму ми вели, ќе мора одново да го порачате, па за да ви биде друг доставен.

Како и велам така, јас тогаш го порачав со ваучер од 3000 денари, сега ако го порачам ќе биде поскап.

Сакам едноставно замена на производот и толку.

Нејзин одговор беше, ќе треба да се консултирам дали ќе ви одобрат нов ваучер од 3000 денари и ќе ви кажеме.

Им пишав и на месинџер за цела случка, но сеуште немам одговор.

Не верувам дека и нешто ќе решат.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Ајде и јас да се приклучам со една случка од Ананас.

Пред некој ден имаа роденденски ваучер од 3000 денари, за купен производ од минимум 15000 денари.

Имав потреба од електричен шпорет, па реков ајде и така имаат попуст да нарачам еден.

Порачано сторено, и после 10 дена од порачката, односно денеска ми се јавуваат од доставувачот, во случајов беа ЕЛС, и ми велат, ви пристигна шпорет но е оштетен од транспорт.

Дојдете да видите како е, па дали да ви го носиме дома или не.

Поради обврски им реков пратетеми слика на вибер од оштетувањето да видам.

Што да видам, изгребан на десен горен дел баш во очи кај што мава секогаш ко ќе треба нешто да правам на него.

Враќајте назад, ваков производ не сакам, плаќам за нов и нов сакам, а не оштетен како што е ова.

Ако ми беше за настаро, таков ќе земев.

Одма после тоа се јавувам на телефон во Ананас, и ја објаснувам цела случка.

Им кажувам дека не го подигнав шпоретот, и сакам да се направи замена за исти таков но да биде се во ред со него.

Таа од таму ми вели, ќе мора одново да го порачате, па за да ви биде друг доставен.

Како и велам така, јас тогаш го порачав со ваучер од 3000 денари, сега ако го порачам ќе биде поскап.

Сакам едноставно замена на производот и толку.

Нејзин одговор беше, ќе треба да се консултирам дали ќе ви одобрат нов ваучер од 3000 денари и ќе ви кажеме.

Им пишав и на месинџер за цела случка, но сеуште немам одговор.

Не верувам дека и нешто ќе решат.
Таква му е политиката, не заменуваат производи. Ако се врати производот ти ги рефундираат парите а за ваучерот најверојатно ќе си почекаш за некоја друга акција.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Добри се ананас. Се наоѓаат бонусите. Само да не почнат да соработуваат со Сетек. Дури тогаш ќе видите што значи неисправни и отварани работи.

Сега вака супер е.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Добри се ананас. Се наоѓаат бонусите. Само да не почнат да соработуваат со Сетек. Дури тогаш ќе видите што значи неисправни и отварани работи.

Сега вака супер е.
Соработуваат. PS5 што го земав преку Ананас е од Сетек.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
Да се доажурирам за предметов:
Ми испорачаа во саботата една пратка, дури и неколку дена порано од датумите што ги имаше пишано во системот за испорака, ама немаше никаков документ (ни ф-ра, ни гаранција) во испораката, освен лепенката со адресата и името на примачот.
Иначе точак е пратката, за мојата понежна половина :)
Им пишав на e-mail за да прашам за гаранцијата, тој што го најдов најдолу на нивната страна (support@ananas), само нема никаков риспонс од нивна страна. Можда не работат во сабота? :)

Па, добро е чим е така. Само не добив ништо такво, освен пдф фајлот што се генерираше откако платив онлајн со картицата.

Значи, најверојатно ќе треба да се задоволам со автоматски генерираниот пдф кој треба да ми служи како гаранција?
Само не сум баш сигурен дека таму имаше сериски број од точакот.
Им се јавив на телефон (0800 или така нешто), поразговаравме кратко, им кажав дека нема испорачано гаранција за точако, па ми рекоа дека ќе ми испратат потврда за нарачката, која ќе преставува гаранција, и во случај да затреба, со истата да се обратам кај нив.
За чудо, во рок од 40тина секунди по разговорот, ми испратија мејл, а тој мејл @support што го испратив во саботата, најверојатно немало кој да го види :)
Во секој случај, се надевам дека нема да ми треба гаранција...ама нека има некое пусулче, да се тешиме.

А, да, и да не заборавам, ко ги правев нарачките, беше последен ден за ова со купон од 3000 денари за сума над 15.000 денари, па толку и направив, ама за жал, не добив попуст, пошто „потрошени“ биле предвидените количини :)
Се разбира, не мораше да ги порачам другите работи, ама ете, ме бендисаја и ај да не ги бришам...

Chiller

user
8 март 2012
1.547
1.156
Скопје Аеродром
Шест поста над тебе!
Мислев со договорена премиум достава како што е Нептун. Со доплата, до душа едни копуци од Нептун ми се преставија дека се овластени ама не работат во Нептун и ги избркав и парите ги побарав назад зошто почнаа по свое да работат а јас 10 години слично работно искуство.....

mkdboy

hello world
16 септември 2010
175
56
Нарацав несто од ананас и ми вика рок на испорака од 26 .7 до 31.7 толку долго се чека за достава?Ја мислев 2 до 3 дена максимум

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
Нарацав несто од ананас и ми вика рок на испорака од 26 .7 до 31.7 толку долго се чека за достава?Ја мислев 2 до 3 дена максимум
Веројатно тоа системот автоматски им генерира некои датуми за достава.
Од моето искуство (позитивно), за термин првично закажан за 04-07 јули, испораката беше на 29ти јуни (скоро една недела пред нивниот првично предвиден термин!).
Примерот: Ananas.mk

Dastii892

read-only
15 септември 2022
44
48
Здраво дечки, некој искуства со ананас? Сакам да купам некој работи од кај нив (имаат ваучер за нарачки над 25 илјади денари со попуст од 5000). Вреди да ризикувам за поголеми суми или?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Мене тој систем на работа ми е многу сличен на Мобилниве оператори. И со ваучер цените пак им се поголеми одколку од продавница. Барем за она што е од мој интерес...

Dastii892

read-only
15 септември 2022
44
48
Мене тој систем на работа ми е многу сличен на Мобилниве оператори. И со ваучер цените пак им се поголеми одколку од продавница. Барем за она што е од мој интерес...
Во мојот случај цените за она што барам се еднакви со продавниците, па -5000 на цената е одлична зделка затоа се двоумам дали се сигурни или не, во случај уредот да не е функционален или нешто слично прочитав неколку искуства дека не биле многу ажурни околу гаранции. Затоа си реков тука да се консултирам прво

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Во мојот случај цените за она што барам се еднакви со продавниците, па -5000 на цената е одлична зделка затоа се двоумам дали се сигурни или не, во случај уредот да не е функционален или нешто слично прочитав неколку искуства дека не биле многу ажурни околу гаранции. Затоа си реков тука да се консултирам прво
Искуството покажало дека секогаш некаде има поефтино.
Лично, тргнувам од природата на тоа што го купувам. Ако е во прашање уред што има електроника, или многу подвижни делови, екрани и сензори, тогаш купувам локално. За останато, може и online. Исклучок се секако работите што никако не се наочаат по нашиве продавници...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.762
6.469
SK
Jaс имам повеќе нарачки и засега позитивно е искуството... Не сум нарачувал хардвер, ама имам нарачувано разни други работи од пелени до робот правосмукалка па и некои летвички/дрвени плотни.

Обично тоа што е од надворешните продавници е со иста цена како од таму, на пример роба од Меркур/Електрометал кошта исто како во Меркур/Електрометал ама доставата е бесплатна (условно кажано). Ова со купониве им е добра рекламна кампања, и со купоните искача околу 20% попуст што е прилично факинг добро. Тоа што е роба од Ананас шоп е за некој процент поевтино од другите извори, посебно ако е на акција, така да прво од таму се бира.

Генерално ако продолжат вака ќе купувам преку нив дури и со помали купони. Пошто ако цената е конкурентна навистина за некои производи ми е подобро дома да ми ги донесат отколку да губам време со купување, идеш до продавница, товараш во количка, ред на каса, товараш во кола, па тек тогаш носиш дома... Барем за тие производи што може да вака да се нарачаат, ок им е бизнис моделот.

Инаку од негативните искуства што ги прочитав, на пример изгребан шпорет а на даваат купон за нов шпорет - тоа им била глупава одлука на Ананас. Пошто често даваат нови купони тоа требало во старт да го понудат, не па муштеријата да го бара а они да не го дадат... Ваљда ги читаат дискусииве, па ќе се поправат. Во нивни интерес е.
Мислењето е автоматски споено:

Вискијата/пијалоците им се со ОК цена. Со купоните испаѓа добра цена. Им фали повеќе избор...

Пссст Ананас ако читате - концентрирајте се на „народни“ вискија како овие:
  • Teachers
  • Four Roses (и обичниот и Small Batch)
  • Wild Turkey ама не обичниот (40%) туку Wild Turkey 101
  • Famous Grouse (го имате ама цената треба малку корекција)
  • Makers Mark
  • Old Forester 100 Proof и други
  • било што од Evan Williams, ама посебно Single Malt бурбонот
  • Elijah Craig Small Batch Bourbon
  • итн

Oва се ок пијачки што се трошат а вредат, не Балантајни и Џони Вокери. Треба да одговаат на бизнис моделот што го имаат (големи количини со помали маржи ама поголем квантитет).

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.223
2.656
купониве важат за сите производи или само за тие на Ананас шоп?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
купониве важат за сите производи или само за тие на Ананас шоп?
Зависи од нивната кампања: некогаш критериумот за добивање „ваучер“ е вредноста на купените производи да е над некоја сума, а некогаш некои кампањи можи да имаат и дополнителни услови и критериуми.
Обично си пишува кој за што важи, па пред да купиш, види на што се однесува кампањата/попустот/ваучерот.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно