Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Мислам дека PostNL не се повеќе избор на Али. Но ако воопшто има таков избор би платил и поскапо зашто многу веројатно е дека ќе биде побрзо. Но јас лично немам искуство со PostNL после глобалното поскапување на поштенските услуги.
И јас досега сум немал искуство со пратки преку Холандија, затоа прашав какви се искуствата доколку некој имал. Не знам за порано дали се плаќало, конкретно, пратката што ја очекувам е со Free shipping - AliExpress Selection Standard, а оди преку Холандија, со производи порачани од официјалната продавница на Xiaomi, барем така стои, дека е официјална.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
И јас досега сум немал искуство со пратки преку Холандија, затоа прашав какви се искуствата доколку некој имал. Не знам за порано дали се плаќало, конкретно, пратката што ја очекувам е со Free shipping - AliExpress Selection Standard, а оди преку Холандија, со производи порачани од официјалната продавница на Xiaomi, барем така стои, дека е официјална.
Шуќур ако некој сеуште од Али испраќа со PostNL. Можеби зашто се Шаоми па им се може да наложат поскап шипинг.

Пред пандемијата PostNL како и Сингапурска пошта беа најбрзи и најефикасни. Но најверојатно заради оскапувањето големи добавувачи како Али почнаа да користат Јанвен и други кинески поштенски оператори. А сите тие одат преку унгарскиот коридор.

Верувам дека со PostNL ќе имаш позитивно искуство. Бар што се однесува до достава до нашата земја.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
праќаат уште и со PostNL ама зависи од пратка ваљда .. еве последната мене од 25.11.2023 ми стигна пред некој ден на 15.01.2024. За споредба сега ми се појавија две пратки преку Унгарија што беа пратени на 03.11.2023 .. имам и неколку од 24/25.11 ко таа преку Холданска пошта .. ама нема абер од нив, тек сега почнаа у Унгарија да искачаат ..

Software

lurker
15 август 2007
591
357
јас имам искуство со PostNL имам порачано неколку работи пред една недела од Анкер официјална продавница. На 11.11 порачав блутут слушалки од Анкер и преку таа пошта ми стигнаа за 3 недели. Се надевам дека ќе стигнат и следните две повторно за 2 до 3 недели.

EDIT> Еве што прочитав за нашата пошта и нашите пратки

Последна промена:

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
јас имам искуство со PostNL имам порачано неколку работи пред една недела од Анкер официјална продавница. На 11.11 порачав блутут слушалки од Анкер и преку таа пошта ми стигнаа за 3 недели. Се надевам дека ќе стигнат и следните две повторно за 2 до 3 недели.

EDIT> Еве што прочитав за нашата пошта и нашите пратки
Врска нема ова. Не слушајте сител тераат пропаганда како и обично

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Незнам што да правам со пратката. Пратена по DHL а од 10 јануари нема никакво движење и поместување што не е својствено за DHal. Дали да барам рефунф или да почекам ? Ми изгледа многу сомнително а продавачот не контактира со мене ипродавницата не е активна.
Лошо мислеш, ќе каже Бране деновиве што направил.
Screenshot_20240117_225723.jpeg

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Еве го тракинг бројчето од DHL
6306032611
Незнам што да правам со пратката. Пратена по DHL а од 10 јануари нема никакво движење и поместување што не е својствено за DHal. Дали да барам рефунф или да почекам ? Ми изгледа многу сомнително а продавачот не контактира со мене ипродавницата не е активна.Погледнете го атачментот 133905

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Еве го тракинг бројчето од DHL
6306032611

Друже без разлика каков и да биде епилогот ова нека ти биде поука или школо за понатаму по ниедна цена да не купуваш никаков производ кој се испраќа со брзата пошта DHL туку строго обична пошта затоа што само трошоците за достава,лежарини,шпедитерски услуги и што уште не ќе те чинат неколку пати повеќе од што е цената на самиот производ.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Ok
Друже без разлика каков и да биде епилогот ова нека ти биде поука или школо за понатаму по ниедна цена да не купуваш никаков производ кој се испраќа со брзата пошта DHL туку строго обична пошта затоа што само трошоците за достава,лежарини,шпедитерски услуги и што уште не ќе те чинат неколку пати повеќе од што е цената на самиот производ.

Ќе се јавам

Изменето од модератор:

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Избирам SunYou и доплаќам, пишувам порака да внимаваат и да испратат со SunYou - испраќаат два дена подоцна со Global Express.

Па, следи:

Јас: Зошто сепак испративте така?
Продавач: Аaaa, па за евтини пратки не праќаме со SunYou.
Јас: Па, што не оневозможите тогаш да изберам воопшто SunYou? И што не ми кажавте кога ви пишав, туку отпосле? Или да ми ги вратите доплатените пари.
Продавач: (штурци)
Јас: Complete refund!
Продавач: Нема проблем!

Комедија се веќе!

Popay

hello world
21 декември 2008
194
89
Дали на некој што има нарачано ~10-20 Ноември од али, а е преки Маџарите му има стигнато некој пратка?

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Дали на некој што има нарачано ~10-20 Ноември од али, а е преки Маџарите му има стигнато некој пратка?
Од 20+ пратки, само една и тоа се чудам како од Унгарија завршила во Франција, па кај нас.

Еве ти трекинг: RR739552057HU

Пратката е од 28ми нарачана...

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Планирам да направам скапа нарачка, над 300 еур. Продавачов како опција за достава има само AliExpress Standard Shipping - бесплатно.
За истиот производ други продавачи испраќаат исто со AliExpress Standard Shipping а наплаќаат 15 евра?
Што поточно е овој начин на достава, ќе заглави ли пратката исто како другиве евтините преку Cainiao Super Economy?

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Откако прашав во ДХЛ Скопје да го проверат тракинг бројчето се воспостави дека е лажно и ме посоветуваа да барам рефунф. Отворив диспјут и вака стојат работите. Селерот кој нема ниту продавница и никогаш не ми врати на емаил за да контактира со мене, сега како да ми нуди рефунф од 17.38 $, а треба да ми врати 20.23 $. Дали да прифатам или да чекам цела сума? Screenshot_20240120_194138_com.alibaba.aliexpresshd.jpeg Screenshot_20240120_194115_com.alibaba.aliexpresshd.jpeg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.667
13.717
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема зошто да прифатиш помала сума од таа што си ја платил, не си добил ништо за разликата. Продавачот оди на „ако помине, помине“.

Во ниеден универзум непристрасен судија не би пресудил во негова корист.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Така е. Само се плашам алиекспрес да не пресуди друго. Вака не би требало. Ќе чекам цела сума а на овој селеров не му одговарам
Нема зошто да прифатиш помала сума од таа што си ја платил, не си добил ништо за разликата. Продавачот оди на „ако помине, помине“.

Во ниеден универзум непристрасен судија не би пресудил во негова корист.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
WOW не знаев дека е можно пратка со тракинг број од ДХЛ која може да се следи на нивниот сајт а да е фејк. Бар јас не сум чул за ова.

Инаку за 22 долари DHL Експрес нема шанси да достави пратка од таква далечна дестинација. Писмо со документи на балканов ме чинеше 40 евра. Очигледно е превара. Само што ме чуди како DHL може да си дозволи да прикажува тракинг на ваква пратка.

Јас би си барал целосен рефунд. Освен ако плаќањето било во друга валута па сега со конверзија се губи. Не се разбирам до толку како работи алиекспрес.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Се е можно. Ама ДХЛ мора некако да се заштити од овие кои ги злоупотребуваат нивните тракинг бројчиња. Инаку од ДХЛ Скопје ми посочија дека се работи за пратка од некоја фирма и тежината на пратката е 7.45 кг.
WOW не знаев дека е можно пратка со тракинг број од ДХЛ која може да се следи на нивниот сајт а да е фејк. Бар јас не сум чул за ова.

Инаку за 22 долари DHL Експрес нема шанси да достави пратка од таква далечна дестинација. Писмо со документи на балканов ме чинеше 40 евра. Очигледно е превара. Само што ме чуди како DHL може да си дозволи да прикажува тракинг на ваква пратка.

Јас би си барал целосен рефунд. Освен ако плаќањето било во друга валута па сега со конверзија се губи. Не се разбирам до толку како работи алиекспрес.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.084
14.189
Се е можно. Ама ДХЛ мора некако да се заштити од овие кои ги злоупотребуваат нивните тракинг бројчиња. Инаку од ДХЛ Скопје ми посочија дека се работи за пратка од некоја фирма и тежината на пратката е 7.45 кг.

Аха, значи ти пратиле тракинг број од друга постоечка пратка за нашата земја.

Значи имаат некаков бот или систем кој скенира тракинг броеви на DHL. Отвора лажна продавница на интернет која повторно со бот листа производи. Верувам дека и одговорот за диспјут е автоматизиран. Т.е. автоматски ти нуди помал износ од платениот за да те украде.

Едит: луѓе пазете се од продавници на али со име Shop125789234 Store или слично. Штом се вакви рандом броево во називот по се игледа е фејк. Можеби ќе пратат неколку производи колку за ривју а потоа крадат.

Јас имам нарачка од али со број UB089339101HU. Продавницата е исто со ваков сличен назив со броеви. Маџарите викаат дека пратката не постои. Исто и трак17 не ја наоѓа. Постал Нинџа пак ја наоѓа. А исто и на али си има тракинг. Но со напомена дека кога ќе стигне во земјата после тоа не може да се следи. Се испраксирале ептен. Не е скапа, некои 5 долари. Ама изгледа ми пропаднаа. Нема шанси да докажам дека не сум ја примил освен на збор.

Последна промена:

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Да. Од друга. Прават финти. Ама никогаш повеќе да не се залажуваме со ДХЛ пратка со помал износ. Јас направив грешка.
Аха, значи ти пратиле тракинг број од друга постоечка пратка за нашата земја.

Значи имаат некаков бот или систем кој скенира тракинг броеви на DHL. Отвора лажна продавница на интернет која повторно со бот листа производи. Верувам дека и одговорот за диспјут е автоматизиран. Т.е. автоматски ти нуди помал износ од платениот за да те украде.

Едит: луѓе пазете се од продавници на али со име Shop125789234 Store или слично. Штом се вакви рандом броево во називот по се игледа е фејк. Можеби ќе пратат неколку производи колку за ривју а потоа крадат.

Јас имам нарачка од али со број UB089339101HU. Продавницата е исто со ваков сличен назив со броеви. Маџарите викаат дека пратката не постои. Исто и трак17 не ја наоѓа. Постал Нинџа пак ја наоѓа. А исто и на али си има тракинг. Но со напомена дека кога ќе стигне во земјата после тоа не може да се следи. Се испраксирале ептен. Не е скапа, некои 5 долари. Ама изгледа ми пропаднаа. Нема шанси да докажам дека не сум ја примил освен на збор.

Popay

hello world
21 декември 2008
194
89
Од 20+ пратки, само една и тоа се чудам како од Унгарија завршила во Франција, па кај нас.

Еве ти трекинг: RR739552057HU

Пратката е од 28ми нарачана...

Утрово има update на една пратка пазарена на 17.11.2023 која доби статус на posta.com.mk ..... "pristignata vo nai~menizna"
Праткава е преку преварантите маџари.

изгледа ќе мрдне работава ...

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно