Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
А ако запне да побараш половина цена назад и да пробаш да го поправиш? Или нема шанси?

Ќе видиме шо ќе биди, ќе пишам во темава. Сеа им е кинеска нова година, ќе мора да се чека

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Производов е неисправен, имаат и видео доказ. Прифатија дека стварно е таа ситуацијата и нивниот предлог е за да добијам парите назад да го пратам производот и да платам јас поштарина.
Кажи им нека ти пратат припејд шипинг за праќање назад, и нема проблеми да го добијат расипаниот производ назад. Напиши дека тебе поштарината ќе те кошта повеќе од производот.

Без грижа, ако видео доказот е добро аргументиран (фактички точен) - Али ќе пресуди во твоја корист.

zprosoft

read-only
10 јануари 2008
16
3
Како е со Yanwen во последно време? Нарачувал некој?
Имам пратка со SY што почнува, испратена со Yanwen Economic Air Mail, пратката вика стасана во МК, ама не знам како да го најдам другиот број што е залепен,за да го пребарам на posta.com.mk
1613151818928.png

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Имам пратка со SY што почнува, испратена со Yanwen Economic Air Mail, пратката вика стасана во МК, ама не знам како да го најдам другиот број што е залепен,за да го пребарам на posta.com.mk
Погледнете го атачментот 97297
Ако е SY, тогаш го испратиле со Sunyou а не со Yanwen. Одамна не сум нарачувал со Sunyou, меѓутоа ако воопшто доделуваат друг број пробај со Track24 апликацијата на Андроид. Ќе го добиеш на дно на тракингот. Или со Postal Ninja.

zprosoft

read-only
10 јануари 2008
16
3
Ако е SY, тогаш го испратиле со Sunyou а не со Yanwen. Одамна не сум нарачувал со Sunyou, меѓутоа ако воопшто доделуваат друг број пробај со Track24 апликацијата на Андроид. Ќе го добиеш на дно на тракингот. Или со Postal Ninja.

Проверено и со Track24 и Postal Ninja, нема втор број на дното,Сум нарачувал и друг пат, но секогаш SY на posta.com.mk не може да се бара, но има друг број кој е залепен на истата пратка(е сега дали тоа го прават во Naizmeni!na po{ta MKSKPB -тоа не знам),мислев има некој искуство како да се најде вториот број. И да , многу брзо стасуваат со ова,20-30 дена максимално

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Проверено и со Track24 и Postal Ninja, нема втор број на дното,Сум нарачувал и друг пат, но секогаш SY на posta.com.mk не може да се бара, но има друг број кој е залепен на истата пратка(е сега дали тоа го прават во Naizmeni!na po{ta MKSKPB -тоа не знам),мислев има некој искуство како да се најде вториот број. И да , многу брзо стасуваат со ова,20-30 дена максимално
Мене со SYRM (Registered Mail) ми стигале брзо а еве имам 2 со SY од 30-12 е Arrived и ништо

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Мене со SYRM (Registered Mail) ми стигале брзо а еве имам 2 со SY од 30-12 е Arrived и ништо

Исто...

951d90366a6f5a419a86a1689ef37f81.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Сум имал исти ваков статус пошта SY, никад не стигна до мене пратката. Чинам дека користат некои фејк бројчиња што виртуелно патуваат до МК. Можеби грешам но тоа е моето искуство.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.733
Од 2.11 уште „стои на аеродром“. Ми ги вратија парите.

origin country flag
CHN
Plane

destination country flag
MKD

Arrived at destination country
Macedonia, Arrived at destination country airport
Monday, November 2, 2020, 09:39 AM

Sunyou Post

CBB_6

BBC
9 декември 2016
361
1.124
Ти стигаат со SY? Јас со SYRM tracking (SunYou Registered Mail) ги добив а тие со SY сеуште ги нема иако се arrived кај мене од 29.12
Лажен тракинг, и кај мене се појави точно на одреден временски интервал како и кај тебе.
Реално не е во МК, само се надеваме дека ќе дојде
Се надевам дека CBB_6 ќе ни каже кога ќе пристигне пратката кај него од презентираниот тракинг за ЅУ.

Прва од многуте пратки со SunYou ми стигна за 45 дена, дефинитивно „виртуелните“ тракинг броеви на SY се сите фејк, бидејќи ми стигна со сосема друг тракинг број и Литванска пошта! Зошто тоа го прават со лажните броеви не знам, оди најди му го крајот на овие косооките..

SunYou.jpg

LT_Post.jpg

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Прва од многуте пратки со SunYou ми стигна за 45 дена, дефинитивно „виртуелните“ тракинг броеви на SY се сите фејк, бидејќи ми стигна со сосема друг тракинг број и Литванска пошта! Зошто тоа го прават со лажните броеви не знам, оди најди му го крајот на овие косооките..
Па генерално таквите броеви не се за тракинг (објаснето е убаво на али), ако сакаш со тракинг тогаш доплати за али стандард шипинг. А тоа што ние сакаме преку леб погача тоа е друг муабет. :)

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643

Погледнете го атачментот 97447

Погледнете го атачментот 97448
Ете денес и кај мене стигна 1 од пратките со SY исто со скроз друг тракинг UDxxxLT

psyman

hello world
30 март 2018
114
162
зависи .. големи шанси се за не .. ама ако те фатат на рандом проверка баш твојата пратка, може да ти побараат доказ за плаќање.
Пиши им да стават помала вредност. Обично знаат и самите да те прашаат дали е ок сумата.

Quick update: Им кажав за да пишат помала цена ама веќе ја имаа пратено. Ми стигна тастатурчето вчера, паметни кинезите напишале по килажа (1.26кг - $34) а пратката беше $120. Ни отворена, ни чепната, ниту царината.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Quick update: Им кажав за да пишат помала цена ама веќе ја имаа пратено. Ми стигна тастатурчето вчера, паметни кинезите напишале по килажа (1.26кг - $34) а пратката беше $120. Ни отворена, ни чепната, ниту царината.
Одлично, удри сега и реклама по домашниве медиуми.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Погледнете го атачментот 97532

Уште стига. Yanwen Economic Air Mail. Којзнае кај е бројчево ..
Нешто не го сакаат Yanwen. На тројца им пишав да ми пратат преку Yanwen, сите ги испратија со Cainiao S.E. преку Латвија.

Кој датум е твојава иницијално превземена од Yanwen?

Последна промена:

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Нешто не го сакаат Yanwen. На тројца им пишав да ми пратат преку Yanwen, сите ги испратија со Cainiao S.E. преку Латвија.

Кој датум е твојава иницијално превземена од Yanwen?
Сега лотарија е со ефтините шипинзи, Cainiao S.E.G. наместо преку Литванија преку Латвија ги пуштаат. :mad:
Пратките од Литванија стигаат побрзо него Латвија.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Сега лотарија е со ефтините шипинзи, Cainiao S.E.G. наместо преку Литванија преку Латвија ги пуштаат. :mad:
Пратките од Литванија стигаат побрзо него Латвија.
Зависи, јас имам обратно искуство со Латвија.

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Затоа што сме најглуп народ што постои... Јас знам 3/4 личности што си отвараат dispute иако пратката им е стигната... Како им се исплаќа да се селанчат за работи поевтини од 5 евра незнам...
Од друга страна па кај мене периодов имаше пратки што стигнаа и за 12 дена ама од друга страна има што стигнале после 50/60 дена..
Кој не му се чека и сака сигурно да му стигни нека си порачува од кај нас работи по 2х 3х поскапа цена.. Мада сега со шипингов све се качени цените...

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Затоа што сме најглуп народ што постои... Јас знам 3/4 личности што си отвараат dispute иако пратката им е стигната... Како им се исплаќа да се селанчат за работи поевтини од 5 евра незнам...
Од друга страна па кај мене периодов имаше пратки што стигнаа и за 12 дена ама од друга страна има што стигнале после 50/60 дена..
Кој не му се чека и сака сигурно да му стигни нека си порачува од кај нас работи по 2х 3х поскапа цена.. Мада сега со шипингов све се качени цените...
Којзнае колку такви ги има.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно