Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Па патува, ќе си почекаш уште 30 дена а можеби ќе дојде и порано, ако не дојде тогаш знаеш што понатаму.
Баш е страшно, не знам до што е, пред некое време исто имав нарачка меѓутоа пристигна за некој месец дена макс. Нема променето статус праткава од 18.12.2020, ниту има инфо во која земја пристигнала.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Заглавена е во транзитна земја, ваљда во LT.
Инаку стигат и пратки кои биле со заглавен статус во октомври 2020.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Дали некој се сретнал со ваков проблем.
Нарачав неколку ствари во една нарачка(исти шоп), но селерот ми ги испрати во 3 пакета(parcels) и за сите од нив имаше тракинг број.
Денес ми стига дека 2 од пакетите се во пошта и можам да ги подигнам, но 3тиот е 1006 царина.
Како и што да им испратам, кога имам сума од целата нарачка незнам тој пакет колку кошта.
Целосната сума е 230$...
бајдвеј како им беше мејлот?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Нарачав неколку ствари во една нарачка(исти шоп), но селерот ми ги испрати во 3 пакета(parcels) и за сите од нив имаше тракинг број.
Денес ми стига дека 2 од пакетите се во пошта и можам да ги подигнам, но 3тиот е 1006 царина.
Како и што да им испратам, кога имам сума од целата нарачка незнам тој пакет колку кошта.
Целосната сума е 230$...
Земи ги останатите два пакета и ќе знаеш што има во третиот. Меѓутоа ако се ти е нарачано на купче, не знам како би го издвоил како посебна сума во нарачката. Ниту како би ја поделил трансакцијата.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Целосната сума е 230$...
Земи ги останатите два пакета и ќе знаеш што има во третиот. Меѓутоа ако се ти е нарачано на купче, не знам како би го издвоил како посебна сума во нарачката. Ниту како би ја поделил трансакцијата.
Океј е, средив.
Кинезот пишал 18$, 22$ и 24$, овие од царина ја отвориле таа од 18$.
Само платив 130ден.
Нез кој к.. наплаќаат за ова, кога според мене тоа е нивен проблем.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Океј е, средив.
Кинезот пишал 18$, 22$ и 24$, овие од царина ја отвориле таа од 18$.
Само платив 130ден.
Нез кој к.. наплаќаат за ова, кога според мене тоа е нивен проблем.
Пак биле фер. Ако ти побарале извод колку си платил, по правило се смета како една нарачка. Ќе те изгореле поштено.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.619
Скопје
Има некој од вас примерок од тракинг со DHL ecommerce(бавниот дхл од кина со DE на крај)? Првпат со такво ми праќаат, па ме интересира да видам како идат статусите дур стигне кај нас.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Дали праткава навистина е стигната тука уште одамна? Имам уште една пратка со ист статус како оваа.
На страната на пошта нема инфо ни дали била во Латвија или Литванија, ни тука дека е.

Пратени со Cainiao Super Economy Global IMG_20210209_115320.jpeg IMG_20210209_115224.jpeg

Атачменти

• IMG_20210209_114551.jpeg
    IMG_20210209_114551.jpeg
    57,4 KB · Прегледи: 41

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Дали праткава навистина е стигната тука уште одамна? Имам уште една пратка со ист статус како оваа.
На страната на пошта нема инфо ни дали била во Латвија или Литванија, ни тука дека е.

Пратени со Cainiao Super Economy GlobalПогледнете го атачментот 97170Погледнете го атачментот 97171
Исто и кај мене се од Декември

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Има најава дека цел месец ќе славеле НГ.
Ќе 'рѓосаат пратките што застанаа во Кина.

Пратени со Cainiao Super Economy GlobalПогледнете го атачментот 97170Погледнете го атачментот 97171
Пратките ипратени со Литванската пошта чекај ги минимуН 40 дена од последниот статус да се појават кај нас. Ако имаш среќа.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Неможам да најдам никаде инфо за ова. Кога треба да вратиш продукт кон Али, како оди постапката?

Можи преку пошта, или мора преку дхл, федекс ? Дали некој враќал, колку од прилика чини тоа?

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Преку пошта, и ако ти барат ќе мораш плус регистрирана да ја шипнеш.
Чинењето зависи од тоа дали е обична или регистрирана (препорачана) и спрема тоа колку тежи пратката. Во старт би рекол дека не е баш ефтино кон PRC.

Ќе 'рѓосаат пратките што застанаа во Кина.

Јас само пластика нарачувам така да немам гајле. :D

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Преку пошта, и ако ти барат ќе мораш плус регистрирана да ја шипнеш.
Чинењето зависи од тоа дали е обична или регистрирана (препорачана) и спрема тоа колку тежи пратката. Во старт би рекол дека не е баш ефтино кон PRC.

Јас само пластика нарачувам така да немам гајле. :D

Ќе се осмелам да прашам... А даваат tracking number нашиве? :rolleyes:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Кинезите си имаат шеми како да ги фати поштарината поевтино, нешто што ние како поединци го немаме како опција. Али го знаат ова и ако производот е неисправен никој нема да те тера да враќаш производ за да добиеш пари назад. Доволен е видео доказ за неисправноста.

Затоа нема логика враќање пратки во Кина. Освен можеби ако си нарачал нешто скапо, исправно е ама сакаш да го вратиш. Или така некој многу специфичен случај.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Кинезите си имаат шеми како да ги фати поштарината поевтино, нешто што ние како поединци го немаме како опција. Али го знаат ова и ако производот е неисправен никој нема да те тера да враќаш производ за да добиеш пари назад. Доволен е видео доказ за неисправноста.

Затоа нема логика враќање пратки во Кина. Освен можеби ако си нарачал нешто скапо, исправно е ама сакаш да го вратиш. Или така некој многу специфичен случај.

Производов е неисправен, имаат и видео доказ. Прифатија дека стварно е таа ситуацијата и нивниот предлог е за да добијам парите назад да го пратам производот и да платам јас поштарина.

Нормално одбив, па сега ќе видиме каква контра понуда ќе дадат. Ако има некој совет како да постапам за побрзо решавање, слободно нека кажи.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Ќе 'рѓосаат пратките што застанаа во Кина.Пратките ипратени со Литванската пошта чекај ги минимуН 40 дена од последниот статус да се појават кај нас. Ако имаш среќа.
Ахаа океј, а ова дали значи дека се стигнати веќе тука?

И уште едно прашање, дали има некои начин за следење пратки преку 4PX? Нарачка имам направено уште 1ви декември негде исто абер нема.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Производов е неисправен, имаат и видео доказ. Прифатија дека стварно е таа ситуацијата и нивниот предлог е за да добијам парите назад да го пратам производот и да платам јас поштарина.

Нормално одбив, па сега ќе видиме каква контра понуда ќе дадат. Ако има некој совет како да постапам за побрзо решавање, слободно нека кажи.
А ако запне да побараш половина цена назад и да пробаш да го поправиш? Или нема шанси?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно