Не. Најблиску до bridge што можеш е да ставиш уште еден рутер и неговата ИП адреса да ја ставиш во DMZ зона на овој од А1.Дали може Тechnicolor tc7200.20 да се стави во bridge mode?
Погледнете го атачментот 107123
Не. Најблиску до bridge што можеш е да ставиш уште еден рутер и неговата ИП адреса да ја ставиш во DMZ зона на овој од А1.Дали може Тechnicolor tc7200.20 да се стави во bridge mode?
Погледнете го атачментот 107123
БлагодарамНе. Најблиску до bridge што можеш е да ставиш уште еден рутер и неговата ИП адреса да ја ставиш во DMZ зона на овој од А1.
599mkd/ 100gb 699mkd /200gb posle toa 2/1mbpsДа не знае некој тој бежичниот интерент на А1 со сим картичка што е, да не е укинат? Сакам да го обновам договорот, да видам да не нудат нешто подобро ама нигде на страната кај нив не можам да најдам што нудат? Help?
Иначе, моментално имам 150гб и од 12 вечер до 6 сабајле не ми зимаат од лимитот.
За во викендица е одлично, ама викам да не нудат нешто плус.
599mkd/ 100gb 699mkd /200gb posle toa 2/1mbps
A1 Combo Box
www.a1.mk
uzivaj si na neja, osvem ako za nova godina ne pustat nesto blic ...Тапа... па сегашната понуда ми е подобра.
Ако не го продолжуваш договорот не заборавај ако ти е истечен договорот и ако имаш земено комбо тарифа и плус со мобилен уред да ги смениш мобилните тарифи во сим варијанта инаку продолжуваш да им плаќаш по 150 денари плус месечно плус непотребно и никој не ти кажува.Тапа... па сегашната понуда ми е подобра.
Не, немам мобилен уред од нив.Ако не го продолжуваш договорот не заборавај ако ти е истечен договорот и ако имаш земено комбо тарифа и плус со мобилен уред да ги смениш мобилните тарифи во сим варијанта инаку продолжуваш да им плаќаш по 150 денари плус месечно плус непотребно и никој не ти кажува.
Како оди таа процедура, треба барање некое кај нив да се поднесеАко не го продолжуваш договорот не заборавај ако ти е истечен договорот и ако имаш земено комбо тарифа и плус со мобилен уред да ги смениш мобилните тарифи во сим варијанта инаку продолжуваш да им плаќаш по 150 денари плус месечно плус непотребно и никој не ти кажува.
да, треба нов договор на неограничено за мобилните (една или повеќе) линии. Ако имало комбо пакет со мобилни и телевизија и фиксен, сега договорот за тв и фиксен се продолжува на две години, а за мобилните на неограничен ако не земаш телефон преку нив.Како оди таа процедура, треба барање некое кај нив да се поднесе
Не го продолжувај договорот , нека си стои месец за месец како на неопределено , подобра понуда за Combo Box сега нема. Моментално е само 200GB , ако го смениш тој договор ти губиш , ќе немаш од 00:00 до 06:00 неограничено и 50GB бесплатни .Да не знае некој тој бежичниот интерент на А1 со сим картичка што е, да не е укинат? Сакам да го обновам договорот, да видам да не нудат нешто подобро ама нигде на страната кај нив не можам да најдам што нудат? Help?
Иначе, моментално имам 150гб и од 12 вечер до 6 сабајле не ми зимаат од лимитот.
За во викендица е одлично, ама викам да не нудат нешто плус.
Не го продолжувај договорот , нека си стои месец за месец како на неопределено , подобра понуда за Combo Box сега нема. Моментално е само 200GB , ако го смениш тој договор ти губиш , ќе немаш од 00:00 до 06:00 неограничено и 50GB бесплатни .
Сега имаш (кај мене е така) 150+50бесплатни + 00:00-06:00 неограничен.
На Web пишува до 20/1 Mbps за Combo Box.
Кога имав активирано овие 50гб подарок, брзината брше 60/20. Значи можело и поголема брзина ама не сакаат.![]()
и А1 си стои на зборот.
Смени друг 4G рутер и нема ограничување на брзинатаКога имав активирано овие 50гб подарок, брзината брше 60/20. Значи можело и поголема брзина ама не сакаат.
Имам сменето два ЗТЕ и сега еден Хуавеи. И имам иста брзина секогаш. Не е до рутерот. Ограничувањето е на линијата при правењето на договорот. Имам комшија кој нонстоп има 60/20, а има обичен комбо бокс на 600 денари претплата. Најверојатно така му е поставен договорот.Смени друг 4G рутер и нема ограничување на брзината
До рутерот е , тие што ги даваат они се ограничени , јас земав TL-Link и брзината ми е од 30 па до 100 , зависи кој период од денотИмам сменето два ЗТЕ и сега еден Хуавеи. И имам иста брзина секогаш. Не е до рутерот. Ограничувањето е на линијата при правењето на договорот. Имам комшија кој нонстоп има 60/20, а има обичен комбо бокс на 600 денари претплата. Најверојатно така му е поставен договорот.
До договорот ти е, гарантирано. Така си провизиониран како корисник (се идентификуваш преку IMSI). Најголем дел од корисницните што земаа combo box беа лимитирани на 20/1 заради заштита на мрежната инфраструктураИмам сменето два ЗТЕ и сега еден Хуавеи. И имам иста брзина секогаш. Не е до рутерот. Ограничувањето е на линијата при правењето на договорот. Имам комшија кој нонстоп има 60/20, а има обичен комбо бокс на 600 денари претплата. Најверојатно така му е поставен договорот.
Не е до рутер, немаш такво ограничување. Рутерите кои А1 ги нуди се класични CAT4 рутери и ограничувањето ти е исклучиво при провизионирањеДо рутерот е , тие што ги даваат они се ограничени , јас земав TL-Link и брзината ми е од 30 па до 100 , зависи кој период од денот
Каков рутер ти дадоа за Net S, кој модел?![]()
А1 изгледа дека ќе не надгради сите корисници на Net S со 200 GB. Мерам сега и ми ја дава оваа брзина, што е супер.
Da...Дали ова им значи дека договотот е на неопределено и можам кога сакам да го раскинам без плаќање на пенали ?
ДаДали ова им значи дека договотот е на неопределено и можам кога сакам да го раскинам без плаќање на пенали ?
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден