Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

432hz или 440hz

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
Незнам зошто се крева толкава фама околу 440, 432, 450, 445 и така натака.
За инструментална музика се се сведува на преференцата на авторот, како сака да ја прикаже својата композиција.
99% од вокална музика, инструментите се штимаат во корелација со вокалната способност на изведувачот. Инструментот може да се наштима, додека вокалната способност на изведувачот тешко дека некој може да ја измени.
Исто така дигитална трансформација од 440 на 432хз е најголема глупост која може некој да ја смисли. Не зборувам за сајзер кој ја има можноста да измени хз. Зборувам за снимка која е направена на 440 и некој мазохазониста се обидува да ја направи 432хз и згора на тоа да те убедува дека е по милозвучна , по смирувачка.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Зборувам за снимка која е направена на 440 и некој мазохазониста се обидува да ја направи 432хз и згора на тоа да те убедува дека е по милозвучна , по смирувачка.

ti decko mene me lazes sea , ja na mojte usi im veruvam poveke nego na nekoi so me ubueduva na forum ... pozz probaj konvertiraj , kje vidis kese preporuduvash !!! nemoi da kazes nesum ti kazal. ke se transportiras vo astralna prokecija kako kontorla igrata so rai trejsing ukucen... pozz i pisi xD

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
ti decko mene me lazes sea , ja na mojte usi im veruvam poveke nego na nekoi so me ubueduva na forum ... pozz probaj konvertiraj , kje vidis kese preporuduvash !!! nemoi da kazes nesum ti kazal. ke se transportiras vo astralna prokecija kako kontorla igrata so rai trejsing ukucen... pozz i pisi xD
Дури не ставиш све со капслок ништо не верујем.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
A mezzo-soprano or mezzo (English: /ˈmɛtsoʊ/; Italian: [ˈmɛddzo soˈpraːno]; meaning "half soprano") is a type of classical female singing voice whose vocal range lies between the soprano and the contralto voice types. The mezzo-soprano's vocal range usually extends from the A below middle C to the A two octaves above (i.e. A3–A5 in scientific pitch notation, where middle C = C4; 220–880 Hz). In the lower and upper extremes, some mezzo-sopranos may extend down to the F below middle C (F3, 175 Hz) and as high as "high C" (C6, 1047 Hz).[1] The mezzo-soprano voice type is generally divided into the coloratura, lyric, and dramatic mezzo-soprano.
Музиката е создадена за уживање а не за филозофирање. Само да ве поздравам со ууууу

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно