Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

Vlad944

lurker
3 март 2015
788
1.763
После долго време се одлучив да земам клима и да ставам крај на жештината дома.
Разгледав нешто на брзина и најдов клими според мојот буџет (20к) клима за ладење не нон-инвертер 3.5Кв.
Пример хисенсе,вивах,Тесла од Клими.мк
но според ревјувс во салонот од СК гледам дека се е негативно искуство,повеќе поплаки и жалби отколку задоволни клиенти а пак во БТ нема никој искуство споделено.Па,некој што купувал од кај нив да кажи мислење задовонли-незафоволни,гаранции,сервиси итн..?
Ги одбрав нив пошо гледам нудат сервис и монтажа безплатно а тоа за мене ми одговара поради буџетот.

Goran333

hello world
19 август 2022
113
126
После долго време се одлучив да земам клима и да ставам крај на жештината дома.
Разгледав нешто на брзина и најдов клими според мојот буџет (20к) клима за ладење не нон-инвертер 3.5Кв.
Пример хисенсе,вивах,Тесла од Клими.мк
но според ревјувс во салонот од СК гледам дека се е негативно искуство,повеќе поплаки и жалби отколку задоволни клиенти а пак во БТ нема никој искуство споделено.Па,некој што купувал од кај нив да кажи мислење задовонли-незафоволни,гаранции,сервиси итн..?
Ги одбрав нив пошо гледам нудат сервис и монтажа безплатно а тоа за мене ми одговара поради буџетот.
Бесплатна монтажа?
Не верувам.
Односно можи да е како што имаш ти напишано без-платно :)
Нема платно ама со пари е

Dinamit

hello world
25 мај 2013
439
613
Бесплатна монтажа?
Не верувам.
Односно можи да е како што имаш ти напишано без-платно :)
Нема платно ама со пари е
Најверојатно членот @Vlad944 се помешал, " Oвластена монтажа" и "бесплатна испорака" ги прочитал како "Бесплатна монтажа"

И јас се збунив еден период така.
Инаку мислам дека се корект, барем во салон биде доста услужливи. Последниот пат Планирав да земам од нив, ама добив подобра цена од дилери, за на крај да се одлучам да ја земе монтерот климата.
Инаку клими имаме неколку, што во фирма, што дома. Се што не е јапонец, си има едноставно мани. Веројатно луѓето очекуваат штом е ново, дека ќе работи се како што треба.
Дома ставив највисока серија на вивакс АEHI над 40.000 ден.
Реално првите денови климата си тераше инает по свое.
Кликаш едно, се пали друго. Sидот вибрираше мислиш некој те бомбардира. Монтерот вели нека дојдат од Паком, а Паком свои сервисери нема, Па доаѓаа едни коректни луѓе кои се монтажери од Паком да видат што е проблем. Се оправи половично. Но Вентилаторот е ставен на 10% да врти, и добро е така. Но ако има потреба да се стави повеќе од 40% веројатно ќе се врати бомбардирањето.

Таа на работа е некоја од 23000 денари. Нова е лади, но тропа како да е испаднато нешто. :)
Едноставно пиплива работа се климиве.

Vlad944

lurker
3 март 2015
788
1.763
Не се збунив со напишаното на нивната веб страна туку поверував на лагите на ChatGPT.Им се јавив и прашав во клими.мк
ми кажаа дека имаат бесплатна достава само,за монтажата се плаќа во зависност од стан,куќа простор,катови и тн. ќе биди пресметана цената.

јас сум стварно тесен со пари за клима неможам моментално да фукнам 30-35к
Нешто гледав на супермарт.мк клими по 12-15к каде би ми дошло до 20к со монтажа но знак ? дали вредат и колку се веродостојни овие од супермарт. Screenshot_2026-08-29-12-30-20-363_com.android.chrome.jpg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно