STEALTH
Баниран/a
- 22 февруари 2015
- 474
- 593
Не те интересира твојата лична, субјективна проценка, те интересира што кажал некој си таму на некој си сајт што за да го добие тоа парче за рецензија морал да се согласи на одредени услови. Доволно кажува тоа за тебе, нема што повеќе со дрон да се дискутира.
"Аrmchair critic is a person who knows or pretends to know a lot about something in theory rather than practice". (по нашки - ЕКСПЕРТИТЕ!).
Реков дека не интересира моделот во Нептун Аеродром кој којзнае со какви поставки работи, на кои модови за слика, какви му се подесувањата во expert модовите и сл. Ако даваат да чепкам 1 саат на тој примерок - ОК, али ти сам си пишал погоре ЅИРНИ го. Од ѕиркање до местење на тој примерок за да дава слика како што умее има огромна разлика.
Реков дека верувам на луѓе кои професионално одржуваат сајт за аудио/видео опрема и професионално вршат детални review-а на истите. Реков и пак ќе повторам - ти си уверен дека си купил топ телевизор од TCL за 70 илјади, затоа ти е и целата фрустрација и хејтање на се друго во тој ценовен ранг + ОЛЕДОТ (што рака на срце е поскап скоро дупло) али ти сам си кажа дека си бил спремен да дадеш 120 и кусур илјади за Самсунгот, така да...
Се фати за мене како armchair експерт, а никаде не демантираше зошто и како тој ОЛЕД што бил мизерен според тебе на ХДТелевизија е оценет како најдобар фул хд телевизор некогаш направен. Добро одбегнување на фактите и насочување кон мене (ЛОЛ дрон ме нарече). Смешки.
Не ми се верува дека на оваква тема докажувам како тоа ОЛЕД-те на ЛГ од последните 2 години се подобри од било која друга технологија.
P.S На сајтот на TCL пишува дека тој модел S88 e direct led. Сега е на тебе ред да прогуглаш што е direct led уопште, не да се расфрлаш со full array. И ЛГ има модели со direct led т.е со поставување на диодите претежно низ целиот екран (затоа и нема светлина на краевите од екранот пошто ги гаси тие на црните ленти). Али како и кај edge LED, и тука има недостатоци така да TCL ни измислил топла вода, ни ништо.
Последна промена: