Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески веб продавници што испорачуваат до Македонија

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
и јас чекам некаде октомври/ноември...со тракиг број ,пишува мк.
ни во главна пошта нема ни во периферниве...
од пошта ми кажаа дека имало 70 вреќи неотворени.чекале за обработка.

LifeBindeR

hello world
29 мај 2013
107
43
dhgate.com

Ако има некој што нарачувал од dhgate нека сподели некое искуство :)

Јас имам порачано двапати и пратките стигнаа за 3 недели. Проблемот со таа страна е што е повеќе на големо како алибаба и треба многу време да изгубиш во тражење на нешто што го испорачуваат во помал број или само едно.

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Бидејки не сум многу упатен во кинеските продавници, која би била алтернативата на dhgate.com. Значи бесплатна испорака и платежно средство исклучиво Visa Electron? :D

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Има ли некој што чека пратка од Канада или што има добиено последниве неколку месеци?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Две пратки нарачани (едниот продавач од Кина другиот од Тајланд) преку Сингапурска пошта едната пратка со тракинг другата без, испратени на 18 и 19 јануари стигнаа денес.

Имаше некаде по темиве АРМак еднаш објаснето како одат пратките преку Кинеска, Хонг-Конгшка и Сингапурска пошта. Ако имате избор за помала доплата да оди преку Сингапур побрзо ги добивате пратките.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Две пратки нарачани (едниот продавач од Кина другиот од Тајланд) преку Сингапурска пошта едната пратка со тракинг другата без, испратени на 18 и 19 јануари стигнаа денес.

Имаше некаде по темиве АРМак еднаш објаснето како одат пратките преку Кинеска, Хонг-Конгшка и Сингапурска пошта. Ако имате избор за помала доплата да оди преку Сингапур побрзо ги добивате пратките.

По мои сознанија Сингапурската пошта е или малку или еднакво брза со Кинеската, со тоа што тракингот на кинеската е подобар, подетален е. А Хонг-кошката пошта е најдобра.

LifeBindeR

hello world
29 мај 2013
107
43
По мои сознанија Сингапурската пошта е или малку или еднакво брза со Кинеската, со тоа што тракингот на кинеската е подобар, подетален е. А Хонг-кошката пошта е најдобра.

China post е најлоша другите Swiss,HK,Singapure се добри сите пратки стигат за 20-30дена, еве во прилог една реклама за China post RB866251893CN пратката стоеше во место скоро 3 месеца. Од таа причина понекогаш доплаќам некој денар за друга пошта само да не е China post.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Добив мејл од dx сабајлево дека ке ми биде направен рефунд на пратката од 14 долари која ја чекам од веќе не знам кога... За 2-3 дена треба да стасаат на сметка, па ке видиме.

TIPEE14

read-only
7 декември 2013
24
1
Imam nekoj problem ovie 2 dena so porackite na aliexpress koga i da poracam nesto mi vika vaka Secure check failed. i deka nemam odzeme paro na od smetakata. Nekoe so takov problem ima li do sega ???

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Денес поштарот ми ги донел дома двете пратки нарачани уште летото и за кои ми направија веќе рефунд. :D :D

HristijanWR10

read-only
18 октомври 2013
19
31
Колку време се чека на aliexpress за refund? Помина рокод од 14 дена за продавачот да оговори на отворениот dispute пред 3 дена.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Imam nekoj problem ovie 2 dena so porackite na aliexpress koga i da poracam nesto mi vika vaka Secure check failed. i deka nemam odzeme paro na od smetakata. Nekoe so takov problem ima li do sega ???
Мене вака ми праеше еднаш бидејќи имав пари само за да нарачам но јас рачунав по среден курс од НБРМ и кога отворив на мојата банка и проверив продажни курсеви испадна дека сум краток за 0.4 денари за да платам во долари ,а во евра имав 15 денари повеќе па одново пробав да платам во евра и немаше проблем.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
мене две пратки од dx не ми стигнаа.
во пошта проверија и воопшто не е влезена таква пратка со таков тракин број.пишав на маиловите од дх на кој порано сум и пишувал...ми враќа еррор.
што правите во ваков случај?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас уште две пратки чекам и се мачам со проблем како твојот. Подолго време веќе не можам да ги најдам на чат а на мјел ми враќа со ерор истотака. Сам си пишувам на тикетот и сам си читам, од нив нема ни трага ни глас.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
нарачав во октомври некаде....ги немаше месец дена,ми јавија дека имале проблем со пакувањето на некој батерии и им го вратиле цел контењер назад.и ми пишаа дека ми ги испраќаат пак.
после проверував со тракинг бројот и го покажуваше на чајна пост.сега го нема ни таму.
значи иста беља не снајде.
и јас веќе толку од dx.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас чекам од летоска пратки. Од 10 пратки, останав само на 2-3, што е прилично добро. Јас веќе пред некое врмее решив дека од DX ке бидат последни нарачки тие.

TIPEE14

read-only
7 декември 2013
24
1
Мене вака ми праеше еднаш бидејќи имав пари само за да нарачам но јас рачунав по среден курс од НБРМ и кога отворив на мојата банка и проверив продажни курсеви испадна дека сум краток за 0.4 денари за да платам во долари ,а во евра имав 15 денари повеќе па одново пробав да платам во евра и немаше проблем.

Ne biva ni ako smenam vo Evra a imam na karticata pari za da go kupam toj proizvod imam uste 700 den a proizvodot vredi 250 nema sansi da e do nemanje pari na karticata .

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
еве што ми вратиле на мејл.

Dear Customer,
Sorry for the inconvenience caused.
We will check with post office about the details status of this package. Please help to check back several business days later (about a week). Thank you!

SissyMis

read-only
24 февруари 2014
4
0
Moze li nekoj da mi kaze zosto nemozam da izvrsam uplata na aliexpress so maestro debitna karticka.Go vnesuvam napred 16 cifreniot broj sto e,datata i pozadi 3 cifreniot kod i nemoze.Dali voopsto moze da se poracuva so takav karticka i kako? :annoyed:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно