Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Мене не ми е јасно на оние ресиверите Kaon на кој има XploreTV платформа толку ли не можат да ги префрлат сите канали да се HD барем тие што имаат HD.

Како е можно на апликација и на апликацијата на андроид бокс да го имаат РТС во HD а на тој ресиверот Kaon не е HD. Друго не ми е јасно зошто мора да се дуплирани Arena Sport каналите, Канал 5 да го има и со крш слика и HD. Толку не може се да средат како што треба да си биде во денешно време каде веќе е стандард видео квалитетот да е HD?

Телеком имаат и 4К канали на MagentaTV а А1 нема и тоа станува збор за исти канали кој истите оператори ги имаат. Еurosport и Travel Xp зарем не може А1 да ги додаде во 4К?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
@Ts011 погрешна слика од спид тест ставив погоре (4г на мобилен), еве ја вистинската од комбо боксот.
Има премногу варијации на брзините

Атачменти

• A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    161,6 KB · Прегледи: 36

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
@Ts011 погрешна слика од спид тест ставив погоре (4г на мобилен), еве ја вистинската од комбо боксот.
Има премногу варијации на брзините
Znam, imav box 2god,ni mi bese bitna brzinata za sitni raboti se koristese, na 5g 150/50 e sosema ok.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Мене не ми е јасно на оние ресиверите Kaon на кој има XploreTV платформа толку ли не можат да ги префрлат сите канали да се HD барем тие што имаат HD.

Како е можно на апликација и на апликацијата на андроид бокс да го имаат РТС во HD а на тој ресиверот Kaon не е HD. Друго не ми е јасно зошто мора да се дуплирани Arena Sport каналите, Канал 5 да го има и со крш слика и HD. Толку не може се да средат како што треба да си биде во денешно време каде веќе е стандард видео квалитетот да е HD?

Телеком имаат и 4К канали на MagentaTV а А1 нема и тоа станува збор за исти канали кој истите оператори ги имаат. Еurosport и Travel Xp зарем не може А1 да ги додаде во 4К?
Никогаш нема да преземат ништо. Тотално непрофесионално. Се прашувам дали овие аномалии некој ги чита од нив.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Никогаш нема да преземат ништо. Тотално непрофесионално. Се прашувам дали овие аномалии некој ги чита од нив.
Не верувам дека некој од А1 вработен што работи на телевизијата отвара форуми да чита што ние пишуваме за А1.

Искрено Телеком се трудат повеќе околу телевизијата али па се поскапи имаат повеќе канали, тв тека, видеотека што е до некаде разбирливо да е и поскапо. Јас сум бил долги години во Телеком но поради што е поскапо и за мојте да плаќаат сум се префрлил на А1. А1 ми се погоди што за почеток јануари имаше акција бесплатно пуштање цел месец празнично скоро сите канали кој до ден денес останаа отклучено. Не знам од која причина ги оставија отклучени.

А1 дефинитивно треба да ја среди телевизијата барем за почеток во квалитет на сликата кај некој канали и да нема дуплирано непотребно канали.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Znam, imav box 2god,ni mi bese bitna brzinata za sitni raboti se koristese, na 5g 150/50 e sosema ok.
Брзината на хартија и во пракса се сосем различни работи како што може и да се види од спидтестот на 4г комбо боксот ама и пола од 150мб да има е океј

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Брзината на хартија и во пракса се сосем различни работи како што може и да се види од спидтестот на 4г комбо боксот ама и пола од 150мб да има е океј
Ќе биде добро се додека не ги мигрираат сите 4G уреди на новите 5G , после пак ќе почне да варира брзината .

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ќе биде добро се додека не ги мигрираат сите 4G уреди на новите 5G , после пак ќе почне да варира брзината .
Повеќе да функционираше 5г и да се ослободи простор за 4г ќе биде таман за технологија како комбо боксот

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694
Ново: Ако си на припејд за 299 месечно праќаат СМС за постпејд за 399 со Балкан роаминг и повеќе интернет. Не е лошо ама проблемот е што е со договор на 24 месеци. Да е без временска клаузула некако и ќе се осмели човек, ама вака ...

Едит: Сега гледам ова е тема за интернет провајдерот, ако има начин да се префрли...

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Секој месец ми стига ваква порака. За 399 ден, 30гб домашен интернет, неограничени разговори и смс и 4гб роаминг интернет.
Исто така, и секој втор ден, пораки од А1 од различни броеви. Додека тера XXL пакетот супер, после бегаме на мтел. :D

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694
Секој месец ми стига ваква порака. За 399 ден, 30гб домашен интернет, неограничени разговори и смс и 4гб роаминг интернет.
Исто така, и секој втор ден, пораки од А1 од различни броеви. Додека тера XXL пакетот супер, после бегаме на мтел. :D
Мене сефте! Тукук, без условот за договор на 24 месеци МОЖЕБИ и би прифатил, ама вака... Инаку ова со припејд е супер за заборавни како мене кога ќе оставам вклучено дејта во роаминг :) Цап 200 денари отишле за 30 секунди. И ТОЛКУ хахаха

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Да бидеме реални, не е лоша понудава. Последно ваква реална понуда имаше во 2015/16.
Само што јас трошам едвај 5/6гб месечно, и доста ми е припејд понудата.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Да бидеме реални, не е лоша понудава. Последно ваква реална понуда имаше во 2015/16.
Само што јас трошам едвај 5/6гб месечно, и доста ми е припејд понудата.
Taman e toa, ama problemot e sto toa e neoficijalna/ponuda i se nudi samo na pripejd,da se prefrlat na post.!
Мислењето е автоматски споено:

Taman e toa, ama problemot e sto toa e neoficijalna/ponuda i se nudi samo na pripejd,da se prefrlat na post.!
Btw, i mtel ja ima istata ponuda(preprodazba od a1/golemoprodazba) samo midificirana i osakatena so 6gb data bez sms i so 2gb balkan roaming 2399

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ново: Ако си на припејд за 299 месечно праќаат СМС за постпејд за 399 со Балкан роаминг и повеќе интернет. Не е лошо ама проблемот е што е со договор на 24 месеци. Да е без временска клаузула некако и ќе се осмели човек, ама вака ...

Едит: Сега гледам ова е тема за интернет провајдерот, ако има начин да се префрли...
Интересно ова. Дома сме на а1 припејд и оваа порака само кај мајка ми иде, кај мене ич (не ми треба постпејд супер си е пакетов од 299 ден)
Постпејдот од 399 ден ми требаше пред некоја година ама ретки беа тиње што им се нудеше

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Ставив оптика денес на А1 и се си работи топ вифи но на компјутерот не можам интернет да добијам со лан,трепка прво вака и после покажува нема интернет ова се појавува.
Пуштен од предходно имам лан кабел од дневна иде во другата соба и тука имам switch и од него оди лан кабел во ресиверот и си работи се најнормално а вака на компјутер не добивам интернет.
Што е решението?
Погледнете го атачментот RDT_20260506_203726.mp4

NiXiDi

read-only
8 август 2025
17
20
Ставив оптика денес на А1 и се си работи топ вифи но на компјутерот не можам интернет да добијам со лан,трепка прво вака и после покажува нема интернет ова се појавува.
Пуштен од предходно имам лан кабел од дневна иде во другата соба и тука имам switch и од него оди лан кабел во ресиверот и си работи се најнормално а вака на компјутер не добивам интернет.
Што е решението?
Погледнете го атачментот 161341
Зависи од која порта вадиш на рутерот до свич има разлика, 1/2 се интернет а 3/4 се тв ако имаш иптв бокс и затоа работи тв то а нет немаш. А може и нешто др да е, ова е само еден дел што е можно да биде.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Зависи од која порта вадиш на рутерот до свич има разлика, 1/2 се интернет а 3/4 се тв ако имаш иптв бокс и затоа работи тв то а нет немаш. А може и нешто др да е, ова е само еден дел што е можно да биде.
Фала ти до ова било ги сменив портите сега е океј

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Update за брзината на новиот 5г рутер од комбо боксот. Сликава ми ја пратија...

Атачменти

• speed.jpg
    speed.jpg
    28,2 KB · Прегледи: 45

NiXiDi

read-only
8 август 2025
17
20
Update за брзината на новиот 5г рутер од комбо боксот. Сликава ми ја пратија...
Ако е ваква брзината е топ , колку што памтам рече М пакет дека земал? Тогаш надминува и според документот што го има вика 150/15 а ти даваат повеќе што исто така е екстра, ајде ќе видиме и др ако ми пратат мене чекам уште , зш преку 5 луѓе иде муабетов до тој што има па дур вратат инфо сите ќе помине година ама не се откажувам упорен сум хаха

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.671
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ако е ваква брзината е топ , колку што памтам рече М пакет дека земал? Тогаш надминува и според документот што го има вика 150/15 а ти даваат повеќе што исто така е екстра, ајде ќе видиме и др ако ми пратат мене чекам уште , зш преку 5 луѓе иде муабетов до тој што има па дур вратат инфо сите ќе помине година ама не се откажувам упорен сум хаха
Па мислам М пакет е. Кога ќ можам лично че одам за тестирање па ќе пишам :)))

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно