Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Добар MiniLED монитор?

Vard

read-only
23 мај 2024
27
29
Здраво дечки, пред некој месец го купив овој монитор ROG Strix XG27UCG | 27 to 31.5 Inches | Gaming Monitors|ROG - Republic of Gamers|ROG Global и врши работа, ама сеа сакам main монитор да земам овој што го имам вертикално ќе биде поставен до него.

Моментално се мислам меѓу овие два:
https://www.anhoch.com/products/mon...ed-4k-uhd-144hz-2xhdmi-dp-gsync-freesync-6315"

Некој друг 4K монитор да ми препорачате ако знаете што го има кај нас или во Грција?

Ќе се користи најмногу за работа и помалку за играње single player игри.

Последна промена:

Halaf

hello world
27 јуни 2015
89
140
За тие пари земи си ОЛЕД, безразлика дали ќе го користиш за работа или гејминг, користам јас ОЛЕД за работа и гејминг во глобала дневно над 10 сати пред монитор, никаков burn-in ако воопшто те плаши, имам над 2000 часови веќе на мониторот е сеа гледам дека бараш 4К барем спрема линкојте
Сетек - се од техника
Сетек - се од техника (подобриот модел)
2K Сетек - се од техника

Vard

read-only
23 мај 2024
27
29
За тие пари земи си ОЛЕД, безразлика дали ќе го користиш за работа или гејминг, користам јас ОЛЕД за работа и гејминг во глобала дневно над 10 сати пред монитор, никаков burn-in ако воопшто те плаши, имам над 2000 часови веќе на мониторот е сеа гледам дека бараш 4К барем спрема линкојте
Сетек - се од техника
Сетек - се од техника (подобриот модел)
2K Сетек - се од техника
Овој првиот изгледа интересно, да видам само дали го има во други продавници, 4К OLED 32", некако too good to be true, баш ќе разгледам подетално за овој монитор, thanks.

FikanA

hello world
3 април 2025
206
257
Средe никаде...
Кај нас многу ти е лимитиран изборот за MiniLED. Јас пред неколку месеца гледав и нај прифатлива работа што најдов беше Xiaomi 27i G Pro мислам дека беше моделот, 1440р.
Во Грчка ти препорачувам да си разгледаш во VisionStudio. Јас од кај нив земам и мислам дека во Солун имаат најголем избор од Пц се и свашта.

_victor

hello world
9 ноември 2017
72
144
Јас бев доста загреан за овој монитор, исто така главно би го користел за работа. Доста сличен е на тој што моментално го имаш со неколку дополнителни features.
Има и MiniLED, Dual-Mode, и што ми беше многу битно има и 98W USB-C Power Delivery (се поврзува со лаптоп и пренесува и слика и го полни).

https://www.anhoch.com/products/mon...e-uhd-160hz--fhd-320hz-dp2xhdmitypec-98w-7562

За жал доста долго го немаат на залиха, дури ги контактирав по маил да прашам дали планираат да го донесат, но не добив конкретен одговор.

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
311
Скопје
Јас бев доста загреан за овој монитор, исто така главно би го користел за работа. Доста сличен е на тој што моментално го имаш со неколку дополнителни features.
Има и MiniLED, Dual-Mode, и што ми беше многу битно има и 98W USB-C Power Delivery (се поврзува со лаптоп и пренесува и слика и го полни).

https://www.anhoch.com/products/mon...e-uhd-160hz--fhd-320hz-dp2xhdmitypec-98w-7562
За жал доста долго го немаат на залиха, дури ги контактирав по маил да прашам дали планираат да го донесат, но не добив конкретен одговор.
Мислам дека јас бев меѓу првите што го купи кога беше достапен во Анхоч.
После толку години чекајќи добар mini-led мислам дека го направив правилниот избор, за малку ќе купев OLED ама по 16 саати статичка содржина не би.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Овој првиот изгледа интересно, да видам само дали го има во други продавници, 4К OLED 32", некако too good to be true, баш ќе разгледам подетално за овој монитор, thanks.
Јас долго време барав МиниЛЕД и освен тој на АОЦ во сетек, нема реално други, или се curved или се прескапи.
На крај го земав овој оледот на АОЦ и сум презадоволен, подобар дил не моеш да направиш, по цена е ко просечен 4k 32" IPS а го носи истиот (баш идентичен) панел како тие Асусите од 60к.
Се думав ради светлина, ради burnin и слични работи, искрено, доволно е светол да можам на 55% осветлување да го возам дневно, а светла ми е собата. А за burnin, за цената решив да правам жртва.

lumiaro

read-only
13 декември 2025
9
8
За MiniLED гледај нешто со повеќе dimming зони, инаку нема голема разлика.
На пример Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27Qi е доста солиден за цената.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв