Chiller
user
Стопанска банка, виза интернетМалце освеж на темата.
Дали има некоја банка во МК што дава виртуелна картичка?
Или по можност повеќе виртуелни, па дури и да се плаќа за секоја посебно?
Стопанска банка, виза интернетМалце освеж на темата.
Дали има некоја банка во МК што дава виртуелна картичка?
Или по можност повеќе виртуелни, па дури и да се плаќа за секоја посебно?
Виртуелна мислам дека се мисли на картичка која ја немаш физички од банка само ти ги даваат податоците за неа и си ја додаваш во дигитален паричник и истата можеш да ја користиш и на физички ПОС и на VPOS.Стопанска банка, виза интернет
На мејл ми ја праќаат кога ќе истече со нови податоци. Така да има виртуелна картица веќе 20 години.Виртуелна мислам дека се мисли на картичка која ја немаш физички од банка само ти ги даваат податоците за неа и си ја додаваш во дигитален паричник и истата можеш да ја користиш и на физички ПОС и на VPOS.
Според мое знаење во МК нема банка што нуди виртуелни картички
Само ги добиваш на мејл податоците, физичка карта не добиваш.Нема. На некој начин можеби Visa Internet на Стопанска банка.
Вируелна картичка е онаа што не е физички изработена, а другата (disposual) е исто виртуелна картичка за една употреба.Виртуелна картичка генерира уникатен број при секоја употреба. Не може два пати истиот број да се користи.
Таа на стопанска е картичка за онлајн плаќање, не е виртуелна. Ама некој на форумов имиаше пишано дека ја додал во дигитален новчаник и платил со телефон. Со тоа веќе нема разлика со сметка која има физичка картичка.
Проверено ова, работи. Пробав лани да платам на каса во маркет со виза интернет картичката од стопанска. Еве најдов..Виртуелна картичка генерира уникатен број при секоја употреба. Не може два пати истиот број да се користи.
Таа на стопанска е картичка за онлајн плаќање, не е виртуелна. Ама некој на форумов имиаше пишано дека ја додал во дигитален новчаник и платил со телефон. Со тоа веќе нема разлика со сметка која има физичка картичка.
Запиши ги цифрите од која било картичка, исечи ја и ја претвораш во виртуелна. Така му иде?Вируелна картичка е онаа што не е физички изработена, а другата (disposual) е исто виртуелна картичка за една употреба.
Ова како во прво одделение да се кажува.
И на стопанска е виртуелна. Нема физичка карица ама не е disposual.![]()
Добро шефе така нека биде, те гледам во секоја тема паметен се правиш.Запиши ги цифрите од која било картичка, исечи ја и ја претвораш во виртуелна. Така му иде?
Мислам ги укинаа трансакциските сметки. А беа стриктно во денари, најмногу една во банката... А девизна сметка до сега сум отворал само со посета на банката. Можеби да видат членовите во веб или мобилните апликации дали има можност било каква сметка да се отвори онлајн.Дали некоја од банкиве нуди опција за отворање и затворање на трансакциска сметка во девизи пример €, без посета на експозитура?
Онлајн или телефонски?
Na ProCredit samo mozes, preku OneID, no ne im se niski proviziite za prilivi na EUR.Дали некоја од банкиве нуди опција за отворање и затворање на трансакциска сметка во девизи пример €, без посета на експозитура?
Онлајн или телефонски?
Па ваљда им треба некое време да ја дистрибуираат од местото каде се печатат до локални филијали каде се подигаат.Меѓутоа која е поентата да е изработена, ми праќаат СМС да ја подигнам следен понеделник?
Како мислиш која е поентата? Па за да знаеш дека е во тек и кога да си ја земеш.Позитивно сум изненаден за колку брзо картичката е изработена, со оглед на тоа дека онлајн отворив сметка и пополнив апликација за картичка саботата.
Меѓутоа која е поентата да е изработена, ми праќаат СМС да ја подигнам следен понеделник?
Зборот ми беше и во СТБ и во Халк ти праќаат СМС денот кога картичката ќе ти стигне во твојата локална филијала.Како мислиш која е поентата? Па за да знаеш дека е во тек и кога да си ја земеш.
Инаку картичките се изработуваат многу брзо ако се сака и зависно од процедурата.
Кога јас ја изгубив мојата во Erstebank во Виена, зедоа бланко картичка и ја отштампаа на лице место додека чекав. Чекав се на се 15 минути од барањето до врачувањето и само ја активирав на банкомат.
Во Шпаркасе ако сакаш да ја смениш не се плаќа ништо ако не се лажам. Ако сакаш по итна постапка се плаќа 600 денари и ја изработуваат и станува достапна во матичната експозитура следниот работен ден. Знам пошто ми истече македонската сега во Октомври па барав нова по итна постапкаЗборот ми беше и во СТБ и во Халк ти праќаат СМС денот кога картичката ќе ти стигне во твојата локална филијала.
Малце чудно ми дојде 1 недела порано да ми пратат СМС бидејќи ако картичката е изработена сигурно не им треба недела дена да стигне од Скопје до Штип.
А во врска со ова во Виена и 15 минути на лице место далеку сме ние од тоа… Кај нас за обнова на картичка пред истек на рок поради било која причина ако во нормални услови обнова чини 100-150 денари или пак е бесплатна, вака ќе платиш минимум 300 денари.
Каде беа овие пакети пред да наполнам 30...Комерцијална извршиле „ребрендирање” на пакетот за млади и официјално стана најдобра банка ако сте помлади од 30 години
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден