Ron26
poweruser
- 4 мај 2019
- 2.269
- 2.705
Кои експерти? Не те разбрав баш што сакаш да кажеш
Форумските експерти. Иначе не се замарај за еуровент. Нема тоа нешто да смени.
Кои експерти? Не те разбрав баш што сакаш да кажеш
Мислам дека овај модел на Hisense ќе ти е оверкил за просторот (пиша дека ти е изолиран, така?).HISENSE WINGS PRO KB70BT1EG-KB70BT1EW по супер цена од 51.990 ден.
Toshiba SEIYA CLASSIC 2 RAS-B16
Мислење за климиве? Неможам да отворам eurowent за потрошувачка
заверка за што? што се толку несигурни?Дали вивакс имаат условна гаранција или безусловна? Купена е пред година дена. Се јавив во паком сервис ама тие не одлучувале бла бла и не добив инфо. Овластениот монтерот вели дека секоја година треба заверка. Некој инфо да има дали да барам друг монтер? Кој ми гарантира за уредот? Монтерот или паком? Фала
Пред две години имаа безусловна гаранција. Ама тоа беше промоција. До кога траела не ми е познато.Дали вивакс имаат условна гаранција или безусловна? Купена е пред година дена. Се јавив во паком сервис ама тие не одлучувале бла бла и не добив инфо. Овластениот монтерот вели дека секоја година треба заверка. Некој инфо да има дали да барам друг монтер? Кој ми гарантира за уредот? Монтерот или паком? Фала
Заверка, односно продолжување на гаранцијата. Се разбира, тоа се наплаќа.заверка за што? што се толку несигурни?
кај ја купи ти дава гаранција и овластени монтери, ако нешто има ќе бркаш продавач
убаво си пишува (у секој момент може да се предомислат) АМА имаш 5 години гаранција АКО монтира нивен монтер + доплаќаш секоја година.Заверка на гаранција го викаат тоа секоја година што треба да направат контрола за да важи гаранцијата. На страната стои дека треба секоја година па ајде ќе верувам на тоа ако нема никој лично искуство од друг овластен монтер. Фала
Погледнете го атачментот 154628
Тоа е проблемот....Ќе дојде ќе удри печатот, нема ни да ја погледни климата и ќе замини. Како и се друго кај нас верувам дека ако дојде до гаранција ќе треба да се бркаме и да се влечиме што е под гаранција а што не е....убаво си пишува (у секој момент може да се предомислат) АМА имаш 5 години гаранција АКО монтира нивен монтер + доплаќаш секоја година.
оваа екстра што бараат и вивакс и гри прават навистина контрола за тие пари? ги чистат климите, проверуваат електроника, фреон етц..?
на пријател виваксот секоја година проблем со електроника, сега за гри исто иако плаќаШЕ за продолжена гаранција отиде електроника и пак од џеб ја плати, да послушаше да земе каква треба немаше да се мрзне со денови додека чека сервисери и делови
Јави се во сервис ТАС тел:070-370-118 инаку клима уредите Vivax има 2+3 години гаранција односно 5 години фабричка гаранцијаДали вивакс имаат условна гаранција или безусловна? Купена е пред година дена. Се јавив во паком сервис ама тие не одлучувале бла бла и не добив инфо. Овластениот монтерот вели дека секоја година треба заверка. Некој инфо да има дали да барам друг монтер? Кој ми гарантира за уредот? Монтерот или паком? Фала
Печатот го удираат и во меана и во парк (зависи каде ќе се најдете). Проверка не прават, само наплаќаат. Ако климата почне да прави проблеми, следната година ќе најдат начин да не ја продолжат гаранцијата (ти не си сакал). Јас на Gree требаше да имам 10 години гаранција, ама одлучив да не ја продолжувам. Еднаш ме заебаа, повеќе нема. Засега турка како така, инает ми тера оти сакам да ја заменам со нешто вистинско.Тоа е проблемот....Ќе дојде ќе удри печатот, нема ни да ја погледни климата и ќе замини. Како и се друго кај нас верувам дека ако дојде до гаранција ќе треба да се бркаме и да се влечиме што е под гаранција а што не е....
Ron26 прати му го. Тој ќе му објасниубаво си пишува (у секој момент може да се предомислат) АМА имаш 5 години гаранција АКО монтира нивен монтер + доплаќаш секоја година.
оваа екстра што бараат и вивакс и гри прават навистина контрола за тие пари? ги чистат климите, проверуваат електроника, фреон етц..?
на пријател виваксот секоја година проблем со електроника, сега за гри исто иако плаќаШЕ за продолжена гаранција отиде електроника и пак од џеб ја плати, да послушаше да земе каква треба немаше да се мрзне со денови додека чека сервисери и делови
Ron26 прати му го. Тој ќе му објасни
Hisense е Gree за сиромасишто да ми прати? Јас имам Хајсенс, без проблеми. У план ми е втора бештија од 5.5 кв да земам здравје наредна година.
Дечки ако може совет, земав Мидеа клима во јауари, ја пуштам пред некој ден и на Heat мод дува ладно, не искача топол воздух. Све друго работи најнормално.
Што може да биде?
Можно е да нема фреон, кај мене беше поради лоша монтажа и дупната цевка, после 2 години дувкаше млакичко.
Исчисти филтри и види термостчето за внатрешна темп дали личи океј, можда до тоа да е. Ако не попрај стај најјако ладење па најјако греење и види дали надворешната ти прај можда некој сомнителен звук. Тогаш или нешто ти цркнало или евентуално истекол фреонот
Го смени цел фреон така? Направи вакум?Денес конечно дојде сервисер, испадна баш ова причината, истечен фреон, монтерот не затегнал убаво некои капачиња. А самата клима си е најисправна. Problem solved.
Да, цел го смени, и успат го ругаше колегата дека брзал да иде на друго место за да намести што повеќе клими и затоа не затегнал ко што требаГо смени цел фреон така? Направи вакум?
Montaza nova 5000
Demontaza stara 1200
Ja gleda Galanzot I vika bolje klima nema![]()
![]()
![]()
Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
Хаха, да бучна е многу. Има три брзини вентилаторот најспората е како трета брзина на Даикинот. Супер е додека ја брка зададената температура ама проблеми настануваат кога ќе ја достигне кога почнува да прај пали гаси. Внатрешната има некое реле кога ќе штракни од памет те вади хахаТууу, кинеска работа.
Твојава вивакс ( Галанз) клима, ја имам и јас од 2010/11, ама се вика Filia.
Ист модел, 5 имиња.
Ја користиме за ладење, но и почетно греење во вакви периоди. (Грее растура, ама е бучна)
Моите имаат Хајсенс и наеднаш им прекина со греење. Перката на средина и никако да почне.
За ладење ок.
Грешка 77
Пробано е со ресет и исклучување од струја и пак истото.
Некој со ваков проблем?
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден