Напротив, ова е тактички направено.
iPhone Air е позициониран како дизајн ремек дело, но реалноста е дека е nothing special.
За да го „буткаш“, ги правиш PRO моделите грди на дизајн. Мислам дека е очигледно, од избор на бои, исечокот позади и грдите футроли, целта е да се направат овие телефон како Apple Watch Ultra - грди и непрактични, само за оние кои се пукнати по „најскапото“.
Од друга страна, ја враќаш категоријата на 1к еур телефон. Запамтете, фирмата не сака да продава најскапи производи, туку каде има најголема маржа. Со позиционирање на Air како флегшип дизајнерски телефон, се отвара простор за скап уред со големи маржи на заработка.
Како никој не зборува, баш се убија фановиве од убедување дека уствари telephoto и ultrawide не ти треба, перфектен е iPhone Air.А сеуште никој не зборува за "8х telephoto" шо уствари е 4х telephoto + 2x sensor crop
Не е точно, Самсунгот има подобра батерија, поголем екран и резолуција, 2 камери, стерео звучник, сим картица и цената е 850$ на Edge спрема 999$ Air.Јас мислам дека овој обид со Air моделот е да се копира Самсунг кои го пуштија Edge. И двата телефони ќе бидат флопови пошто имаат многу компромиси.
Дали стварно на некого му менува ако телефонот е 160 грама наместо 200?
Сепак е 6.5 инчен што не е малце… би претпоставил тој што сака помал телефон би барал испод 6 инчи…
Мене ми менува, една од главните причини зошто го продадов 15 Pro Max-от беше тежината. По подолго користење осеќав замор на раката, башка и за во џеб. 30 грама разлика е потежок од S25+ а имаат иста големина на екран.Дали стварно на некого му менува ако телефонот е 160 грама наместо 200?
Сепак е 6.5 инчен што не е малце… би претпоставил тој што сака помал телефон би барал испод 6 инчи…
Мене ми менува, една од главните причини зошто го продадов 15 Pro Max-от беше тежината. По подолго користење осеќав замор на раката, башка и за во џеб. 30 грама разлика е потежок од S25+ а имаат иста големина на екран.
Не е точно, Самсунгот има подобра батерија, поголем екран и резолуција, 2 камери, стерео звучник, сим картица и цената е 850$ на Edge спрема 999$ Air.
Да ставеа и telephoto камера на Edge, би бил многу добра варијанта на телефон, сега е 163 грама (telephoto камера би била 3-5 грама), а Air има 165 грама.
Edit: Така се зборуваше и за Z Flip и Fold, дека се флопови, но напротив сега и други компании прават такви телефони. Ова е добро за тие што сакаат телефон лесен и танок, само што Air-от во мој очи е Флоп, посебно со bumpot на камерата.
За Edge батеријата според тестови на youtube, трае 7-10 часа. Проблем нема со ладењето Edge, како што кажав само telephoto камера му фали на телефонот. Па не е само дека има две камери, телефонот тежи помалце, а имаш поголем екран(повеќе PPI), 2 физички сим картици, поголема батерија, стерео звучник има и други работи, тука можеш да споредиш GSM подетално.И Air и Edge се половични телефони. Со двата батеријата е проблем како и перформанси. Џабе имаат јак чип кога сигурно ладењето е слабо и најверојатно се детунирани. Сеа што едниот има две камери не менува многу.
Ајде правете апдејти на новиот иос26![]()
Многу багови и визуелни glitches ова iOS 26. Плус ми изгледа и дека батерија јаде бајаги.
Многу не довршено ми изгледа. Никогаш не ми се случило да имам ваков впечаток, на моменти многу ми се свиѓа на моменти си викам какво срање…Многу багови и визуелни glitches ова iOS 26. Плус ми изгледа и дека батерија јаде бајаги.

Скроз обратен впечаток имам.
И кај мене знае да засецка на 14 Pro или некако чудно да се изврши анимацијата при скролање, отклучување итн… ако пробам да повторам обично се поправа на втора…
Transparency исклучив пошто визуелно грдо ми е.
Залудно трошење на CPU/GPU power, за да генерираат некои глупи анимации и стакла. Оној видео плеерот у browser има прегрди огромни копчиња за play/stop и премотување по 10 секунди… огромни и на сред видео со изобличување на видеото низ стакло ефектот…
Сега ова ќе го донесат и у следна macOS верзија…
Освен ако не го напуштат следната година… да не трошиме енергија на вакви глупости и произведуваме CO2…
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, White, 90YV0LG3-M0NA00
31.950,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден