Здраво, дали може да се најде компресор за оваа клима?
Ви благодарам
Да ве замолам за помош при избор на 3.5ка
Се размислувам помеѓу овие модели:
![]()
FUJITSU ASYG-12KMCE / AOYG-12KMCC по супер цена од 54.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 2 годиниklimi.mk
![]()
DAIKIN SENSIRA FTXF35F/RXF35F по супер цена од 60.800 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
HITACHI RAK-DJ35PHAE/RAC-DJ35PHAE по супер цена од 45.990 ден.
![]()
TOSHIBA SEIYA NEW RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E по супер цена од 36.700 ден.
Може и некој друг модел и да е поскап ок е ако вреди.
Овие Hitachi i Fjuitsu ги носат Hydroset, некој искуство со нив, гледам 2 години гаранција, добри се како модели, како фирма како се со гаранција услуга и сл?
Собата е 15m2 без изолација со PVC прозори. Гледав поскапа оти ми треба да има и ниска модулација за потопло време да не прави on/off. Ми треба за греење.
И друго прашање, дали да одам со парапетна/конзолна? Цена за парапетна 40-60к денари од брендовите Vivax/Haier/Gree и сл, или да одам со јапонска некоја обична горе ѕидна од овие погоре или друга во тој или поскап ценовен ранг? Парапетни од јапонскиве ми се скапи, над 90к денари се.
Извадов податоци на табелата од Eurovent за споредба, на табелата има и други модели како LG, Mitsibushi (цениве ми се од пред некој месец):
![]()
Главната дилема ми е дали да одам со Daikin SENSIRA FTXF35D/RXF35D или со Fujitsu ASYG-12KMCE/AOYG-12KMCC или Hitachi RAK-DJ35PHAE/RAC-DJ35PHAE
Да ве замолам за помош при избор на 3.5ка
![]()
![]()
![]()
![]()
Овие Hitachi i Fjuitsu ги носат Hydroset, некој искуство со нив, гледам 2 години гаранција, добри се како модели, како фирма како се со гаранција услуга и сл?
Собата е 15m2 без изолација со PVC прозори. Гледав поскапа оти ми треба да има и ниска модулација за потопло време да не прави on/off. Ми треба за греење.
И друго прашање, дали да одам со парапетна/конзолна? Цена за парапетна 40-60к денари од брендовите Vivax/Haier/Gree и сл, или да одам со јапонска некоја обична горе ѕидна од овие погоре или друга во тој или поскап ценовен ранг? Парапетни од јапонскиве ми се скапи, над 90к денари се.
Извадов податоци на табелата од Eurovent за споредба, на табелата има и други модели како LG, Mitsibushi (цениве ми се од пред некој месец):
![]()
Главната дилема ми е дали да одам со Daikin SENSIRA FTXF35D/RXF35D или со Fujitsu ASYG-12KMCE/AOYG-12KMCC или Hitachi RAK-DJ35PHAE/RAC-DJ35PHAE
При Даикин и Фуџитсу ти нудиш ХајсенсHisense Energy SE 3.5 kW
При Даикин и Фуџитсу ти нудиш Хајсенс![]()
15 квадрати му е собата. Која 5,5-ка?џабе пари давање е тоа. За тие пари од другиве ќе земам Енерџи SE 5.5 киловати.
Таа со поголем издув.15 квадрати му е собата. Која 5,5-ка?
Дали си сигурен дека е "отиден" компресорот од таа Он-оф клима?Здраво, дали може да се најде компресор за оваа клима?
Дали си сигурен дека е "отиден" компресорот од таа Он-оф клима?
Најчест дефект е обичен кондензатор од 200 денари, ова од мое лично искуство, и то два пати на две различни Он-оф клими по
Барај на старо. Не очекувај дека ќе те кошта под 12.000~15.000
Стара технологија е тоа. R22
Штета, затоа што овие ладат да те пореметат
(ама и трошат)
Мислењето е автоматски споено:
Дефинитивно е компресорот?
HR35 од Ананас за MITSUBISHI Клима MSZ/MUZ-HR35VF | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МКДа ве замолам за помош при избор на 3.5ка
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мајсторот треба да ги мери намотките една по една за да утврди дали е компресорот. Исто така треба да користи ампер клешта итн.Мислењето е автоматски споено:
Дефинитивно е компресорот?
99% е компресорот но сепак повикај монтер-сервисер да ја провериМислењето е автоматски споено:
Повикавме мајстор и така ни рече...иначе вака прави климата одвреме на време.
Ви благодарам на сите, ќе побарам на бројчинта, ако не нова, тоа е за кај моите.
Бидејќи е темава за клими, нешто поврзано би прашал...дали некој користи дефлектор? Искфено не би гледал но потребен ми е...и го гледав тој од нептун...па некое мислење ако некој има искуство?
За ваков штитник за клима уредот прашуваш ? Практични се со тоа што треба убаво да се монтира за да има доволен простор на издувот од клима уредот
Мислењето е автоматски споено:
Да за таков бидејќи стварно имам потреба.
Може и вака нешто по нет да земам или не се баш сигурни...?
Конкретно овај го гледав.
![]()
Пренасочувач на воздух SMARTWING
Пренасочуваш на воздушно струење од клима уред Брза и едноставна монтажа Применливо за клими со димензија на внатрешна единица од 60-110 цмwww.neptun.mk
@klima fan Hitachi за цената ми изгледа супер, само не можам да најдам некој што ја купил како е задоволен.. Што викаш да ја земам или да си одам со Daikin да не ризикувам? Или со Mitsu поефтинатаИ друго, помеѓу Hitachi i Fujitsu која е разликата како бренд и општо овие модели што ги спомнав? Fujitsu e 9000 поскапа...
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
SSD M.2 512GB PHISON P0327 NVMe Gen4 x4 P03270512N 2230
7.050,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD RED PLUS NAS 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD40EFZZ
11.650,00 ден
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден