Најверојатно ќе остане деловна тајна, ама во иднина сигурно ќе имаат + искуство.Доколку го прогласиме, проблемот, за умрено, дали некој има информација што беше пичината?
Не се смеам дека нема врска тоа што го збориш - туку дека е малку комично дека центарот е комедии ..Можеш да се смееш колку сакаш, ама интернетот преку оптика на Телекабел е најкатастрофален.
На листата на интернет провајдери што нудат интернет преку оптика во земјава, ги рангирам на најпоследна позиција, сите останати провајдери немаат волку чести проблеми како Телекабел.
Бакарната линија на Телеком е постабилна отколку оптиката на Телекабел.
Ја памтиш старата ? Внеси стар Гејтвеј и старата ИП и уживај ...Имам статик IP на телекабел уште пред 1 ипол година кога им се јавив да ми стават е иста без никаква доплата, но сега сакам да ми ја сменат, не знам дали да се јавам или не за промена зошто веројатно ќе ме стават пак на динамик со промени секои неколку саата како што е пишано горе...
Не, сменив 2ри ден откако ставив оптика, и од тогаш gateway/ip ми е истНе се смеам дека нема врска тоа што го збориш - туку дека е малку комично дека центарот е комедии ..
Ама сега ова што го кажа - врска нема.
Најдобар провајдер е Телекабел убедливо !
Мислењето е автоматски споено:
Ја памтиш старата ? Внеси стар Гејтвеј и старата ИП и уживај ...
Не се смеам дека нема врска тоа што го збориш - туку дека е малку комично дека центарот е комедии ..
Ама сега ова што го кажа - врска нема.
Најдобар провајдер е Телекабел убедливо !
Еве моментално кај мене како еНе, сменив 2ри ден откако ставив оптика, и од тогаш gateway/ip ми е ист
Што и да сакаш да направиш пробај, само не го слушај НиколаИмам статик IP на телекабел уште пред 1 ипол година кога им се јавив да ми стават е иста без никаква доплата, но сега сакам да ми ја сменат, не знам дали да се јавам или не за промена зошто веројатно ќе ме стават пак на динамик со промени секои неколку саата како што е пишано горе...
Дечки у CGNAT сте, ако ви почнува со 100 и 10.Зависи од реонот.
100 го користат во Скопје, Битола и Охрид на прв октет (а може и со 95 да почнува ИП во Битола и Охрид), додека по источна Македонија им почнува со 10.xxx.xxx.xxx
Не приметив кај мене (Мичурин) прекини...овие два дена повторно по неколку прекини..
И кај мене исто со 89 почнува.Мене ми е со 89 статикот
Да да има опција јас земав за на работа имаме сервер со Убунту ап линк за видео пренос на портабл уплинк на 4Г интернет кој сигналот го носи до сервер па потоа на Израелска платформа која стрима на Јутјуб и Рестрим и ние исто имавме години проблем со копуциве од Телеком и А1 како неможело фиксна АЈ ПИ ама има опција со намалена брзина и демек е 12,000 денари кај Телеком а околу 9,000 денари кај А1 глупаците од Неотел ми понудија за 6,000 денари и дојдоа пуштија оптика и ни избушија дупка кај рамката од вратата за на крај после два дена ми се јавува типката и ми вика абе неможеме да ја испорачаме услугата се љутат А1 и Телеком има проблем со цената ни прават проблем и мојата реакција: Молам? Ми избушивте дупка пуштивте оптика и сега ми велите неможеме да ја испорачаме услугата? Е па тоа е ми вика и ги отерав УПМ се јавив во Телекабел и се договоривмр за 3,500 денари да ми дадат фиксна ИП јас барав од таа 1000 даунлоад 1000 аплоад но неможело фиксна таа брзина туку само 100 даунлоад со 100 уплоад и дави кажам се преродив пошто со глупациве Телеком и А1 пред секој стрим мораше некој да го ресетира серверот за нова АЈ ПИ да преземи а сега вака мака немам се преку Енидеск и еднаш во месец онака рестарт кога нема работа на него за 3,500 се преродив јас стримам аплоад со 10 мегабита и здравје боже понатаму за дома ке си ставам фиксна.Ако може инфо некој кој знае каква им е политикава со ИП адресите на Телекабел на колку време ви се менуваат, дали имаат можност за статичка итн итн.? Овие копуциве од Телеком не даваат статичка за оптик корисници, само за АДСЛ.
Супер си направил, имало на Господ да ти се најди некој оператор што ќе ти го понуди тоа што ти треба.Да да има опција јас земав за на работа имаме сервер со Убунту ап линк за видео пренос на портабл уплинк на 4Г интернет кој сигналот го носи до сервер па потоа на Израелска платформа која стрима на Јутјуб и Рестрим и ние исто имавме години проблем со копуциве од Телеком и А1 како неможело фиксна АЈ ПИ ама има опција со намалена брзина и демек е 12,000 денари кај Телеком а околу 9,000 денари кај А1 глупаците од Неотел ми понудија за 6,000 денари и дојдоа пуштија оптика и ни избушија дупка кај рамката од вратата за на крај после два дена ми се јавува типката и ми вика абе неможеме да ја испорачаме услугата се љутат А1 и Телеком има проблем со цената ни прават проблем и мојата реакција: Молам? Ми избушивте дупка пуштивте оптика и сега ми велите неможеме да ја испорачаме услугата? Е па тоа е ми вика и ги отерав УПМ се јавив во Телекабел и се договоривмр за 3,500 денари да ми дадат фиксна ИП јас барав од таа 1000 даунлоад 1000 аплоад но неможело фиксна таа брзина туку само 100 даунлоад со 100 уплоад и дави кажам се преродив пошто со глупациве Телеком и А1 пред секој стрим мораше некој да го ресетира серверот за нова АЈ ПИ да преземи а сега вака мака немам се преку Енидеск и еднаш во месец онака рестарт кога нема работа на него за 3,500 се преродив јас стримам аплоад со 10 мегабита и здравје боже понатаму за дома ке си ставам фиксна.
Не можев да разберам. Ова сето е една или две реченици ??Да да има опција јас земав за на работа имаме сервер со Убунту ап линк за видео пренос на портабл уплинк на 4Г интернет кој сигналот го носи до сервер па потоа на Израелска платформа која стрима на Јутјуб и Рестрим и ние исто имавме години проблем со копуциве од Телеком и А1 како неможело фиксна АЈ ПИ ама има опција со намалена брзина и демек е 12,000 денари кај Телеком а околу 9,000 денари кај А1 глупаците од Неотел ми понудија за 6,000 денари и дојдоа пуштија оптика и ни избушија дупка кај рамката од вратата за на крај после два дена ми се јавува типката и ми вика абе неможеме да ја испорачаме услугата се љутат А1 и Телеком има проблем со цената ни прават проблем и мојата реакција: Молам? Ми избушивте дупка пуштивте оптика и сега ми велите неможеме да ја испорачаме услугата? Е па тоа е ми вика и ги отерав УПМ се јавив во Телекабел и се договоривмр за 3,500 денари да ми дадат фиксна ИП јас барав од таа 1000 даунлоад 1000 аплоад но неможело фиксна таа брзина туку само 100 даунлоад со 100 уплоад и дави кажам се преродив пошто со глупациве Телеком и А1 пред секој стрим мораше некој да го ресетира серверот за нова АЈ ПИ да преземи а сега вака мака немам се преку Енидеск и еднаш во месец онака рестарт кога нема работа на него за 3,500 се преродив јас стримам аплоад со 10 мегабита и здравје боже понатаму за дома ке си ставам фиксна.
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден