Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Не баш оваа комбинација ама сум портирал може десет пати натаму наваму :) Што те интересира? Сигурен си дека сакаш двогодишен договор? Јас портирав на МТЕЛ од Лајка на времето (документирано тука) ама само постпејд (+200 денари) и среќа што направив така пошто 60 дена немаше услуга во странство (а за тоа го земав) па побегнав. Sирни тука во постарите пораки
Saka na pripejd da go prefrli so 20gb data 12m.
Мислењето е автоматски споено:

Луѓе бараат да се портираат НА МТЕЛ? :O what? Јас гледам што може побрзо да избегам...
i jas toa ke go cekam ....

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Има ли некој искуство со портирање на постпејд број од А1(со завршен договор) во Мтел на xtraTALK L тарифа 4.200 ден.

За постара жена од А1 сениор тарифа на Мтел. Нема никаква разлика за 1 работен ден се портира, губиш мрежа на А1 и толку ја ставаш новата Сим. Инаку за пакетот го активирав во City Mall на штандот си плативме и тоа е. Ама уплатата за пакетот беше после портирањето

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
За постара жена од А1 сениор тарифа на Мтел. Нема никаква разлика за 1 работен ден се портира, губиш мрежа на А1 и толку ја ставаш новата Сим. Инаку за пакетот го активирав во City Mall на штандот си плативме и тоа е. Ама уплатата за пакетот беше после портирањето
Сакаш да кажеш дека дозволуваат од постпејд на А1 да се префрлиш на припејд на МТЕЛ? Тоа е супер :)

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Сакаш да кажеш дека дозволуваат од постпејд на А1 да се префрлиш на припејд на МТЕЛ? Тоа е супер :)
Па ако ти истече договорот кај А1 можеш да се префрли. Тоа е и законско право нема што да дозволуваат

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Па ако ти истече договорот кај А1 можеш да се префрли. Тоа е и законско право нема што да дозволуваат
Пробај од Телеком постпејд да се префрлиш на А1 припејд. Или од А1 постпејд на Телеком припејд. Нормално со истечен договор. Пишував тука на форум - А1 ЛАЖАТ дека не смееш ни од припејд да дојдеш на нивни припејд па откако ги препрашав каде во кој член го пишува тоа, рекоа дека можело. ВО ДУЌАНИТЕ ПРОДОЛЖИЈА ДА ЛАЖАТ. Морав да им покажувам имеил од дискусијта со сапорт за да се смилостиват. И немаа соодветни СИМ картички (а им постојат специјални за припејд портирање)... Абе банда

Затоа и прашав дали МТЕЛ дозволуваат.

(Сигурно имам направено десет портирања до сега...)

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Пробај од Телеком постпејд да се префрлиш на А1 припејд. Или од А1 постпејд на Телеком припејд. Нормално со истечен договор. Пишував тука на форум - А1 ЛАЖАТ дека не смееш ни од припејд да дојдеш на нивни припејд па откако ги препрашав каде во кој член го пишува тоа, рекоа дека можело. ВО ДУЌАНИТЕ ПРОДОЛЖИЈА ДА ЛАЖАТ. Морав да им покажувам имеил од дискусијта со сапорт за да се смилостиват. И немаа соодветни СИМ картички (а им постојат специјални за припејд портирање)... Абе банда

Nisto me funkcionira vo drzavava pa ni ova. Za zal..

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073

Mozi i na A1, ama deka se mafija gledaat da te ottrgnat od toa, da odis na post.....
ako napisi poplaka do a1 na mail ili na call centar dozvoluvaat

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Замислете, дечкото од техничка поддршка на телефон ми вели дека јас прв сум пријавувал дека постојано паѓала мрежата и они немале никакви проблеми никогаш!

И неговото решение за немањето мрежа е јас самиот повремено да вклучувам и исклучувам airplane mode! Го прашав дали ја оставил логиката сабајле на наткасна штом ми предлага немањето мрежа да го решавам со дополнително исклучување на мрежата самиот!? Ооооф тешко нас!

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Drugari zemete javuvajte/prijavuvajte(internetot se diskonektira/provereno na +10telefoni) bar tie nekolku sto sme tuka, budejki ovie se pravat bas kako od dr,planeta da se tuka

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Се јавуваш и мртви ладни викааат: не бе, никој до сега не пријавил, само ти еве!
Toa im e default.....
Мислењето е автоматски споено:

Приговор на шалтер поднесе некој?
Jas ne mozam ,salter Prilep vo telco vikaat dzabe im pisa vrabotenata mail direkt, sto se slucuva i samata vide ova bese minatiot ponedelnik.... Snosti kasno se vtativ od Srbija povici vo i od mTel preku mts nema problem imav i podolgi razgovori, dojdovni sms stasuvaat , denes vo PP, nema nisto novo internetot e isto kako i koga zaminav ... ako go ostavis 2/3g brz Lte nese dikonektira, ako stavis 4g priority pocnuva da se diskonektira koga ima pogolem soobrajkaj download upload...

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Имаат формулар, го пополнуваш, ти даваат заверена копија. Инаку нема трага.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073

Атачменти

• Screenshot_2025-03-26-23-10-09-352_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-26-23-10-09-352_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    184,6 KB · Прегледи: 33
  • Screenshot_2025-03-27-12-04-57-557_com.viber.voip-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-27-12-04-57-557_com.viber.voip-edit.jpg
    250,3 KB · Прегледи: 32