Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Samsung galaxy A55 8/128

Статус
Затворена за нови мислења.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Rejzerot додаде нов оглас:

Samsung galaxy A55 8/128 - 16.000 ден.

Продавам Samsung galaxy A55 8/128, боја црна,телефонот е купен од Нептун.Телефонот е користен 1 ден,сеуште стојат сите лепенки на него фабрички што се, буквално НОВ.

Цена 16000 денари
Контакт ПП

Погледнете го атачментот 146362
Погледнете го атачментот 146361

Видете го целиот оглас...

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Телефонот го платив на 2ри февруари преку трансакциска сметка. Од тогаш навака со милион изговори сеуште не можам да го земам телефонот бидејќи цело време наоѓаме нешто ново. Најпрво беше дека дечкото завршил во болница. Океј, може на секого да му се случи, бев стрплив, почекав да помине време. Излезе од болница со ветување дека ќе ми го испрати на неколку наврати, ништо не бидна и од тоа, иако кажав дека телефонот беше планиран како поклон за роденден уште од старт. Роденденот дојде и си отиде, јас сеуште се замарам со Давор и кога би го добил телефонот. Претходниот викенд требаше да доаѓа Струга, лично демек ќе го донесел, ништо не бидна и од тоа, иако му кажав дека телефонот итно ми треба и да го прати претходниот петок. Бидејќи не се појави во Струга, вчера го прашав до каде е телефонот, добив одговор дека ќе го прати, ќе излезел порано од работа. Како што и очекував, денес ни карго ни бутур. Го прашувам што бидна со телефонот, ќе се јавел да праша (демек го испратил, а чисто се сомневам во тоа затоа што ниту ми одговори со кое карго го испратил, ниту ми прати слика како доказ дека нешто испратил). Веќе поминаа 4 саати, изгледа уште дечкото е заглавен на работа и уште му треба време да се јави во каргото па да ми каже што се случува.

Бидејќи парите му беа пуштени на трансакциска, изгледа следен чекор е пријава во полиција за измама.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Не можам да верувам како со години опстојува овој член на форумов, сто пати баниран и пак се враќа и само лаже луѓе. Мачка очи како бил сега поштен, не правел веќе превари бла бла. @Fatal1ty_ реагирај соодветно те молам.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
278
286
Не можам да верувам како со години опстојува овој член на форумов, сто пати баниран и пак се враќа и само лаже луѓе. Мачка очи како бил сега поштен, не правел веќе превари бла бла. @Fatal1ty_ реагирај соодветно те молам.
Значи мора да се објави човекот со слика, и се што следува, и да си направиме една табла со сите што го прават ова и пред да се напрај зделка на форумов да се провери листата прво.
Извини за тагот, но сакав само да се надврзам за тоа дека со години го правел ова.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Да чита човек и да не му се верува дека уште има народ што се бави со измами. Ако е навистина така работата, пријави си кај што треба и нека си тераат органите на законот, нема што повеќе да се замараш.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Без потребна драма се прави, ниту дечкото е излажан, ниту зафркнат ни ништо.Обајснето му е дека чекам друг моб да ми стигне за да му го пратам, контактиран е не крева на телефон, пишана смс порака сака парите назад, сака до Петок му стига телефонот, секако негов избор е нели, во главно никој нема да е оштетен.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
278
286
Без потребна драма се прави, ниту дечкото е излажан, ниту зафркнат ни ништо.Обајснето му е дека чекам друг моб да ми стигне за да му го пратам, контактиран е не крева на телефон, пишана смс порака сака парите назад, сака до Петок му стига телефонот, секако негов избор е нели.
Муце АлиЕкспрес побрзо од тебе шипа

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Дечкото дремел на форумов, па одма почна пораки да ми пишува и да се јавува. Нови изговори сега дека чекал друг телефон па затоа не ми го испратил, најкасно четврток ќе го испрател а петок да ми стигне. А пред некој саат ми тврдеше дека ќе се јавел да праша до каде е.

Ако не ги врати парите до утре, немам друга опција, ќе морам да пријавам во полиција, тоа е.

@Rejzerot прекини да ми се јавуваш, ако имаш да кажеш нешто ќе напишеш текстуално.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дечкото дремел на форумов, па одма почна пораки да ми пишува и да се јавува. Нови изговори сега дека чекал друг телефон па затоа не ми го испратил, најкасно четврток ќе го испрател а петок да ми стигне. А пред некој саат ми тврдеше дека ќе се јавел да праша до каде е.

Ако не ги врати парите до утре, немам друга опција, ќе морам да пријавам во полиција, тоа е.

@Rejzerot прекини да ми се јавуваш, ако имаш да кажеш нешто ќе напишеш текстуално.
Јас не сум дремел на форумов, него сега се прибав и ми стигна нотификација за драмава која ја направи, ти звонев да те прашам за моб или парите, и ми ги одбиваш повиците но ок твое право,ке комуницираме преку СМС пошто не сакаш да кренеш тел.

Секако работата ке биде завршена како што напоменав, и нема потреба од безпотребни драми правење.

Се извинувам за драмата која реално немаше ни потреба да дојде, но ете и недоразбирања се случуваат.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Јас не сум дремел на форумов, него сега се прибав и ми стигна нотификација за драмава која ја направи, ти звонев да те прашам за моб или парите, и ми ги одбиваш повиците но ок твое право,ке комуницираме преку СМС пошто не сакаш да кренеш тел.

Секако работата ке биде завршена како што напоменав, и нема потреба од безпотребни драми правење.

Се извинувам за драмата која реално немаше ни потреба да дојде, но ете и недоразбирања се случуваат.
Недоразбирање? Чоече, ме дриблаш скоро три недели. Ми викаш ќе се јавам во карго да прашам што е работата. Кој лик...

Како и да е, немам намера да должам, не го сакам веќе мобилниот, до утре имаш време да ги вратиш парите на сметка исто како што ги доби.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
278
286
@Rejzerot Во моментот многу звучиш професионално но твоите претходни чекори го кажуваат спротивното, како прво го излажа дечкото и не му кажа дека го излажа подоцна, му продаваш пуфки како се бориш против светот да достигни пратката до него.. и КРАЈ НА КРАЈ се уште нас сите тука сега не мафташ. Човекот во најмал случај заслужува јавно едно извини.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
@Rejzerot Во моментот многу звучиш професионално но твоите претходни чекори го кажуваат спротивното, како прво го излажа дечкото и не му кажа дека го излажа подоцна, му продаваш пуфки како се бориш против светот да достигни пратката до него.. и КРАЈ НА КРАЈ се уште нас сите тука сега не мафташ. Човекот во најмал случај заслужува јавно едно извини.
Секако му се извинив и тоа не еднаш него повеќе пати, и му реков дека ке си ги добие парите назад,никаде не оспорив или не кажав дека нема да се случи такво нешто.Ако сум сакал да го преварам во случајов него зарем ке враќав на темава, или воопшто појавев на форумов?Одогворот е секако НЕ, нема потреба од драми понатаму, ке се рачистиме со членот и тоа е тоа.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Парите се вратени. Изгубено време и живци. Можеби време е да се воведе рејтинг систем на форумов. @Fatal1ty_

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690

Атачменти

• Screenshot 2025-02-21 at 00-06-23 Негативни искуства со продажба на хардвер_предмети (од члено...png
    Screenshot 2025-02-21 at 00-06-23 Негативни искуства со продажба на хардвер_предмети (од члено...png
    128,1 KB · Прегледи: 129

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Јас цело време се думам дали ликов има пријатели, роднини, познаници итн.
Како ли функционира во реален свет?

Што мозок и мајндсет треба да имаш некој да ти уплати пари на невидено на сметка и да го шеташ по тавани?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Што мозок и мајндсет треба да имаш некој да ти уплати пари на невидено на сметка и да го шеташ по тавани?
Криминален, измамнички, хокштаплер...

Одамна го потенцирам истово, но од (за мене) непознати причини ликов сеуште е оставен да прави превари на форумов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно