Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

123456

poweruser
12 април 2013
2.066
1.591
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Таа на ЛГ и Самсунг е MPlay и не е исто со Move што ја има на андроид и иОС. Можеш на секој андроид тв да ја инсталираш Move и да си гледаш.

Инаку боксот не се плаќа и цената за пакетите е смешна, 200 - 400 денари за сите тие канали кај телеком е *3 + има видеотека со многу филмови и серии. Многу нудат за малце пари. Во договорот нема кои канали ги нудат, само бројка, се надевам нема да им текне да гасат канали.

Јас овие неколку дена сум задоволен, супер слика со преводи без сецкања и на нивниот бокс и на телефон и таблет преку апликација. Боксот е брз со 4к, не е некој шкарт кинески.
Сакаш да кажеш за Л пакетот што е 399денари со него иде и андроид бокс ?

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Сакаш да кажеш за Л пакетот што е 399денари со него иде и андроид бокс ?

Мислам дека со сите иде андроид бокс, само се разликуваат со број на канали. Јас со тој од 399 добив андроид бокс + можност за уште 3 уреди истовремено да гледам. Ако сакам уште еден бокс од кај нив се плаќа уште 100мкд месечно.

Јас имав можност да го разгледам, во мојот случај каналите дропаа фрејма ко луди...Незнам кај друг како е...
Кај мене е супер на оптика 300/100, незнам ти на што интернет си. По тоа што ми кажаа во салон, бара брз оптика интернет и троши од 300гб - 1000гб месечно.

123456

poweruser
12 април 2013
2.066
1.591
Мислам дека со сите иде андроид бокс, само се разликуваат со број на канали. Јас со тој од 399 добив андроид бокс + можност за уште 3 уреди истовремено да гледам. Ако сакам уште еден бокс од кај нив се плаќа уште 100мкд месечно.

Кај мене е супер на оптика 300/100, незнам ти на што интернет си. По тоа што ми кажаа во салон, бара брз оптика интернет и троши од 300гб - 1000гб месечно.

3 гледам се добива на мобилен, таблет не на андроид тв ?

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Каналите се транскодирани, така да џабе ти е 300 мбпс интернет. Тие канали се по 4-5 мбпс.. Не е до интернетот, друг е некој проблем. Незнам дали следиш спорт, ако следиш пушти кога има фудбал на Арена

Едит, на LG OLED е тестирано

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
3 гледам се добива на мобилен, таблет не на андроид тв ?

Не те баш разбрав ? Јас добив 1 андроид тв бокс од кај нив + усер/пасс за апликација за андроид и иОС. Тестирав и на андроид и на иОС и си работи исто како и на тв боксот.

Каналите се транскодирани, така да џабе ти е 300 мбпс интернет. Тие канали се по 4-5 мбпс.. Не е до интернетот, друг е некој проблем. Незнам дали следиш спорт, ако следиш пушти кога има фудбал на Арена

Едит, на LG OLED е тестирано
3 дена го имам, не приметив никаков проблем сега за сега. Исто така на кабел е уклучено, може и тоа да е. Не пратам спорт така да немам поим, вака сега кога пуштам арена спорт хд, нема сецкања.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
не би ти дал никој пошто само на 1 тв уред дозволуваат да се приклучиш

што не земеш тоа плум тв на кабленет така имаш 2 месеца фрее?

Shit, не го знеав ова, мислев нешто е како Нетфликс со 2-3 уреди. Плум нема апликација за тв од она што видов.
Нема везе ќе ги учам како да отворат IPTV апликација и да најдат програмите :)

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Ова сега ќе почнеме со македонската работа.
Ќе се собереме 6 души, ќе плаќаме секој по 62.75ден и ќе си го поделиме јузерот секој по дома.
Ама ако даваат андроид бокс јас ќе го земам и ќе плаќам уште 13 ден повеќе ако треба.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Ова сега ќе почнеме со македонската работа.
Ќе се собереме 6 души, ќе плаќаме секој по 62.75ден и ќе си го поделиме јузерот секој по дома.
Ама ако даваат андроид бокс јас ќе го земам и ќе плаќам уште 13 ден повеќе ако треба.
1 tv уред + 3 уреди можат да се приклучат, значи 4ча по 100ка ете го поделен трошокот. Абе македонска работа, не си македонец ако не се снајдеш.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.028
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Нетфликс 400
Дизни+ 500
Скај Шоутајм 400
ХБО Макс 400

Глеј 300
Мтел Мув 300

4ца посебно 9200мкд
4ца заедно по 800мкд

Симплифицирано и малку спинувано...

Sent from my Mi06 using Tapatalk

damemilos

read-only
10 ноември 2023
12
7
После Декември се ќе биде Мтел , Неотел имаат купено и помали оператори во градовите Виница и Куманово. Винсет Кабел и К-НЕТ и тие ќе се ребрендираат у Мтел. И ќе почнат да нудат пакети со MOVE ТВ и Оптички интернет односно најверојатно неограничен интернет бидејќи за Мове ТВ ти требаат гигови.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.028
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Не е за парите толку колку што е за договорот.
Мене каде што ми треба нема оптика, само кабел, како да се обврзам на 2 години (или 1 сеедно).
точно е дека од различни гледишта повеќето ги гледаат работите...

според мене наголем кочничар за развој е секогаш бирократијата пред иновативноста како и флексибилноста...

денес кога сите тие опции за брзина на интернет,
жсоодветно зголемување (па и намалување за соодветен надомест) пакет на услуги,
дополнителни опции за канали, членства на апликации соработници кај оператор
се едноставно пристапни за вклучување/исклучување на копче
не треба да го прават ниеден оператор премногу бирократ
туку едноставно треба да го прават флексибилен,
како и волен односно жеден да заработи што повеќе со што помалку бирократија

во ново потрошувачко општество каде секој ја сака едноставноста на изборот ќе преовладаат тие компании кои ќе се customer centric
кој од сите тие 3-4 оператори во државава ќе се прилагоди што побрзо (воедно и со технолошки напредок)
ќе зима што поголем дел од колачот на домашниот пазар...

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.028
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
KODI не KODI
ако беа мудри некои од понедоволно заинтересираните за напредок провајдери кај нас МКД
од типот на Телекабел
ќе ги применеа моделот заедно со слични модели
и ќе идеа до поголем пазар и подобра математика
според сегашната поставеност на пазарот очекувам во скоро време МТел заедно со Неотел да станат 3 по големина Провајдер на пазарот
и за кратко време да го пречекорат веќе подзаспаниот во иновации Телекабел

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
KODI не KODI
ако беа мудри некои од понедоволно заинтересираните за напредок провајдери кај нас МКД
од типот на Телекабел
ќе ги применеа моделот заедно со слични модели
и ќе идеа до поголем пазар и подобра математика
според сегашната поставеност на пазарот очекувам во скоро време МТел заедно со Неотел да станат 3 по големина Провајдер на пазарот
и за кратко време да го пречекорат веќе подзаспаниот во иновации Телекабел
Не знам каква покриеност имаат неотел за да станат 3 по големина провајдер.
Телекабел може немаат иновации но барем имаат покриеност на пазарот.
Ако се крстат сите на покриеноста на Телеком, он уште долго ќе биде номер 1.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.028
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
најмалку ги проценувам идните состојби според моменталните ситуации туку според теченијата по која се движат работите...

А1 веќе извесно време е пред Телеком во МКД
она што го држи сеуште Телеком на имагинарниот број еден е само фирмата која стои зад неговото име

можеби во бизнис секторот имаат некои иновации, но и таму А1 бргу ќе ги претекне....

Имено МТел планира да влезе со 50М и она што ќе реши дали бргу или помалку бргу ќе стане број 3
е имагинацијата за тоа: како што побргу да зафати поголем дел од пазарот

јас би им препорачал за почеток да бидат далеку пофлексибилни од Телеком и да применуваат некои практики од А1....

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Што значи кој е прв , кој е втор??
А1 може има повеќе постпејд претплатници, но Телеком имаат повеќе интернет претплатници.
А1 има оптика многу малку, бакар во 10-15тина града и останато имаат само 4Г мрежа.
А Телеком имаат значително покриеност со оптика, споредено со А1, а бакар насекаде останато. Може е адсл но кога живееш во свирипичино и тоа е премија да имаш интернет и махтв.
Кој и да сака да им парира ќе треба сериозно да инвестира, а не би им се исплатило да шират мрежа до секоја си дупка во државата.

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
И да не се заборави дека А1 и Телеком не се толку наивни играчи па да дозволат некој да си игра курот со нив.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.028
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Имено од "дупките" во државава кои Телеком ги запостави
токму од таму А1 се кешира за да стане тоа што веќе подолго време Телеком го запостави

како некој кој е едно 30 години на пазарот, како Телеком, најмалку би се замислил
како и на кој начин се дозволило некој во форма на А1 да дојде до таа конкурентност....

Имено впрочем А1 за разлика од Телеком ги нема тие бремиња како и конци од историски аспект...
за флексибилност да не збориме...

а воедно тука го прекинувам и муабетот за Телеком<>A1 оти не мора баш во тема на Мтел

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Xplore TV не можеш да гледаш и на нивниот STB и на ТВ со апликација т.е. на Мi Box S. Miboxot го гледа како ТВ и не дава пристап - дава грешка.
На таблет, веб и мобилни си работи нормално.

Дали може некој да провери дали MOVE работи на 2 или 3 телевизори, т.е. андроид боксови. ТВ канали на телефон или таблет не ми требаат.

123456

poweruser
12 април 2013
2.066
1.591
Xplore TV не можеш да гледаш и на нивниот STB и на ТВ со апликација т.е. на Мi Box S. Miboxot го гледа како ТВ и не дава пристап - дава грешка.
На таблет, веб и мобилни си работи нормално.

Дали може некој да провери дали MOVE работи на 2 или 3 телевизори, т.е. андроид боксови. ТВ канали на телефон или таблет не ми требаат.

nema nikakov problem na android tv

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно