Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Windows 11

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Од пред 15 минути почна да ми се случува ова:

Пуштам YouTube на Browser, си тера се нормално. Палам апликација (пример еве World of Warcraft) и гласот од 34% се намалува сам на 20%. Ако кликнам пак на browser-от се враќа во нормала.

Некој со вакво нешто? Првпат го гледам ова ..

Едит: Enhancement, reduce audio by 80% итн се исклучени.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Да не ти се инсталирал апдејт? :rolleyes:
Врска немам, не следам апдејти. Сами си се инсталираат, сами си бркаат работа.

Едит: Откриена Америка. Профилот на ASUS Armoury crate го правела тоа.

Последна промена:
  • лол
Реакции: thrw

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Додека сме тука, дали на некој му се случува кога ќе исклуче enhancements звукот целосно да прекине?
И не работи воопшто додека не се уклучат enhancements пак.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Додека сме тука, дали на некој му се случува кога ќе исклуче enhancements звукот целосно да прекине?
И не работи воопшто додека не се уклучат enhancements пак.
Кај мене еве почна да изведува, мада ни така ни така звук немам. Драјвери избришав, инсталирав наново и ништо не работи сеа.

Едит: тоа средено. Сега Realtek Audio Console го нема никаде. И така у круг.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.231

Пуштам YouTube на Browser, си тера се нормално. Палам апликација (пример еве World of Warcraft) и гласот од 34% се намалува сам на 20%. Ако кликнам пак на browser-от се враќа во нормала.

Tреба да го ставиш на Do nothing
Screenshot 2023-03-07 232341.png

Ова ти се наоѓа во Settings > Sound > Sound Control Panel > Communications

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Настрана од темава, ама Armory Crate знае да прави проблеми со се. Инсталира со него уште 10 тина сервиси и се и сешто...

Sent from my iPhone using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Настрана од темава, ама Armory Crate знае да прави проблеми со се. Инсталира со него уште 10 тина сервиси и се и сешто...

Приметив, затоа го мавнав. 4.7GB софтвер за да сменам боја на LEDот на графиката. Ајт у ..

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Бриши го тоа срање. Мене на цел пц ми ги намали перформансите за едно 10%. Барај некој универзален програм за ргб мењане.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Симнав Асус аура, веќе не излегува нова верзија ама си брка работа за тоа што треба. Ем малечко, 100тина мб.

Него, на кој паметен му текна дека вака иконите раширени ко шалтер се добра работа?
1678234101052.png

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.161
Скопје Аеродром

Мене ми се има случено да ми снема звук, мислев аудиото е без звук, уклучив второ видео кое знам дека е со нормален звук и истото се случи пак без звук. Кога отидов у подесување на звучнкот на во таксбар си шалташе како ке му текне иконата.
Прво си помислив на тастатурата некое мулимедијално копче да е заглавено, ама јок.
Го решив така што инсталирав нов драјвер за звук директно од произведителот на матичната Gigabyte.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578

Јас само го користам за лаптопот зошто немам никакви можности да менувам некои опции во „Bios“-от. Жално е ама такви паметни глави го направиле лаптопот да е зависен од тоа.

Се сеќавам дека сакав да го уклучам „Maximum“ мод за да графичката навистина си ги истегне нозете и не можев без тој софтвер :cry:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Дали може линк до туторијал како се прави ова во Arch Linux. Дали е многу комплицирано за некого кој никогаш не се занимавал со темава?
пробај во виртуелка прво :) (ако имам време ќе напишам нешто неделава, ама у sbctl треба да е опишано)

18 август 2019
1.219
1.193
Како да направам виртуелно УСБ?
Малку да ја вжештиме темата. :)

Се обидов со mediacreationtool, ама сака да симнува, а интернетот ми е слаб. Дали може некако од ISO?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.556
19.231
Како да направам виртуелно УСБ?
Малку да ја вжештиме темата. :)

Се обидов со mediacreationtool, ама сака да симнува, а интернетот ми е слаб. Дали може некако од ISO?
Со Rufus
Ако мислиш на тоа од iso да направиш бутабилно usb.
Барем така јас го разбирам прашањето

18 август 2019
1.219
1.193
Со Rufus
Ако мислиш на тоа од iso да направиш бутабилно usb.
Барем така јас го разбирам прашањето
Читам некои го пробале на виртуелка. Па си помислив дека може да се проба директно од УСБ, без инсталирање. Како Linux.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Не знам дали уште може, Миркософт го укинаа Tinex Windows To Go.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
10тина црнци да ми дојдат дома и да ми речат изгаси апдејти, нека се редат сите без проблем.
Не разбрав точно што ќе се случи тука откако ќе се наредат црнците... чекај, не сакам да знам.

18 август 2019
1.219
1.193
Инсталирав Windows 11 на лаптоп, ама направив грешка. Не проверив пред тоа каде се наоѓа EFI, го избришав HDD, со тоа го избришав и EFI (Дали е можно EFI да се наоѓа на MBR диск?). Сега не го гледа Windows 10 кој се наоѓа на SSD. Во BIOS не видов опција нешто да средам. Имам намера малку да се поиграм и да тренирам на Windows 11. Давајте предлози како да го вклучам и Windows 10.

Ако не го средам ќе одам на преинсталација, ужасно споро подига системот.

Уште едена „интересна“ работа. Пред некој месец на истиот уред инсталирав Windows 7 (пред тоа беше на Windows 10) и ми бараше повторна активација. Го преинсталирав на Windows 10 и морав да го активирам. Сега се случи истото, морав повторно да го активирам.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.
Ако може малце помош.
Слушалки, Logitech H600 си работеа супер на лаптоп со Windows 10.
Земав нов лаптоп, и имам чуден проблем, имено, при повик, Skype најважно, аудио-то сецка првите 15 секунди од повикот. После и 2 саати да збприш е супер, само првите 15 минути сецка, без разлика дали јас ѕвонам или ми ѕвонат.
Пробав нано ресиверот го коврзав директно на лаптоп преку Type A to Type C конвертор, на докинг станица, на монитор-от (како што ми беше повзан предходно и работеше со години) ист проблем.
Направив за прв пат после 10 години користење на слушалките pair, проблемот си стои.
Пишав на support на logitech, рекоа тие слушалки немале драјвер.
Има некој било каква идеа ?

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.161
Скопје Аеродром
Здраво дечки.
Ако може малце помош.
Слушалки, Logitech H600 си работеа супер на лаптоп со Windows 10.
Земав нов лаптоп, и имам чуден проблем, имено, при повик, Skype најважно, аудио-то сецка првите 15 секунди од повикот. После и 2 саати да збприш е супер, само првите 15 минути сецка, без разлика дали јас ѕвонам или ми ѕвонат.
Пробав нано ресиверот го коврзав директно на лаптоп преку Type A to Type C конвертор, на докинг станица, на монитор-от (како што ми беше повзан предходно и работеше со години) ист проблем.
Направив за прв пат после 10 години користење на слушалките pair, проблемот си стои.
Пишав на support на logitech, рекоа тие слушалки немале драјвер.
Има некој било каква идеа ?
Застарена технологија имаш, јас се зезнав со маус исто му ставам драјвери си работи супер после рестарт не работи или наместо горе доле работи обратно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно