Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
World of Warcraft, CS:GO, World of Tanks, Battlefield 1. Вов ја спомнав чисто дека пуштив вчера 30 мин :) Другиве по малце, кога ќе стигнам.
Мене не ми се плаќаше месечно WoW и пред месец дена ја зедов Guild Wars 2. Сега за сега ми е доста интересна, дигањето левели е многу подобро направено од WoW и имаат сто пати подобро community. Ми фалат само некои од позабавните делови од WoW како pet battles и поголемиот број mounts, исто така не сфаќам зошто не можам да ловам риби пред да сум макс левел...

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Тоа значи кога ќе стигнеш и за вчера ... Во моментов ништо ? :ROFLMAO:
Темата гласи

Која игра ја плешаш во моментов?

Спрема темата кажи - многу битно е да се постира релевантен одговор со темата (спрема правилата) - полека нека не те мрзи - прошарај го правилникот - за да не добиваш казнени поени односно избришани мислења ;)

Си ми се намерачил :D. Каде има правила конкретно за оваа тема? Тоа „во моментов“ е многу дискутабилно, ама според мене да, во моментов ги играм тие игри. Секој ден по една-две партии тенкови, палам една кантер и на крај за опуштање од претходните нервози предизвикани руси, французи и пољаци пуштам батлфилд. Вчера инцидентно се случи вов, така да ја рачунам како да ја играм во моментов затоа што најверојатно и денес ќе ја пуштам.

Мене не ми се плаќаше месечно WoW и пред месец дена ја зедов Guild Wars 2. Сега за сега ми е доста интересна, дигањето левели е многу подобро направено од WoW и имаат сто пати подобро community. Ми фалат само некои од позабавните делови од WoW како pet battles и поголемиот број mounts, исто така не сфаќам зошто не можам да ловам риби пред да сум макс левел...
Ја симнав пред некој ден, чисто да ја пробам. Едноставно после WoW не можам да играм друго MMORPG. Сум пробал повеќе, пред GW2 пробав и New World ама не ми држи внимание. Blizzard со право си наплаќаат, имаат направено мастерпис.

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Ја симнав пред некој ден, чисто да ја пробам. Едноставно после WoW не можам да играм друго MMORPG. Сум пробал повеќе, пред GW2 пробав и New World ама не ми држи внимание. Blizzard со право си наплаќаат, имаат направено мастерпис.
И мене ми беше така, ама ич не ми вредеше за начинот на кој што јас играм да плаќам месечна претплата (може пола месец да не се пуштам, па после да играм 1 недела нон стоп). Не е WoW, нормално, но е доволен tradeoff за мене за да си имам MMORPG на која ќе си се пуштам кога сакам и колку сакам без guilt-trip дека за џабе плаќам.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино
Де де, има приватни сервери. Се отепав јас Shadowlands играње, додека кога играв на Retail не играв толку многу. Ако ти се игра нешто, ќе најдиш начин да го играш па што сака нека е.
Инаку моментално да, Shadowlands и вечер/утре ќе почнувам God of War или Uncharted 4.

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Де де, има приватни сервери. Се отепав јас Shadowlands играње, додека кога играв на Retail не играв толку многу. Ако ти се игра нешто, ќе најдиш начин да го играш па што сака нека е.
Shadowlands ептен добро им се погоди со коронава. И ние се собравме 15-20 души се туривме од играње :)

Инаку моментално да, Shadowlands и вечер/утре ќе почнувам God of War или Uncharted 4.
Немој вака за од вечер / утре, ќе ти се налути овој од претходната страна што ме искара дека не било „во моментот“ :D

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Последен пат кога проверив, најнова добро скриптирана експанзија на приватен сервер беше MoP, се после MoP беше полно со багови. Тоа беше на почеток на корона кога MoP беше одамна излезена, па можам да замислам колку добри се моменталните Shadowlands сервери, со оглед на тоа дека Shadowlands беше моменталната експанзија до пред 2 месеци

Одамна чекам добар Legion сервер да ја искусам експанзијата каква што била кога излегла, а не ме интересираат толку овие пред катаклизам.

Така да единствена опција ми е или MoP (каде што имам завршено Siege of Orgrimmar heroic) или некој багнат сервер за експанзија после MoP

SapunK

hello world
12 септември 2019
77
112
Скопје
Последен пат кога проверив, најнова добро скриптирана експанзија на приватен сервер беше MoP, се после MoP беше полно со багови. Тоа беше на почеток на корона кога MoP беше одамна излезена, па можам да замислам колку добри се моменталните Shadowlands сервери, со оглед на тоа дека Shadowlands беше моменталната експанзија до пред 2 месеци

Одамна чекам добар Legion сервер да ја искусам експанзијата каква што била кога излегла, а не ме интересираат толку овие пред катаклизам.

Така да единствена опција ми е или MoP (каде што имам завршено Siege of Orgrimmar heroic) или некој багнат сервер за експанзија после MoP
Тапа е со приватни сервери после МоП, се сложувам. Ама па и не ми се нешто толку интересни искрено новиве експанзии. Дали носталгија од детство ме мава за постариве или што е работата не знам :) Како и да е, ќе ти пуштат на класик и од новите експанзии за некоја година :D

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Assassin's Creed: Valhalla.

Искрено, мислам дека играва доби делумно неосновани критики кога излезе пред 2+ години затоа што добар дел од луѓето се осеќаа(т) истоштено од Ubisoft-овиот "open world" рецепт, иако тука нема некој јак контра-аргумент. Но ако се тргне тој елемент настрана и во оваа игра се влезе чисто, без предрасуди, и со намера да се истражува нејзиниот свет без никакви очекувања, верувам дека шансата да се ужива во истиот е голема.

Приказната и сетингот (Викинзи во Норвешка/Англија, крај на 9ти век) не можат да се носат со Origins (стар Египет, полична приказна) и Odyssey (стара Грција, поепска приказна), но самиот гејмплеј е доста исполиран и нуди повеќе активности споредено со претходните 2 наслови заедно. Нешто што мене лично многу ми се допаѓа се и таканаречените "world events" кои служат како алтернатива на класичните "side quests". Со други зборови, среќавате луѓе (или загатки) низ светот, тие ви ја споделуваат нивната мака/приказна, и на вас е да откриете што всушност се бара од вас. Нема класичен огромен текст на левата страна од екранот кој потенцира што и каде да направите, ниту какво било влечење за нос. Откривањето на целта е препуштено на вас.

Мини игрите се забавни и опционални, графиката е убава, иако полоша од Odyssey (има по-muddy ефект), а за првпат добивате и одговорност да изградите сопствена населба во Англија. Што повеќе се посветите на таа активност, толку повеќе можности за бонуси, награди, и други интересни споредни quest-ови и откривања делчиња од приказната.

Севкупно земено, би ја оценил оваа игра и те како солидни 7.5/10. Мојата главна критика е кон графиката која делува како да е чекор назад споредено со Odyssey, но и веќе добро-познатиот open-world рецепт на Ubisoft кој и те како знае да истошти.

1673430099962.png

Атачменти

• 1673429967877.png
    1673429967877.png
    5,3 MB · Прегледи: 17

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Assassin's Creed: Valhalla.

Искрено, мислам дека играва доби делумно неосновани критики кога излезе пред 2+ години затоа што добар дел од луѓето се осеќаа(т) истоштено од Ubisoft-овиот "open world" рецепт, иако тука нема некој јак контра-аргумент. Но ако се тргне тој елемент настрана и во оваа игра се влезе чисто, без предрасуди, и со намера да се истражува нејзиниот свет без никакви очекувања, верувам дека шансата да се ужива во истиот е голема.

Приказната и сетингот (Викинзи во Норвешка/Англија, крај на 9ти век) не можат да се носат со Origins (стар Египет, полична приказна) и Odyssey (стара Грција, поепска приказна), но самиот гејмплеј е доста исполиран и нуди повеќе активности споредено со претходните 2 наслови заедно. Нешто што мене лично многу ми се допаѓа се и таканаречените "world events" кои служат како алтернатива на класичните "side quests". Со други зборови, среќавате луѓе (или загатки) низ светот, тие ви ја споделуваат нивната мака/приказна, и на вас е да откриете што всушност се бара од вас. Нема класичен огромен текст на левата страна од екранот кој потенцира што и каде да направите, ниту какво било влечење за нос. Откривањето на целта е препуштено на вас.

Мини игрите се забавни и опционални, графиката е убава, иако полоша од Odyssey (има по-muddy ефект), а за првпат добивате и одговорност да изградите сопствена населба во Англија. Што повеќе се посветите на таа активност, толку повеќе можности за бонуси, награди, и други интересни споредни quest-ови и откривања делчиња од приказната.

Севкупно земено, би ја оценил оваа игра и те како солидни 7.5/10. Мојата главна критика е кон графиката која делува како да е чекор назад споредено со Odyssey, но и веќе добро-познатиот open-world рецепт на Ubisoft кој и те како знае да истошти.

Погледнете го атачментот 121083
Брату 220 сати ми требаа за фул да ја доиграм. Сега ја чекам Mirage којашто се враќа на стариот една игра еден град рецепт шо ми фали одамна и на parkour движења што ги нема од Unity веќе. Сите ми се изиграни АC игри ама немам некоја добра видено после Unity.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Брату 220 сати ми требаа за фул да ја доиграм. Сега ја чекам Mirage којашто се враќа на стариот една игра еден град рецепт шо ми фали одамна и на parkour движења што ги нема од Unity веќе. Сите ми се изиграни АC игри ама немам некоја добра видено после Unity.
Комплетно се сложвам, Assassin's Creed умре одамна со Ezio, Unity немие играна ама изгледа како последната шо се држи до тој ранг на старите игри, се натака новите се History walking simulator со закачено името AC.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
RAM
Video card
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro

се натака новите се History walking simulator со закачено името AC.

Видиш, ете интересна паралела. Јас старите ги немам играно, а Потекла и Одисеја ги пуштив баш затоа што ми овозможија шанса да ги искусам стар Египет и стара Грција како никогаш досега (оттука веројатно би бил пристрасен за овие два наслови). Од таа гледна точка, мислев дека Валхала нема да ми се допадне затоа што периодот во кој се одвива не ми е нешто интересен. Но имаше бесплатен викенд пред еден месец, ја заиграв, и ете, продолжив да ја играм поради значително зголемениот број на активности и случувања во светот. А, и хуморот кој го има во солидна доза ми се допаѓа многу.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Видиш, ете интересна паралела. Јас старите ги немам играно, а Потекла и Одисеја ги пуштив баш затоа што ми овозможија шанса да ги искусам стар Египет и стара Грција како никогаш досега (оттука веројатно би бил пристрасен за овие два наслови). Од таа гледна точка, мислев дека Валхала нема да ми се допадне затоа што периодот во кој се одвива не ми е нешто интересен. Но имаше бесплатен викенд пред еден месец, ја заиграв, и ете, продолжив да ја играм поради значително зголемениот број на активности и случувања во светот. А, и хуморот кој го има во солидна доза ми се допаѓа многу.
Почни ги оргиналите и ќе видиш колку само фали од AC и колку новите врска немаат со духот на она шо беа тие игри. Посебно AC 2, Brotherhood и Revelations. Assassin's Creed едноставно неможи да е RPG, новите не сум ги играл, ниту планирам, токму ради причините шо ги наведов.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Почни ги оргиналите и ќе видиш колку само фали од AC и колку новите врска немаат со духот на она шо беа тие игри. Посебно AC 2, Brotherhood и Revelations. Assassin's Creed едноставно неможи да е RPG, новите не сум ги играл, ниту планирам, токму ради причините шо ги наведов.

Black Flag ми стои во backlog со AC3 remastered, ги добив како дел од некој комплетен Bundle со Одисеја. Ги бива тие две? :D
Ќе видиме сега со Mirage што ќе направат, очекувањата и ветувањата се големи, но сепак е Јубисофт.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
518
Битола
Black Flag ми стои во backlog со AC3 remastered, ги добив како дел од некој комплетен Bundle со Одисеја. Ги бива тие две? :D
Ќе видиме сега со Mirage што ќе направат, очекувањата и ветувањата се големи, но сепак е Јубисофт.
Мој совет, оди на кецот прво, па 2ката и натака :D, ќе имаш со шо да споредиш, AC3 е добра, Black Flag кратко ја играв само, ама не ме бендиса многу. Можеби ради setting-от инаку важи за една од подобрите AC.
Од Ubisoft ништо не очекувам дур не излези и да се види, одамна не се то шо беа.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Последна промена:

theKatmer

hello world
10 јули 2022
106
112
Не. Ама можам да забележам дека ретки се игри со вака уметнички изработени.
Многу убаво изгледа.. Која игра е ?
Играта се вика Santa claus in trouble, на стеам ја има сега пред некоја година remake направена HD верзија. Оригиналната е од 2004та година се сеќавам ја играв кога бев малечок вака во зимските времиња, многу убави времиња.. Инаку сликава е од HD верзијата, јас сепак си ја преферирам оригиналната пошто полошиот квалитет ми буди носталгија :D

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино

Освен covenant campaign што е 6/9 друго се живо работи беспрекорно. Сите dungeons + raids се скриптнати како што треба. Firestorm е ова.
Legion се изнаиграв на Freakz кога имаа, 3 години без престан. Сега за некој месец ќе пуштат пак сервер, Blizzlike. Ветуваат без багови. Провери си, фелсонг.гг
1673469956000.png
1673469984480.png

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Освен covenant campaign што е 6/9 друго се живо работи беспрекорно. Сите dungeons + raids се скриптнати како што треба. Firestorm е ова.
Legion се изнаиграв на Freakz кога имаа, 3 години без престан. Сега за некој месец ќе пуштат пак сервер, Blizzlike. Ветуваат без багови. Провери си, фелсонг.гг
Погледнете го атачментот 121121
Погледнете го атачментот 121122
Фер. Ако е популацијата добра супер за нив :D Лично не би играл SL пак, играв на retail и ми беше пре-grindy.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно