marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.815
- 5.521
Така е за мислењата, ама па не значи дека треба да даваме мислења ако нема основна електрична логика во нив. Изјавата „Ако менуваш гледај сите бушони да ти се со иста ампеража.“ е генерално земено погрешна.Имаш право. Можеби е неблагодарно што така му предложив на членот пошо никој од нас не му ја знае фактичката ситуација освен ако самиот не ни каже. Впрочем јас се раководев од мојата склопка на која сите бушони се со иста ампеража и дека досега сум немал никаков проблем. Но како и да е намерата не ми беше лоша.Во крајна линија членот може да си се обрати кај електричар и тој да му предложи најдобро решение. Јас само го споделувам моето искуство и како функционира мојата склопка. На крајот на краиштата тука сме секој да си изнесе свое мислење и секој да одлучи дали нешто од тоа ќе се прифати или не, нели?
![]()
Или сам мењал некој, му се нашол у момент послаб/појак да заврши моментално работа и заборавил. Привремено решение од траен карактер стил на работа.Мострата може да е грешна освен ако некој претходно му чепкал во бушоните.![]()