Дечки има некои искуства од S21 FE ? позитивни или негативни ?
Како што ми личи сакале нејкеле ке ја скокнеме.Јас би ја скокнал С22 серијата, и би одел на С23 директно. И онака нема огромен скок на перформансите од С21, така да.
Одличен телефон, катастрофа батерија, 4 саати макс SOT.Дечки има некои искуства од S21 FE ? позитивни или негативни ?
Другари, некоја препорака за телефон.
Примарно е:
1. камера и
2. батерија
3. дизајн и на крај
4. цена
Од камерата барам (со убави бои, да не е онака бледа слика) Досега одлично ме служеше LG G4, камера убава со топли тон на бои. Такво нешто најмалку барам и од новиот. Не ми треба камера како с22 која зумира на 2км, туку само камера која ќе извади убави и топли бои.
- Батерија да држи, ги читам мислењава во темава и има бааѓи поплаки за некои модели, па затоа сакам сигурно и проверено нешто.
Ако воопшто има нешто сигурно.
Не играм игри, не се замарам за перформанси.
Не ми треба најак процесор, меморија, графичка итн.
Дали нешто може да ги исполни погоре 4-те критериуми за околу 15- 20000 ден?
@psyside или некој друг да даде совет.
На 60hz екранот и навечер во power save mode, па се вадат околу 5 саати од 85% до 10% батерија.Одличен телефон, катастрофа батерија, 4 саати макс SOT.
Овој месец треба да е.@deni.mitev - Имаш некое инфо за S22 серијата по официјалниве продавници?
Не те тролам, ова е очајно веќе...
Да, земен исто G990B/DS, снап е а има и барометар… мн лоши информации на нет за овој моделМојот е G990B/DS, CPU-Z вика дека е снапдрагон 888
Уште еден имам што е со потекло од европа (првиот од мк е), истиот модел, снап 888Да, земен исто G990B/DS, снап е а има и барометар… мн лоши информации на нет за овој модел![]()
Деко, колку СОТ вади самсунгот сега после некое време од кога беше густо во темата за батерииУште еден имам што е со потекло од европа (првиот од мк е), истиот модел, снап 888
Од 4 до 6 саати вадам. Зависи од колку разговори правам, колку слушам музика и сл. Ама бар со 20% завршувам навечер, а телефонот го фаќам во 6 сабајле. 120Hz нормално користење со светла тема, дури и позадината ми е поприлично светла.Деко, колку СОТ вади самсунгот сега после некое време од кога беше густо во темата за батерии?
Барем 6ч просек со 120hz нормално користење без гејминг вадиш ли ?
Му се токмам ама гледам поделени мислењава секаде, некои вадат по 4ч некои 6ч, некои викаат дека е топ други разочарани, толку ли е hit or miss телефонов или пак различни корисници со различни очекувања..
Здраво.
Ear speaker (note 10+) не вади никаков звук.
Наводно телефонот е нов, иако се сомневам.
Каде да го однесам на проверка/сервис евентуално?
Видеодата?ledikom ili alfa mobil
Не се тач ид , ама функционираат коректно 8/10, со 1 прст 2-3 пати ќе си направиш и ќе биде ок.Дали Face unlock и отклучување со отпечаток се толку катастрофално лоши на новите модели (S21 FE, A53, A52S) како и на Самсунг телефониве од постарите генерации? 2 дена користам A51, не ми е јасно како некој одобрил да се имплементира вакво нефункционално решение со fingerprint под екран. Споредбата воопшто не ми е со скапи телефони, Redmi Note 3 Pro што кошташе 200 евра у 2016-та има три класи боље сензор од ова. Со OnePlus 6 да не праиме муабет, светлосни години разлика.
Прашувам бидејќи планирав следен телефон да земам A52S, A53, ама ако е иста ситуацијата да си барам друга алтернатива.
Дали Face unlock и отклучување со отпечаток се толку катастрофално лоши на новите модели (S21 FE, A53, A52S) како и на Самсунг телефониве од постарите генерации? 2 дена користам A51, не ми е јасно како некој одобрил да се имплементира вакво нефункционално решение со fingerprint под екран. Споредбата воопшто не ми е со скапи телефони, Redmi Note 3 Pro што кошташе 200 евра у 2016-та има три класи боље сензор од ова. Со OnePlus 6 да не праиме муабет, светлосни години разлика.
Прашувам бидејќи планирав следен телефон да земам A52S, A53, ама ако е иста ситуацијата да си барам друга алтернатива.
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден