Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pixel паметни телефони - генерална дискусија

martinco2000

read-only
14 јануари 2018
19
37
Мене само десниот палец ме јебе, левиот палец и двата показалци работат топ. Треба да го преправам ама не ги именував и стојат Fingerprint 1...4, и не знам кој е кој

Викате само да додавам плус палци?
И пет минути без прекин да го отклучуваш со истиот палец,тоа бил лекот

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

draganb

read-only
2 септември 2012
14
19
Дали некој има тазе информации каде може да се најде заштитно стакло и силиконска футрола за Пиксел 6?

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.707

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Здраво дечки, заинтересиран сум за P6-кава. Дали знаете од каде може да се купи/нарача (или кај нас, или онлајн)? По нашиве мобилари како што приметив цената малце солена е.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Дали некој има тазе информации каде може да се најде заштитно стакло и силиконска футрола за Пиксел 6?
Ако си од Скопје-
Ефтина опција = Бит пазар, има тезга пред трговскиот, 100/150 денари заштитно стакло.
Поскапа но и подобра опција (барем) = Мега мобил, аеродром, мислам 700/800 беше, директно мерки на твојот телефон земаат.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Подарок од Google за пред нарачка на Pixel 6 :love::cool:

Google.jpg

Иначе имало некоја заебанција. Првично требаше овие, 700тките да идат со преднарачка. Па ми стигна мејл дека заради голема побарувачка, ќе ми пратат Bose QC 45 + 70 евра кредит на Google store за да компензираат со цените (QC45 - 350 евра, 700 - 420 евра). И очекував QC45, а со кредитот го земав „стендот“. И денес кога ги добив, гледам 700тките ги пратиле, плус кредит за продавницата. (y)(y)

Предобра зделка за 650 евра!

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Подарок од Google за пред нарачка на Pixel 6 :love::cool:

Погледнете го атачментот 112140

Иначе имало некоја заебанција. Првично требаше овие, 700тките да идат со преднарачка. Па ми стигна мејл дека заради голема побарувачка, ќе ми пратат Bose QC 45 + 70 евра кредит на Google store за да компензираат со цените (QC45 - 350 евра, 700 - 420 евра). И очекував QC45, а со кредитот го земав „стендот“. И денес кога ги добив, гледам 700тките ги пратиле, плус кредит за продавницата. (y)(y)

Предобра зделка за 650 евра!
Од каде ова

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

pimp.hooray

read-only
17 мај 2022
8
3
Neznaev deka ima tolku nogu lugje so Pixel vo MK, milo mi e brendot deka e probien povekje od kolku sho mislev so toa sho ne e oficijalno dostapen kako ured i cenata ne e bash pogodna

Imam Pixel 3 od Juli 2019 dosega najdobar ured sho sum go koristel seushte brz kako da e vcera kupen

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Членов тролаше по рандом теми и спамаше коментари од типот "Kasha i kubasi" и "Nikogash ne bi kupil Samsung" во самсунг темата, па сега му текнало да отвора дискусија овде.
И ти му враќаш сега?

А, ако не, пиши зошто не би земал никогаш Пиксел, може нешто не знаеме.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
И ти му враќаш сега?

А, ако не, пиши зошто не би земал никогаш Пиксел, може нешто не знаеме.
Само ми е чудно зошто пример доаѓа нов член, си трола по теми, спама, почит 0 кон форумот и заедницата, па после сака да отвори сериозна дискусија и очекува да го сфатат сериозно и да имаат почит кон него. После тоа се лути кога ќе му дадеш ист третман како он што ти дал тебе.

Немам ништо против Пиксел :)

pmilosev

read-only
24 мај 2022
11
7
Јас користам официјални developer телефони за Андроид од кога излезе првиот HTC Dream:

Низ годините се менуваа произведувачите што ги правеа телефоните за Гугл, но за моите потреби официјалните developer телефони останаа најкорисни. Така да и денес користам Пиксел и на моите дома им имам купено Пиксели.

Зошто:
  • Десетина години се занимавав со развој на софтвер за Андроид и Ајфон, а овие телефони се создадени за таа намена.
  • Веќе 8+ години се занимавам со безбедност на информации (специјалност мобилни уреди и апликации), па овие телефони се најотворени од аспект на менување, подесување и слично.
  • Приватниот телефон и тие на моето семејство секако не ги користам за оваа намена, но овие телефони доаѓаат со најмалку bloat-ware (ѓубре).
  • Малку иронично но телефоните од Гугл се најлесни да ги де-Гуглизираш односно да ставиш друг оперативен (custom Android build) кој не те пријавува на Гугл и други компании на секои 2-3 минути.
  • Пазам што пуштам на домашната мрежа, па телефони од ист бренд / серија ми е полесно за одржување.
  • итн.

Е сега ако ништо од ова погоре не ти треба тогаш најверојатно има и подобри.
Од Мобеликс до сега имам купено 3 телефони и не сум имал проблем, што значи незнам да ти кажам искуство во случај да имаш проблем и треба да враќаш нешто.

pimp.hooray

read-only
17 мај 2022
8
3
Ne trolam voopshte

Samsung ne bi kupil lichno zoshto ima "bloatware" i ne odluchen pristap za koj chipset da mu bide vo evropski market

A kasha i kubasi rekov od strana na Playstation Plus subscription opciite sho ne se objasnati dobro od nivna strana i se komplicirani povekje od kolku sho treba
Мислењето е автоматски споено:

Ако можеш гледај некој неотпакуван да земеш, не би требало да има проблем.
Nemam iskustvo so niv, slushnav prodavat telefoni bez garancija ama nemam nikakov dokaz za ova povekje ti rekov mi reche

Imam namera Pixel 6 da kupam na roditel zatoa prashuvam

pmilosev

read-only
24 мај 2022
11
7
Ако земаш Пиксел од Мобеликс немаш сервис и редовна гаранција, но имаш некоја нивна (месец дена или нешто така) период во кој може да се пожалиш ако телефонот не е како што треба - сепак прашај си.
Јас искрено Пиксел 6 да не ми го купеа од работа никогаш не би купил лично, особено не за лица што немаат потреба од незнам какви перформанси:
  • Преголеми се (за мене 5" телефон е многу попрактичен)
  • Претешки се (никогаш не ги сватив луѓето што сакаат стакло од двете страни)
  • Стаклени се (не само што тежат ради стаклото на задната страна туку се и многу покршливи и понезгодни за в рака)
  • Прескапи се

Незнам дали излезе Пиксел 6а, ама јас секогаш ги претпочитам поевтините / пластични верзии.
Жена ми има Пиксел 4а а јас Пиксел 6 (кога купував немаше друг модел и како што спомнав друг ги даваше парите :).
4а според мене е многу попрактичен од 6-ката (освен ако сакаш да се чаламиш)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Како се чаламиш со 6 а не со 4?

pimp.hooray

read-only
17 мај 2022
8
3
Ако земаш Пиксел од Мобеликс немаш сервис и редовна гаранција, но имаш некоја нивна (месец дена или нешто така) период во кој може да се пожалиш ако телефонот не е како што треба - сепак прашај си.
Јас искрено Пиксел 6 да не ми го купеа од работа никогаш не би купил лично, особено не за лица што немаат потреба од незнам какви перформанси:
  • Преголеми се (за мене 5" телефон е многу попрактичен)
  • Претешки се (никогаш не ги сватив луѓето што сакаат стакло од двете страни)
  • Стаклени се (не само што тежат ради стаклото на задната страна туку се и многу покршливи и понезгодни за в рака)
  • Прескапи се

Незнам дали излезе Пиксел 6а, ама јас секогаш ги претпочитам поевтините / пластични верзии.
Жена ми има Пиксел 4а а јас Пиксел 6 (кога купував немаше друг модел и како што спомнав друг ги даваше парите :).
4а според мене е многу попрактичен од 6-ката (освен ако сакаш да се чаламиш)
Razbiram, tatko kaj mene ima Redmi Note 10 Pro ne veruvam goleminata da e problem, od strana na performansi - toa se zamarame lugje kako nas sho ne interesira toa, postar covek ne veruvam da mu znaci toa.

A za Pixel 6a mozno e i da se poceka da vidime dali toj vrede namesto obicniot 6, sepak vo Makedonija e duplo poskapo ne mislam deka ke bide priblizno do reklamiranata $450 cena

So toa sho go kazha, dali ne si zadovolen so performansot na Pixel 6 kompletno?

Jas imam Pixel 3 od pred 3 godini skoro i go kupiv za vreme koga istite modeli imaa problem so zvucnik/mikrofon kombinacija isto i so losh kvalitet pri povici pa rizikuvav poshto mi beshe zelba da zemam Pixel i do sega eve nemam nikakov problem osven shto baterijata e katastrofa no za toa bev spremen i ocekuvav kolku tolku

pmilosev

read-only
24 мај 2022
11
7
Pixel4a koga go kupuvav za zenami pred edna godina bese okolu 24000 den. + nesto sitno. Dodeka 4-kata (bez A na krajot) seuste drze cena skoro isto kako i 6-kata.
Mozno e i 6a da bide 25-30 000.

Performansi neznam so da ti kazam posto jas osven telefonija, browser i po nekoe video / muzika drugo ne pravam na telefonot.
Da igrav nekoi igri moze ke ti kazev ama slabo :)

Imas eden kup recenzii po internet za da vidis detali, generalno kjoristenje si e OK.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Додека сме тука, која цена очекувате дека ќе биде 6a кај нас? Да знам дали да го чекам или да си подвиткам опашката :D

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно