Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Со солени провизии па можеби и не е страшно да си ги примиш парите на девизна сметка и да си платиш 10 проценти па без провизии да си ги вадиш.
Збориш на памет. Aко сакаш да ризикуваш со неплаќање данок поефтино е да ги вадиш или да плаќаш со картичката: 29 долари годишно плус 3.5% провизија за конверзија на валута и 3.15 долари за вадење од банкомат, толку се тие солени провизии.
А ако ги вадиш на девизна 2% или минимум 15 долари по трансакција плус 10% данок.

mitevski83

read-only
18 февруари 2018
8
2
Здраво, Скоро отворив Payoneеr сметка и го поминав процесот за верификација. Сеуште немам направено ниту една трансакција, а читајќи ве тука имам една нејаснотија околу наплатата - примање пари. Дали може физичко лице пр. од Америка да изврши плаќање директно од неговата банкарска сметка или кредитна картичка на мојата payoneer сметка? Би сакал да потенцирам дека не станува збор за работа преку upwork и сл. туку имам директна комуникација со клиенти преку маил. Ви благодарам.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Здраво, Скоро отворив Payoneеr сметка и го поминав процесот за верификација. Сеуште немам направено ниту една трансакција, а читајќи ве тука имам една нејаснотија околу наплатата - примање пари. Дали може физичко лице пр. од Америка да изврши плаќање директно од неговата банкарска сметка или кредитна картичка на мојата payoneer сметка? Би сакал да потенцирам дека не станува збор за работа преку upwork и сл. туку имам директна комуникација со клиенти преку маил. Ви благодарам.
Јас ова го правам преку Wise. Ти даваат америчка сметка во банка, американецот плаќа како да си уплаќа во нивна банка, па ги префрлаш кај нас на девизна. Само да го знаеш како опција доколку никој не ти одговори. Со Payoneer само преку Upwork работам, иако гледам дека имаат Request a Payment и Global Payment Service, ама не сум ги пробал.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
ќе си направи пејонир акаунт (бизнис), потпишете си договор со клиентот на кој основ ќе ти префрла средства, детс ит

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Да преку Payment и Global Payment Service, американецот/ фирмата или било кој друг во светот, си уплаќа преку картица ти си ги имаш на сметка за 3 дена макс контото и на картичка многу лесно и едноставно.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Да преку Payment и Global Payment Service, американецот/ фирмата или било кој друг во светот, си уплаќа преку картица ти си ги имаш на сметка за 3 дена макс контото и на картичка многу лесно и едноставно.
Мене ме буни ова кај Global payment service: 1645604191385.png
Или за personal треба преку Request a Payment?

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Кај двете одиш преку Request, па имаш опција за Busnis / Individual ваљда ова е ако избереш Бизнис па треба да е од сметката на компанијата

mitevski83

read-only
18 февруари 2018
8
2
Јас ова го правам преку Wise. Ти даваат америчка сметка во банка, американецот плаќа како да си уплаќа во нивна банка, па ги префрлаш кај нас на девизна. Само да го знаеш како опција доколку никој не ти одговори. Со Payoneer само преку Upwork работам, иако гледам дека имаат Request a Payment и Global Payment Service, ама не сум ги пробал.
Ви благодарам на сите за одговорите!

Извинете за офф топик, но само на кратко.. Во однос на Wise, дали си ограничен околу валутата во која ти испраќаат? Прочитав дека не може да се конвертира од долари во евра, па ме интересира како е најдобро за плаќања од Америка и ЕУ?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Ви благодарам на сите за одговорите!

Извинете за офф топик, но само на кратко.. Во однос на Wise, дали си ограничен околу валутата во која ти испраќаат? Прочитав дека не може да се конвертира од долари во евра, па ме интересира како е најдобро за плаќања од Америка и ЕУ?
Јас колку што знам нема никакво ограничување, имаш во која сакаш валута сметка. Јас имам примано во амерички долари и австралиски долари, кај нас на девизна си легнуваат како такви па после си купуваш денари. Има тема за Wise ако те интересира повеќе: Transferwise - општа тема

mitevski83

read-only
18 февруари 2018
8
2
Јас колку што знам нема никакво ограничување, имаш во која сакаш валута сметка. Јас имам примано во амерички долари и австралиски долари, кај нас на девизна си легнуваат како такви па после си купуваш денари. Има тема за Wise ако те интересира повеќе: Transferwise - општа тема
Фала ти многу на одговорот. Ќе погледнам сега.

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Дали некој во скоро време има нарачано картичка, и за колку време ви стигна?

Bob11

read-only
28 јули 2020
14
0
Дали треба да се пријави данок во УЈП од Пејонир уплати од странство, станува збор за помала сума 100-200 евра месечно?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Како нов корисник на Payoneer, би сакал да прашам некој кој има искуство... дали физички лица може без проблем да ми префрлаат пари на payoneer и потоа да ја земам нивната картичка? Моментално сум под review откако ставив iban swfit и се како што треба.

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
Како нов корисник на Payoneer, би сакал да прашам некој кој има искуство... дали физички лица може без проблем да ми префрлаат пари на payoneer и потоа да ја земам нивната картичка? Моментално сум под review откако ставив iban swfit и се како што треба.

Физичко лице може да префрли средства на твој пејонир акаунт, НО за да ти дадат картичка треба да имаш прилив од 30усд (од компании), такашто тие средства од физички лица не ти помагаат да добиеш картичка. Мора организација/компанија да ти префрли 30усд+ за да ти дозволат да имаш картичка.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Физичко лице може да префрли средства на твој пејонир акаунт, НО за да ти дадат картичка треба да имаш прилив од 30усд (од компании), такашто тие средства од физички лица не ти помагаат да добиеш картичка. Мора организација/компанија да ти префрли 30усд+ за да ти дозволат да имаш картичка.
Ок, значи условот за картичка е тој. А физички лица да ми префрлаат на акаунт и после јас да си ги повлекувам на картичка во МК, или ќе мора потекло на пари?

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
Ок, значи условот за картичка е тој. А физички лица да ми префрлаат на акаунт и после јас да си ги повлекувам на картичка во МК, или ќе мора потекло на пари?

Хмм, би те излажал ако ти одговорам било шо. Ма да ако мислиш од пејонир акаунт да ги пуштиш на твоја сметка да речиме во НЛБ, мин. вредност е некои 1000усд, (барем толку беше кога јас користев), е сега прочитај си во закон дали на таа сума си обврзан потекло на пари. Колку што имам прочитано наназад во темава, неколку членови имаат потенцирано дека без проблем префрлувале 3-4к.

Во секој случај во таква ситуација не сум бил. Прашај си во банка слободно, можиш и да му ја објасниш и ситуацијата.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Кога ги префрлувате од Payoneer во банка (директно на девизна).

1. Под која ставка ги пријавувате и дали приложувате некаков документ(фактура) за трансакцијата. Зошто веќе услугата е наплатена преку Payoneer, а тие ги префрлаат во банка и стига од ваше на ваше име.
2. Плаќањето персонален 10% на крај на годината е или на секој прилив?

vikingmk

read-only
19 март 2022
4
0
Здраво на сите,

Дали некој знае кој е максимумот на средства во евра кои можат да се извадат од банкомат во Косово во еден ден?

Благодарам

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Здраво на сите,

Дали некој знае кој е максимумот на средства во евра кои можат да се извадат од банкомат во Косово во еден ден?

Благодарам

Нема врска локацијата, туку лимитот на твојата картичка, by default до пред 1 година беше $5000 или еквивалентно на таа сума во друга валута.

Која е поентата да вадиш пари од косово?

Sent from my iPhone using Tapatalk

vikingmk

read-only
19 март 2022
4
0
Нема врска локацијата, туку лимитот на твојата картичка, by default до пред 1 година беше $5000 или еквивалентно на таа сума во друга валута.

Која е поентата да вадиш пари од косово?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мислам дека ова не е точно бидејќи во Грција можеше да се извадат 6000 па после некое време го сменаа тоа и лимитот е 4000 во еден ден.

Дали некој се обидел во Косово и го знае лимитот?

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно