Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Официјална тема за IT.mk v6.0

tomovski

read-only
25 ноември 2021
4
37
Почетната точка од која што тргаш е многу, многу погрешна.
Лојалните членови добиваат опстојување на IT.mk - сега дури без банери и за нив. Ниту еден бенефит кој го имале не им е земен.

Оние што сакаат да пружат поддршка и да помогнат на IT.mk не само да опстане (full disclosure: годишни трошоци на IT.mk се околу 10к ЕУР годишно во просек), туку и да напредува и да понуди многу повеќе, може да го поддржат со премиум членство, и бидејќи сме свесни дека никој нема да даде пари туку така, нудиме дополнителни бенефити за тие што ќе платат, меѓутоа пак ќе кажам, регуларните членови го имаат тоа што отсекогаш го имаа, сега дури и без банери. А секако дека ако има и премиум членови ќе има повеќе ресурси и подобри содржини од кои пак бенефит ќе имаат оние што не плаќаат.

Дополнително, во план ни се иницијативи да доделуваме премиум членства на членови месечно - на најактивниот и сл, моментално работиме на концепт како да го изведеме тоа и да биде фер.
Здраво, дали може да ми кажете т.е да ми препорачате човек (или фирма која вам ви го правеше сето ова) кој ќе може да ми среди комплексни работи со xenForo custom додатоци и слично.

Навистина тешко се наоѓаат квалтетни кадри кои можат да работат со овој софтвер а притоа да не се индијци и пакистанци.

Ве сладам редовно, а со последниве промени приметив дека треба да си направам сметка и да прашам моето прашање.

Поздрав.

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com
Здраво, дали може да ми кажете т.е да ми препорачате човек (или фирма која вам ви го правеше сето ова) кој ќе може да ми среди комплексни работи со xenForo custom додатоци и слично.

Човекот за таа работа е @Fatal1ty_ .

tomovski

read-only
25 ноември 2021
4
37
Ви благодарам за брзите одговори, да не ја труеме темава продожуваме на друг начин на комуницираме со дечкото.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Се супер,
Ама едно нешто ми текна морам да го споделам.
Ми се допаѓа тоа што се нагоре и нагоре одите со ај да речам мутирање
П.с одамна фали во државава некое ИТ списание ПЕЧАТЕНО со плус некое ЦД :) би било одлично како плус приход ете.
Башка мислам дека и има еден куп статии кој можете еднаш неделно да ги вметнете.
Сте подразмислиле на тоа?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Се супер,
П.с одамна фали во државава некое ИТ списание ПЕЧАТЕНО со плус некое ЦД :) би било одлично како плус приход ете.
Башка мислам дека и има еден куп статии кој можете еднаш неделно да ги вметнете.

Да ти кажам искрено, дома во ПЦ не ни имам ЦД-ром. Новиве десктопи не ни доаѓаат со ромови...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Се супер,
Мислиш како BUG.hr што беше на времето па на цедето место winzip, nero (демо) и слично да иде со некој понов софтвер?

goramn

hello world
6 март 2021
155
312
Кочани
Он топик.
1637936935854.png

Има нешто опција у кодо да се вметне и корисничкото име после „здраво“?
Вака ептек роботски е фидбекот. :)

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Се супер,

Би рекол дека имат причина шо одамна фалит таква работа во печатена форма. Ако добро памтам, Ентер беше последно такво, а во минативе 15 години печатено списание читам само во чекална на заболекар, let alone фактот шо од 2015 навака CD ROM во уред гледам само ако имам намера да го сменам со HDD caddy.

Дигитално, можда, ама не гледам начин то да се монетизират на исплатлив начин.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Добро, сепак ајде еве јас пример сум малку носталгичен по цедињата..
Ама сепак има начин.
Пример ете еден дел убаво среден на порталот... Кој би содржел податоци за симнување од некој демо/траил или фри апликации и содржини.
Сето тоа, би било достапно со скенирање на QR код кој би те однел до ,, специјалната страна"
Потоа за наредно списание друг код.. до други содржини и тн.

А и верувам дека, како што дојде времево има МИЛИОНИ работи за кои што можат да се пишуваат статии.
Мислењето е автоматски споено:

Мислиш како BUG.hr што беше на времето па на цедето место winzip, nero (демо) и слично да иде со некој понов софтвер?
Да де, нешто слично.
Ете не мора да е цд може и ,,модерна" варијанта.
Верувам, дека има многу млади дечки ентузијасти што ке ги купуваат!
Или пак родителите ке им купувааат.
Пошо мене како дете ми купуваа ИТ списанија..дури и од Хрватска ми имаат донесено.

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Нели требаше доколку си логиран на едно место, да си логиран секаде? Пример сум логиран на форумов, но не ни на порталот, т.е. продавницата.

Дополнително, по логирање од checkout page, ме редиректира на форумов, што нема логика. На checkout сум, сакам да оставам пари, држи ме таму.

• ми се допаѓа
Реакции: D

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Нели требаше доколку си логиран на едно место, да си логиран секаде? Пример сум логиран на форумов, но не ни на порталот, т.е. продавницата.

Дополнително, по логирање од checkout page, ме редиректира на форумов, што нема логика. На checkout сум, сакам да оставам пари, држи ме таму.
Теоретски да така е, но користи една логин форма, која е сетирана да редиректира дo форум после најава. Види ти остај пари па ние ќе го средиме ;)

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com

Затоа бета, да испегламе работиве пред да кажеме официјална v6.. :)
Валидна забелешка, ставена у To Do.

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Само што приметив дека на форумов сум регистриран со меил во кој веќе немам пристап.
Кога ќе одам на опцијата промени меил, ме води на сајтот и не ми го прифаќа корисничкото име и лозинка кога ќе пробам да се најавам. Како да го решиме проблемов?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Само што приметив дека на форумов сум регистриран со меил во кој веќе немам пристап.
Кога ќе одам на опцијата промени меил, ме води на сајтот и не ми го прифаќа корисничкото име и лозинка кога ќе пробам да се најавам. Како да го решиме проблемов?
Пиши ми пп со новиот емаил ќе те ажурирам

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно