Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Официјална тема за IT.mk v6.0

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.200
www.aqtos.com
Пред се убаво испаднало форумот е супер,но за нарачки на маици каде може да се одбере за големина дали има xl или xxl?
приметив еден буг одам на ентер и несака

Ако сакаш да купиш 1337 маици - Маркет ⋆ IT.mk - истите се ограничени и достапни само за оние кои поседуваат 1337 членство - Претплата ⋆ IT.mk

Достапни маици за сите се овие: Маркет ⋆ IT.mk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Прашање во врска со ова: „барем 15 добри рецензии“ за да може човек да огласува.

Погрешно си разбрал, не е за да можеш да огласуваш туку за да имаш статус на "Верификуван огласувач" односно оној чекмарк што стои до аватарот. За тоа ти се потребни рецензии. Ова не е никаква новост, и до сега мислам си беше исто.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Погрешно си разбрал, не е за да можеш да огласуваш туку за да имаш статус на "Верификуван огласувач" односно оној чекмарк што стои до аватарот. За тоа ти се потребни рецензии. Ова не е никаква новост, и до сега мислам си беше исто.
Упс. My bad. Во право си.

• ми се допаѓа
Реакции: D

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Дај воведете опција да се плаќа со крипто во продавницата :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Тука сме ако има конкретни сугестии за подобрување на дизајнот.

Ќе следат повеќе текстови на темата деновиве - ќе презентираме дел по дел што ни е идејата.

Пишаниот текст е доста интересна форма - дозволува на тој што чита да го интерпретира тонот според своите импресии во моментот. Немавме намера да делува препотентно, едноставно сакавме да ја прикажеме нашата (субјективна) разочараност во пазарот и да објасниме зошто шифтаме бизнис модели.

Тоа што имаме маркетинг агенција и многу добро го познаваме пазарот и случувањата не прави уште посоодветни да дискутираме на темата.

Фала, btw, "све и свашта" нема шанси да плати членство. :)
Еве ти пример за добар дизајн на сајт:

Не гледам логика центрирање на статии на декстоп во средина, кога текстот е центриран во лево, а од двете страни е празно скроз.
Еве зирнете ги гизмодо.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Еве ти пример за добар дизајн на сајт:

Не гледам логика центрирање на статии на декстоп во средина, кога текстот е центриран во лево, а од двете страни е празно скроз.
Еве зирнете ги гизмодо.

И претходниот портал беше ужас за на десктоп и овој е.

Tnx на критика - тој дел намерно ја отсликува нашата разочараност, меѓутоа нашиот став е поразличен од твојот на тема дека тоа е тоа со банерите. Дека не генерира доволно трафик (>1 милион посети годишно) за ваква сегментирана публика не е малку, а за пазарната моќ - се знае во ИТ какви се платите. Но секако, секој може да има право на свое мислење. :)

За подобра форум <-> портал интеграција, ќе следат апдејти деновиве.

Не знам колку наплаќаат по 1000 посети ама милион посети годишно се околу 3000 дневно, не е нешто многу. Набрзина проверки по интернет покажува и дека не остануваат долго на порталот посетителите.

А тоа што реков дека нема доволно трафик мислев на тоа дека нема доволно трафик да се задоволат вашите економски очекувања.

Според мене и ова со премиум содржина доста читатели ќе одбие ама ќе видите како ќе оди.

Во врска како е напишано немам само јас забелешки, ете има од @TylerMkD, а сигурно има и од други луѓе што веројатно не се членови на форумот па нема да пишат или работат во агенциите и ќе ве отпишат како клиенти поради напишаното.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
И претходниот портал беше ужас за на десктоп и овој е.

Не знам колку наплаќаат по 1000 посети ама милион посети годишно се околу 3000 дневно, не е нешто многу. Набрзина проверки по интернет покажува и дека не остануваат долго на порталот посетителите.

А тоа што реков дека нема доволно трафик мислев на тоа дека нема доволно трафик да се задоволат вашите економски очекувања.

Според мене и ова со премиум содржина доста читатели ќе одбие ама ќе видите како ќе оди.

Во врска како е напишано немам само јас забелешки, ете има од @TylerMkD, а сигурно има и од други луѓе што веројатно не се членови на форумот па нема да пишат или работат во агенциите и ќе ве отпишат како клиенти поради напишаното.

Не продолжувај да се објаснуваш, како со глава во ѕид е. Пишаното секогаш може да се долови на различни начини, ама како добра шала - ако треба да го објаснуваш после тоа пак, значи не е добро напишано.

Нема потреба од карактеризирање на други портали како жолта штампа, додека они објавуваат рецензија со ембедирано видео од MKBHD. Да беа на ниво на Linus ќе ги сфатам, ама далеку се под тоа ниво и пак според мене имаат погрешен пристап - ама што е, тоа е.

Едната од маиците е 1.350 денари само со логото нивно, мислиш тимберленд е па ќе плаќаме за да ги брендираме. Во меѓувреме еве ги дизајните на Линус кои би ги платил одма (а верувам и многу други)

403f04e5799815764bd44c32a3dda260.png

Мислењето е автоматски споено:

Делов не е вишок сега?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
И кај мене е ОК. Дури и со старата лозинка се најавив, не ми побара да ја ресетирам, ја прифати.

@Fatal1ty_ и мене не ми побара лозинка, а ја сменив вчера. Само пуштив тапа и логинран бев. Ова да не е од нивниот сервис логирање?

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
@Fatal1ty_ и мене не ми побара лозинка, а ја сменив вчера. Само пуштив тапа и логинран бев. Ова да не е од нивниот сервис логирање?
Јас не ја сменив, пошто линкот на мејл што стига не ми функционира. Ја внесов старата и со неа се најавив. Аномалии, I see аномалии everywhere :p

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Во меѓувреме еве ги дизајните на Линус кои би ги платил одма (а верувам и многу други)
Аууу нема полошо. Пари да ми дадат не носам ваква бљувотина од маица.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.060
14.153
На мобилен преку браузер и јас сум логиран со претходната лозинка. Како ништо да не се променило.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Океј, од аспект на пристапност со скрин ридер, доста солидно со минимални забелешки:

1. Линковите на крајот на постот што се за споделување на статија на твитер, ФБ, линкед ин итн. не се лабелирани. Скрин ридерот само гледа дека се линкови, без текст.
- Претпоставувам дека под или над насловот на статијата има некаква слика (не го ѕирнав сорс ХТМЛ-то), но знаејќи дека Вордпрес има Featured Image опција, ваљда тоа го користите. Кога нема алт текст сликата, Вордпрес ја маркира како декоративна па скрин ридерот ја прескокнува, но во иднина убаво би било да се опише сликата со неколку збора (алт-текст), особено сликите каде што содржината е битна, а не е само декоративна.
- Линкот за пребарување којшто се наоѓа веднаш после линкот за регистрација не е лабелиран. Ваљда е само некое иконче.
- Најдолу на страната има еден Heading 5 (<h5>)) елемент со текст: „ВО СОРАБОТКА СО“. Изгледа ова залутало, освен ако после него нема слики/логоа од соработниците коишто се маркирани како декоративни слики па скрин ридерот целосно ги игнорира.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Едната од маиците е 1.350 денари само со логото нивно, мислиш тимберленд е па ќе плаќаме за да ги брендираме. Во меѓувреме еве ги дизајните на Линус кои би ги платил одма (а верувам и многу други)
Аууу нема полошо. Пари да ми дадат не носам ваква бљувотина од маица.

Имам јас едно дизајнче, за ништо не го користам. Го прилагодив сега малце за IT.mk. Ако има интерес и ако сакаат може да се договориме да им го пратам. Може да се направи и темна варијанта на црна маица (за корисници на темната тема :))

И

Избришан член 42370

Гостин
Ресетирав лозинка, и сега со Weeaboo и новата лозинка не ме логира на forum.it.mk туку само на it.mk, и успеав да се прелогирам со стара лозинка овде и да пишам за проблемов. Правам нешто погрешно?

Edit: Грешка, не ме најавува преку Најава копчето на форумот ни со стара ни со нова лозинка, него кога ќе пробам да видам attachment и не ми дозволува, ме најавува со стара лозинка.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Во "Известувања" aко обележам некоја нотификација за непрочитана, на повторно вчитување на страна се појавува бројката на нови известувања, но веднаш се губи. Ова е баг или фичр?

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Како се стига до постари објави на порталот? Би сменил горе на пишува портал наместо почетна, не е баш јасно.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.768
Имам јас едно дизајнче, за ништо не го користам. Го прилагодив сега малце за IT.mk. Ако има интерес и ако сакаат може да се договориме да им го пратам. Може да се направи и темна варијанта на црна маица (за корисници на темната тема :))
Без оглед на дизајнот, маичките на Линус се American Apparel (кажа дека сакале нивен сопствен бренд да формираат пошто немале доволно да постигнат од нарачки) на кои се печати логото. Кога ќе се продаваат маички од American Apparel или сличен квалитет тогаш може да се зборува и за цена (без оглед на дизајнот кој ќе биде на маичката).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно