TATA_MATA
poweruser
- 25 март 2013
- 2.147
- 3.019
А каква врска имаат лаптоп/notebook процесори со desktop?Каква врска имаат конзолите со Desktop PC ?
Прочитај ми го убаво постот
А каква врска имаат лаптоп/notebook процесори со desktop?Каква врска имаат конзолите со Desktop PC ?
Ѕирни го постот:А каква врска имаат лаптоп/notebook процесори со desktop?
Прочитај ми го убаво постот
Замисли да си АМД, да имаш неверојатно супериорен продукт, и пак Интел да те јаде во продажба и market share
Погледнете го атачментот 97230
па така било одсекогаш, целиот market channel не се менува преку ноќ. Имаш supply chain, па designs, па support channel.Замисли да си АМД, да имаш неверојатно супериорен продукт, и пак Интел да те јаде во продажба и market share![]()
па така било одсекогаш, целиот market channel не се менува преку ноќ. Имаш supply chain, па designs, па support channel.
Lenovo да почнат со AMD да работат ќе сакаат да знаат дека може најмалку у следни 5 години да рачунаат на нив. Спор е титаникот.
Сине, па сега скоро имаше дека 60/40 е некаде, ако не и 50/50.
Од каде сега 81/19?
Зошто е исклучено и Internet of Things, толк0 ли ног0 имаат АМД удел во IoT па да го гасиме тоа за да дојде до некој убер мега дебилен и 1000% погрешен сооднос од 81/19?
Јок. Не е лош, таман си е.Полош муабет од тоа кој колку продал не постои.
Јок. Не е лош, таман си е.
Ако се вистинити оние бројки, тогаш има да се изначекаме док интел се разбуди. Комфорт зона, ги заболе уво, пари течат, лепота, чуму да се мачат луѓето сеа.
Грее/троши, но не развива висока температура. Различни величини се греење/потрошувачка и температура.... За среќа не грее многу (според ова мерење). Ако е вистина, објаснувањето би било полесно ослободување на топлината поради поголемиот die и помалата густина на "транзистори" (14nm +++++...).
Интересно за во мини ПЦ и за оние на кои не им треба голема процесорска моќ, а графичка картичка колку да дава слика и прикажува видео @4K.![]()
Ryzen 7 5700G Desktop APU Lands on eBay, Flaunts Impressive Benchmarks
Let's hope these don't become OEM-onlywww.tomshardware.com
За мнозинството.Интересно за во мини ПЦ и за оние на кои не им треба голема процесорска моќ, а графичка картичка колку да дава слика и прикажува видео @4K.
![]()
AMD Ryzen 5000 'Zen 3' Desktop CPUs & X570 Motherboards Have High Failure Rates, Reports PowerGPU
DIY PC Builder, PowerGPU, has reported that they are facing very high failure rates with AMD's Ryzen 5000 Zen 3 Desktop CPUs & X570 boards.wccftech.com
View: https://twitter.com/1usmus/status/1360923235932647430Ова смрди на фабрикувани или cherry picked вести. Некој рандом DIY PC билдер, вест од индијци напишана... криво ми е шо воопшто отворив линкот.
Да имаше било што ќе имаше исти такви објави и од големите ритејлери и билдери, пример Maingear, iBuyPower, Microcenter... итн.
Дури не видам вести од барем 10тина вакви склопувачи кои го потврдуваат истото, рандом вест од индијски сајт со рандом склопувач за кој никој нема чуено ќе бидам екстремно скептичен.
View: https://twitter.com/1usmus/status/1360923235932647430
1usmus не е некој рандом склопувач на хардвер, типот соработува дирекно со AMD, не би имал зашто да фабрикува, од кога искочи рајзенот, дечкото работи во корист на АМД.
Ама ќе видиме. Субјективно веројатно, ама и на /r/amd гледам многу повеќе DOA постови за зен3 него ли за претходните...
Ти очекуваш вакво нешто да постираат аутлети во чија корист е да гурнат што е можно повеќе процесори дури трае меурот?!
И овде луѓето пријавуваа цркнати ризени, just saying...
LOL какви идиоти се Apple. Официјално најретардирана компанија во светот. Apple car сакаат да продаваат, некој да им ја произведе и да им ја брендира хахаххахах![]()
Не разбирам, изгледа кастомер бејсот им се многу некако хихи-хаха. Ама потезиве им се очајнички и идиотски. И они ти биле технолошка компанија, со таков мајндсет? Ма не ме јеби,Да, тешки ретарди се, стварно како стасале до 4то место на Fortune 500, со 2,221,176,000,000 вредност лололол
Не разбирам, изгледа кастомер бејсот им се многу некако хихи-хаха. Ама потезиве им се очајнички и идиотски. И они ти биле технолошка компанија, со таков мајндсет? Ма не ме јеби,
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
PROJECTOR WANBO CUBE 1 w/GIMBAL Android TV 11, 350Ansi, 200:1 720p, HDMI, USB 2.0, AUX, WIFI,BT w/speakers, Sky Blue
9.550,00 ден