Идемо дечки. Не мора повеќе монитор купување, сега графичката иди со свој монитор па в куќиште ќе зјапаме. World-breaking 0 ms response time.
![]()
GALAX teases GeForce RTX 3090 HOF - VideoCardz.com
GALAX teases its flagship graphics card GALAX Hall of Fame incoming. According to the teaser on the Galax website, the iteration of the manufacturer’s flagship graphics card is coming soon. GALAX confirmed that its new graphics card will be available in two variants, but both will feature a huge...videocardz.com
We have also been told it will display bitmap images, but support for GIFs hasn’t been confirmed yet.
Ама не знаете како да го користите дисплејот значи. Си пушташ к-15 или канал за готвење да брчи дури убиваш нупчиња.Oдма ми текна идеја - ставам анимирана фаца и мења расположение во зависност од температурата и оптеретеноста на картата, се поти, се мачи и слично.
Ќе видиш допрва што ќе биде. Баш ме интересира за 2-3 недели што ќе кажат „стручњаците".Си реков 3080ката е....
950 eвра за 3070ка. Господ да не чува.
Апропо муабетот околу цените
Не претеруј сега и ти, до 400 евра беше муабетот. А исто и 1080TI за 200 евра...Кај се сеа оние
КуПуВам 2080Ти дО 400е
![]()
Да бе уствари 3070 беше 500 усд, таа 400 евра. Право зборишНе претеруј сега и ти, до 400 евра беше муабетот. А исто и 1080TI за 200 евра...
А како стојат со залиха 2ххх серија картите ? Вака од мое видување гледам нема скоро ништо !!!!!Ќе видиш допрва што ќе биде. Баш ме интересира за 2-3 недели што ќе кажат „стручњаците".
Ја би му скинал право на огласување само заради таа негова безобразност!Не претеруј сега и ти, до 400 евра беше муабетот. А исто и 1080TI за 200 евра...
П.С. На компјутер јуниверз 3070ките се од 950 до 1000 евра:
Во соседството се исто така 950 до 1000 евра:
Gigabyte GeForce RTX 3070 GAMING OC - ComTrade (ctshop.rs)
А зошто скоро? Некаде има некаква RTX 2000 картичка?А како стојат со залиха 2ххх серија картите ? Вака од мое видување гледам нема скоро ништо !!!!!
Не мешај баби и жаби. Пазарно општество е, секој има право да си бара што сака за цена каква сака и да продава што сака по цена каква сака.Ја би му скинал право на огласување само заради таа негова безобразност!
Па уште коа ќе ми текне дека за малку и модератор ќе се стореше - крај!!
Мислам дека и ти (а и било кој друг постар член ) го примети покварениот момент и намерното буткање на цените на графичкит со тој "оглас"А зошто скоро? Некаде има некаква RTX 2000 картичка?
Не мешај баби и жаби. Пазарно општество е, секој има право да си бара што сака за цена каква сака и да продава што сака по цена каква сака.
Не мислев на конкретен оглас, туку општо на муабети од члченови. И не беше само еден оглас имаше и други огласи (мислам за 5700XT и 2080TI).Мислам дека и ти (а и било кој друг постар член ) го примети покварениот момент и намерното буткање на цените на графичкит со тој "оглас"
Едно знам, ќе пукне балонов, ќе излезе lovelace, rdna 3 и ќе има многу разочарани луѓе и смешки по огласи.
Интел веќе ги најави DG1 десктоп графичките и иако нема да го заземе врвот, официјално влегува во трката по 20+ години.Пак истиот муабет од Тјуринг ќе го праиме?
Нека излезат прво овие моменталните па да си дочекаме следни генерации 2023.
Интел веќе ги најави DG1 десктоп графичките и иако нема да го заземе врвот, официјално влегува во трката по 20+ години.
Се шпекулира дека циклусите за вадење нов хардвер ќе бидат налик на она што го прави АМД со Зен. 2-3 тима работат секој на различна генерација и штанцаат хардвер на секои 12-18 месеци. Не мора новите графички да се по 50% подобри за да ги извадат, туку да биде како кај мобилните (па и процесорите). Секоја година нови телефони, една генерација 20% подобра од претходната, следната 10% подобра од претходната, битно има конзистентност.
И ако ти ја фаќаш едната екстрема за 2023, јас не ја исклучувам можноста да има нови графички и до крајот на оваа година (иако вистината е најверојатно негде на средина)