Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Интернет провајдер во 2019

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
ах бре Мишко ние додека да се разбериме влезе Македонија во Европа...

да тие се... сега не знам дали А1 има повеќе верзии на Каон, ама ако има може да ти пишам и модел...
ах бе Глупав(ова заради никот, не сфаќај лично), враќаат ли сите програма или не, дали ти дозволија А1 на сите три, не се битни уредите.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.027
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ах бе Глупав(ова заради никот, не сфаќај лично), враќаат ли сите програма или не, дали ти дозволија А1 на сите три, не се битни уредите.
Мишко, јас можеби иам незгоден nick, ама кога купувам услуга гледам да има што е можно повеќе поволности не да има ограничувања, Секој си иде мислам или со свој простор или просторот им е заеднички (имаш одреден број на часови за снимање и после мора да бришиш од библиотека) исто има некои додатни библиотеки како за цртани и детски серии нешто HBO мислам итн, не чепкам многу Тв, гледам утакмица некоја итн... иако добра ти е идејава, може да пробам за Викенд да снимам некоја NBA ако немаат Шампион веќе додека мене да ми текне...

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Мишко, јас можеби иам незгоден nick, ама кога купувам услуга гледам да има што е можно повеќе поволности не да има ограничувања, Секој си иде мислам или со свој простор или просторот им е заеднички (имаш одреден број на часови за снимање и после мора да бришиш од библиотека) исто има некои додатни библиотеки како за цртани и детски серии нешто HBO мислам итн, не чепкам многу Тв, гледам утакмица некоја итн... иако добра ти е идејава, може да пробам за Викенд да снимам некоја NBA ако немаат Шампион веќе додека мене да ми текне...
OK ти е никот, не се разбираме или нејќеш да разбереш, пробај и пиши. Out.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.027
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
@Misko6000 не мислам да снимам 20 саати да видам дали има повеќе за снимање или не...
дати пишам модел па да си се расчепкаш по интернет!?? пошто ми почна утакмицата...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Интересно четиво преку Барата, како намерно не се вложува во Оптика за да не се намалат цените, на човекот до пред врата му е оптиката и не сакаат да го приклучат да плаќа 70$/мес, наместо тоа плаќа Досцис 200/5 за 100$ и плус 70$ да му го тргнат лимитот од 1,2ТБ. Понекогаш треба да сме среќни што живееме овде, иако и овие практики не се туѓи, на пример оптика Неотел 800ден, ВДСЛ 1100ден.

12 април 2017
1.918
1.259
Интересно четиво преку Барата, како намерно не се вложува во Оптика за да не се намалат цените, на човекот до пред врата му е оптиката и не сакаат да го приклучат да плаќа 70$/мес, наместо тоа плаќа Досцис 200/5 за 100$ и плус 70$ да му го тргнат лимитот од 1,2ТБ. Понекогаш треба да сме среќни што живееме овде, иако и овие практики не се туѓи, на пример оптика Неотел 800ден, ВДСЛ 1100ден.
Среќа, постојат вакви.

shifty

Модератор
5 септември 2009
1.071
1.422
shifty's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D & Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB
Motherboard
ASUS ROG Strix B550-F GAMING
Storage
Gigabyte Aorus 2TB & Gigabyte 1TB
PSU
XFX 1000W Platinum
RAM
4x32GB DDR4 3200C16
Video card
Asus ROG Astral RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
Cooler Master HAF700
Mouse
Razer Lancehead TE
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope RX
Audio
Creative X-Fi Titanium HD, Adam A7x
Monitor
HP Z38c & HP Omen 32q
OS
Windows 11 Professional x64
Не е многу различна праксата и тука, плаќам најскап пакет на Телеком за да добијам VDSL 50/10. Неколку месеци по склучување на договорт се доби техничка можност да се постави оптика (како што стоеше во договорот оптика 100/100), меѓутоа еве го истече договорот пред некоја недела и сеуште сум на VDSL. Дури сега почнаа да навалуваат за смена на технологија (оптика) ако го обновам договорот со нив.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно