Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
Дечки кога креирате акаунт, има ли врска дали да внесам дека сакам да ги добивам во USD или EUR?

Исто и со трансакциската сметка, SWIFT од моја сметка не знам, а за IBAN претпоставувам дека е нашата трансакциска или грешам?

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Дечки кога креирате акаунт, има ли врска дали да внесам дека сакам да ги добивам во USD или EUR?
Најдобро да отвориш во таа валута, во која ќе примаш. Пример: Доколку отвориш USD, а ќе примаш во евра, ќе губиш процент при конверизија.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

Исто и со трансакциската сметка, SWIFT од моја сметка не знам, а за IBAN претпоставувам дека е нашата трансакциска или грешам?
си вадиш картица во која валута сакаш, можеш и повеќе, не треба да ти мења што ќе внесеш .. ја иам 5 валути сметки пример .. usd, eur, gbp, jpn i cad, а две картици еур и усд.

за свифт и ибан во банката твоја ќс си прашаш, еден код е свифт на банката, а ибан ти е твојата сметка трансакциска со одреден префикс (зависи која банка)

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
Најдобро да отвориш во таа валута, во која ќе примаш. Пример: Доколку отвориш USD, а ќе примаш во евра, ќе губиш процент при конверизија.
Можам да бирам и на страната, не сум многу запознаен со валутиве, дифолт е долар.
Знам дека доларот повеќе флуктуира од еврото (или барем таа слика ми се има направено поради долар/денари и евро/денари).
си вадиш картица во која валута сакаш, можеш и повеќе, не треба да ти мења што ќе внесеш .. ја иам 5 валути сметки пример .. usd, eur, gbp, jpn i cad, а две картици еур и усд.

за свифт и ибан во банката твоја ќс си прашаш, еден код е свифт на банката, а ибан ти е твојата сметка трансакциска со одреден префикс (зависи која банка)
Примарната сметка ми е во тутунска, а исто имам денарска и во Уни.

Претпоставувам дека ке треба да отворам девизна во таа валута што ќе ја примам?
Дали воопшто ќе ги гледа УЈП тие пари ако извадам пајонир картица?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Можам да бирам и на страната, не сум многу запознаен со валутиве, дифолт е долар.
Знам дека доларот повеќе флуктуира од еврото (или барем таа слика ми се има направено поради долар/денари и евро/денари).

Примарната сметка ми е во тутунска, а исто имам денарска и во Уни.

Претпоставувам дека ке треба да отворам девизна во таа валута што ќе ја примам?
Дали воопшто ќе ги гледа УЈП тие пари ако извадам пајонир картица?
не знам дали треба нешто услоби .. ама еве ти викам ја моментално има тие 5 валути ко опции за примање пари, без да барам да ми отвараат, само картица бираш сам која сакаш да земеш, одкако ќе примиш пари таа валута.
Нели целта е да наплаќаш во валутата на клиентот да нема конверзии затоа отвараат вака.

во тутунска пиши мејл ќе ти вратат одма, не треба да отвараш девизна, повеќе валутна е трансакциската, што и да ти стигне прилив ќе ти отворат одма таква. Уствари истиот број е само на крај имаш лепенка валутата.

за тутунска се овие. ама препрашај си пак за сигурно
  • IBAN – MK07….. во продолжение се допишува бројот на Вашата трансакциска сметка (без празни места меѓу броевите и без валутата на крај МКД/USD)
  • SWIFT – TUTNMK22
  • Адреса на банката – str. Majka Tereza br 1, 1000 Скопје
  • Банка на примач - NLB Banka AD Skopje

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
вчера пуштив мала сума чисто како тест, денеска ги подигнав со истата картичка, значи сѐ средиле..
во исто време и јас добив нова сметка во ситибенк
каде може да се види тоа, се утепав барајки, порано од скрил префрлав на пејнер ( еу во еу ) ама сега баш отидов на акаутот и не можев да видам која ми е сметката

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
На банкоматите во ПроКредит банка има можност за повлекување евра. Дали некој се има обидено да подигни и дали ПроКредит зема плус некоја провизија?

никој не проба ? :)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Имав пишано некаде низ темава (или некоја друга слична) за ПроКредит.
TL;DR - не можете да ги користите за вадење ЕУР.
Тие се само за корисници на ПроКредит банката и кои имаат пример 2 трансакциски сметки во истата, една МКД и ЕУР, и ако ги имаш конвертирано од МКД у ЕУР во твојата онлајн банкарска апликација - тогаш ќе можеш да ги подигнеш само.

Со туѓи и странски картици нема да успееш.
Барем така беше лани кога пробав.

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11
има некој искуство со затворање профил и откажување картичка?
и дали има inactivy fee ако не примаш пари, но ја користиш картичката за плаќање?

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59

Јас преге пробав. Со Еур картичка на еур банкомат ми дава да внесам само износ во денари, што значи евра може да се извади ако имаме девизна во евра во Прокредит, а не и на ваков начин бидејќи официјална валута е мкд и од останатите картички само мкд износ можи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jojo]

read-only
15 април 2018
3
0
Има ли некој порачано нова картичка во последниве 2 месеци и дали му стигнала на време, зборам за регулар маил не ДХЛ?

Нарачав нова картица и беше пратена на 1ви Јули (баш во периодот кога беа замрзнати сите картички), краен рок за достава е 17ти Август, и никакво инфо досега.

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Има ли некој порачано нова картичка во последниве 2 месеци и дали му стигнала на време, зборам за регулар маил не ДХЛ?

Нарачав нова картица и беше пратена на 1ви Јули (баш во периодот кога беа замрзнати сите картички), краен рок за достава е 17ти Август, и никакво инфо досега.
Ти стигна мејл со потврда дека е испратена? Ако е така ќе ти стигне не бери гајле, ама околу 1ви септември по моја претпоставка. А пред 17ти август не чекај воопшто.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

jojo]

read-only
15 април 2018
3
0
Ти стигна мејл со потврда дека е испратена? Ако е така ќе ти стигне не бери гајле, ама околу 1ви септември по моја претпоставка. А пред 17ти август не чекај воопшто.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Да, во мејлот пишува краен рок за испорака е помеѓу 6ти Август - 17ти Август, 2020.
Ќе проверам и во локалната пошта, иако би било можеби и залудно без број за следење.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Ќе стигни 100% кај мене прва порачана картичка почеток на март месец... доцнеше ја немаше со месеци по претпоставка дека е некаде изгубена почетокот јуни порачувам нова таа стигна за месец дена во јули... и сега во август стигна таа првата порачана од март месец...

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Ќе бидам искрен, немам време да листам по темава, сакам од по искусните некој што ќе се нафати да ми објани по телефон или на вајбер како нај брзо да извадам картичка. Ќе си платам колку треба. :)

Испратено од Redmi Note 8T преку IT.mk форум апликација

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Ќе бидам искрен, немам време да листам по темава, сакам од по искусните некој што ќе се нафати да ми објани по телефон или на вајбер како нај брзо да извадам картичка. Ќе си платам колку треба. :)

1. Правиш акаунт.
  2. Порачуваш картичка.
  3. Чекаш да стигне.
Нема брзо/најбрзо, тоа само за бугарски пасош :D

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
На Бугарски документи ќе биде извадена. Незнам дали се плаќа данок на извадените пари во еу држава? Знам едно време читав дека треба да ставиш пари па за да можеш да извадиш картичка, знам дека имаше некоја процедура но сега незнам како стојат работите и затоа сакам некој да ми објасни. Ако е толку лено како што напиша и без некој процедури ќе извадам. :)))
  1. Правиш акаунт.
  2. Порачуваш картичка.
  3. Чекаш да стигне.
Нема брзо/најбрзо, тоа само за бугарски пасош :D

Последна промена:

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
На Бугарски документи ќе биде извадена. Незнам дали се плаќа данок на извадените пари во еу држава? Знам едно време читав дека треба да ставиш пари па за да можеш да извадиш картичка, знам дека имаше некоја процедура но сега незнам како стојат работите и затоа сакам некој да ми објасни. Ако е толку лено како што напиша и без некој процедури ќе извадам. :)))

Данок се плаќа во државата во која си резидент, дали ќе плаќаш е твој избор како и се во животот.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Дали има некој од МАЈКА роден да ми заврши една работа. Направив акаунд но ми бара 30долари за да можам да нарачам картичка. Дали ќе сака некој да ми испрати 30долари на сметката за да можам да ја нарачам картичката, ќе му ги вратам парите на наша сметка и тоа веднаш. :)

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Дали има некој од МАЈКА роден да ми заврши една работа. Направив акаунд но ми бара 30долари за да можам да нарачам картичка. Дали ќе сака некој да ми испрати 30долари на сметката за да можам да ја нарачам картичката, ќе му ги вратам парите на наша сметка и тоа веднаш. :)

Зошто 30 ти бара? Последно читав дека $10 ќе чини

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810

yane19

hello world
29 јуни 2020
52
34
upload_2020-8-13_22-40-50.png
изгледа ова те зафркава.
Пробај да си направиш уплата со кредитна картичка, ама тоа може да потрае ден, два

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Погледнете го атачментот 90113
изгледа ова те зафркава.
Пробај да си направиш уплата со кредитна картичка, ама тоа може да потрае ден, два
Ќе почекам некој ден да видам дали ќе биде.

Убаво бев напишал пред некој ден да ми објасни некој како оди процедурата ама изгледа на никој не му се објаснуваше. :))

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно