Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
While you do not have access to the prepaid card at this moment – your funds are secure. Payoneer has confirmed that funds they receive for you are held on your behalf in separate Payoneer accounts at other banks, not at Wirecard Bank AG. The funds held on your behalf by Payoneer will remain secure and will not be adversely affected by Wirecard’s situation.

Не верувам дека ова е 100% точно затоа што сметките за депозити во евра на Payoneer се од Wirecard Bank AG.

Како и да е, Wirecard Bank AG не е дел од хаосот со Wirecard AG и е вистинска банка, така да сите депозити се осигурани.

HjkM2Oe.png

WIRECARD BANK: Home | wirecardbank.com

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Најверојатно мислиш на ДДВ, пред Нина беше до над 1 милион, Нина го качи лимитот на 2 милиони.

Колку што знам ова само за фирми е.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Да можно е ова да сум го мислела а сум се префрлила на данокот. Инаку мислев е и за физички лица.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Дечки а со новите пари кои ви стојат на Апворк што ќе им правите? Гледам имам опција wire transfer да им направиш во Мк банка, $30 е провизијата. Мислам дека е добро решение. Имате некакво искуство со ова?

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Дечки а со новите пари кои ви стојат на Апворк што ќе им правите? Гледам имам опција wire transfer да им направиш во Мк банка, $30 е провизијата. Мислам дека е добро решение. Имате некакво искуство со ова?
И дали е воопшто возможно за нашиве банки...

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
треба да работи, го напишав Swift кодот и се појави Мк банката.

процесот е ист како да префрлаш пари од Пајонир во банка.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28

Ако имаш континуирана заработка тогаш можеш да си префрлаш во банка ама и да си плаќаш данок, доколку еден месец имаш два немаш заработка тогаш не ти се исплаќа и чекај друго решение.

Нели провизија беше 15$ од каде сега 30$?

Снеже

read-only
3 февруари 2016
24
8
Со фивер ќе биде проблем ,таму и wire transfer им е преку Пајонир.
Уште ова капак беше годинава.
Но да почекаме,друго и немаме што да правиме:supershock:

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
треба да работи, го напишав Swift кодот и се појави Мк банката.

процесот е ист како да префрлаш пари од Пајонир во банка.

Процесот е едноставен, нема причина зошто да неможеш да примаш пари во наша банка од Апворк. Слободно може да префрлаш пари.

Ако имаш континуирана заработка тогаш можеш да си префрлаш во банка ама и да си плаќаш данок, доколку еден месец имаш два немаш заработка тогаш не ти се исплаќа и чекај друго решение.

$30 е сега. Тоа ти испаѓа на пример да речеме на повлечеш $1000, 3% провизија. И кај нас ке треба да платиш данок, уште 10% и тоа е тоа.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Процесот е едноставен, нема причина зошто да неможеш да примаш пари во наша банка од Апворк. Слободно може да префрлаш пари.

$30 е сега. Тоа ти испаѓа на пример да речеме на повлечеш $1000, 3% провизија. И кај нас ке треба да платиш данок, уште 10% и тоа е тоа.

Ќе чекам друг начин, ако нема тогаш не ми бега ова.

Hamas

read-only
30 ноември 2016
5
6
Samo sto Povlekov na komercijalna od akunt sto nemam karticka, provizijata bese 15 $ i za 1000 dolari i za 200 isto, znaci fiksna e provizijata, posto mi e prvo povlekuvanje od payoneer najverojatno ke me pobaraat vo banka da dadam izjava od kade se parite i tolku, potoa uredno ke se prijavat vo ujp kako dopolnitelen prihod ...Ke vidime koga ke stignat

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Па да, неделно ми стигаат пари на Апворк и мора некако да ги вадам. Со Стопанска има некој искуство?

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58

А што има врска да имаш континуирана заработка? Парите на upwork може да стојат 180 дена (колку што паметам). Е сега ако ти се брза тоа е друго.

$15 е провизија од payoneer - банка, а $30 upwork - банка.

Се надевам дека ќе се реши проблемов. Ми се плаче кога ја гледам сумава што може да ја загубам. ☹️

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Samo sto Povlekov na komercijalna od akunt sto nemam karticka, provizijata bese 15 $ i za 1000 dolari i za 200 isto, znaci fiksna e provizijata, posto mi e prvo povlekuvanje od payoneer najverojatno ke me pobaraat vo banka da dadam izjava od kade se parite i tolku, potoa uredno ke se prijavat vo ujp kako dopolnitelen prihod ...Ke vidime koga ke stignat

супер, пиши што ќе ти побараат.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
Бре бре што фриленсерки никнаа на темава, кај сте вие до сега :D
там'н исто мислев да пишам, насобрасва се женетине еј овакој нигде ги нема хахахахахха распишувале се, урлање по форум,

ја м'ри паре како ќе ги изваду!
ти ќе ми кажуеш, нејќу такој, ја пеес миљона имам што ќе праву сг хахахахахахах

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
А што има врска да имаш континуирана заработка? Парите на upwork може да стојат 180 дена (колку што паметам). Е сега ако ти се брза тоа е друго.

$15 е провизија од payoneer - банка, а $30 upwork - банка.

Се надевам дека ќе се реши проблемов. Ми се плаче кога ја гледам сумава што може да ја загубам. ☹️

Како што има врска континуирана работа. Ако фатиш проект еднаш месечно пример за 100$ ќе ти се исплаќа ли да повлекуваш од банка, провизија 30$, данок плус. И што ќе ти остане? Кога имаш континуирана работа и ти иде прилив секој месец е подруго.

• ми се допаѓа
Реакции: Duke

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Како што има врска континуирана работа. Ако фатиш проект еднаш месечно пример за 100$ ќе ти се исплаќа ли да повлекуваш од банка, провизија 30$, данок плус. И што ќе ти остане? Кога имаш континуирана работа и ти иде прилив секој месец е подруго.
It is what it is... Јас ќе чекам 3-4 месеци, па после ќе ги праќам на девизна. Но оваа опција ни под разно не ми се свиѓа. Не ради данокот, го плаќам поради една друга платформа, туку поради малтретирањето по банкиве. И докажување од каде ми се парите.

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Па добро барем фер се, па парите од сега(нови пари што ќе ви дојдат на пејонир) ќе ги чуваат кај нив на сметка ако разбрав добро а не да ги пребацат директно на картица. Така ќе може да се повлечат во банка или да си стојат таму.
Не се фер, не се фер ич. Ако беа фер ќе пуштеја предупредување дека нивниот издавач на картици има проблеми и дека најдобро е до утре да ги повлечат сите парите а потоа картичките ќе бидат ставени под катанец и парите префрлени на пајонир сметки, или како и да е имаше многу решенија за овај случај, но тие излегоа со прес дека се е во ред и дека парите се "безбедни". А дали се безбедни ќе дознаеме после таа проверка од FCA.

Имам едно прашање, кога повлекуваш пари од Transferwise на девизна сметка, од кого го пише приливот, исто како од пајонир од самиот себе или од фирмата Transferwise? Знае некој?

Иначе доколку работите со индивидуи имате многу други начини да примате пари, пример договоретесе за пејпал тука е @goranzoran и земајтеги парите на месечно ниво, имате многу други онлине сервиси каде можите да ги примите парите и потоа да си ги повлечите на ваша девизна сметка.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Македонска работа па ние ако не си направиме паника и да си рашириме фејк њуз нема кој друг. Гледам на фејсбук поготово во групата Uppwrok Huddle се шират еден куп дезинформации.

Прво, тие 2 билиона што се исчезнати не се на клиенти т.е. корисници на пејонир туку се пари што самата фирма WireCard ги има пријавено како трансакции. Најверојатно за да се бустне цената на акциите.

Второ, картичките не работат. Дали сте засегнати вие или не прочитајте си позади на картичката, ако ви пишува issued by WireCard, ништо не правите со таа картичка. Почекајте некој ден BaFin да заврши со Audit, ќе излезат после Пејонир дали ќе може да ги искористите картичките додека најдат нов процесор или ќе може слободно да ги фрлите во канта. Многу веројатно ова второво, нема логика пари да влечете преку процесор што оди во банкрот. Во наредни 1-2 месеци сигурно нема да може да се користат овие картички додека не се најде нов провајдер.

Аман заман само не ширете безвезе паники и дезинформации.

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Примав плаќања директно на пејонир од клиенти. Ќе можам да примам пари и сега или да барам алтернатива? Доколку не можам, дали знаете и имате искуство со други платформи? Би ви бил благодарен да споделите. Поздрав

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Македонска работа па ние ако не си направиме паника и да си рашириме фејк њуз нема кој друг. Гледам на фејсбук поготово во групата Uppwrok Huddle се шират еден куп дезинформации.

Прво, тие 2 билиона што се исчезнати не се на клиенти т.е. корисници на пејонир туку се пари што самата фирма WireCard ги има пријавено како трансакции. Најверојатно за да се бустне цената на акциите.

Второ, картичките не работат. Дали сте засегнати вие или не прочитајте си позади на картичката, ако ви пишува issued by WireCard, ништо не правите со таа картичка. Почекајте некој ден BaFin да заврши со Audit, ќе излезат после Пејонир дали ќе може да ги искористите картичките додека најдат нов процесор или ќе може слободно да ги фрлите во канта. Многу веројатно ова второво, нема логика пари да влечете преку процесор што оди во банкрот. Во наредни 1-2 месеци сигурно нема да може да се користат овие картички додека не се најде нов провајдер.

Аман заман само не ширете безвезе паники и дезинформации.

Не е паниката дали картичките ќе се користеле или не, туку дали парите на тие картички ќе бидат изгубени. Ова мислам дека стана јасно досега.
Кој го заболи инаку Wirecard и нивните картички ќе се спасат или не? Сите гледаме свој интерес.

нема логика пари да влечете преку процесор што оди во банкрот..

според изјавите на Payoneer и тие некои други агенции, парите се во тие "safeguard accounts", шо и да значи тоа, и се „безбедни“ и во „безбедни раце“. Така да, нема логика да се обидуваме во моментов, ама ете има надеж...

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
там'н исто мислев да пишам, насобрасва се женетине еј овакој нигде ги нема хахахахахха распишувале се, урлање по форум,

ја м'ри паре како ќе ги изваду!
ти ќе ми кажуеш, нејќу такој, ја пеес миљона имам што ќе праву сг хахахахахахах
алооо за пари се работи, а жени за пари очи ќе ти извадат, ако не го запалта пејнер за недела дена еве Александар да не се викам... читај на вести ;)
него друго ми е муабетот мене, пред некој ден ми стигнаа нови картици ( еу и долари ) вчера ги активирав ( гледам нема опција за промена на пин, али нема везе ) но парите од еу се ставини како како да ги имам а на картица ми се 0, а парите во долари ( старата картица ) стојат на картица, дали тоа значи доларите може да ги вадам?

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Пробав да повлечам на девизна на комерцијална ама не може да се изврши трансакцијата...

Sent from my iPhone using Tapatalk

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Не е паниката дали картичките ќе се користеле или не, туку дали парите на тие картички ќе бидат изгубени. Ова мислам дека стана јасно досега.
Кој го заболи инаку Wirecard и нивните картички ќе се спасат или не? Сите гледаме свој интерес.

според изјавите на Payoneer и тие некои други агенции, парите се во тие "safeguard accounts", шо и да значи тоа, и се „безбедни“ и во „безбедни раце“. Така да, нема логика да се обидуваме во моментов, ама ете има надеж...
Не си ги прочитал постовите на фејсбук очигледно. Паника се создава и за картичките. Не секој сака да инволвира банки, па чекање да најдат нов процесор, па да издадат картички, па пошта и чекање тоа значи минимум 3 месеци дур се добијат тие картички за да се влечат пак пари.

А, безвезе е да се надева некој на точен одговор дали парите се изгубени или не. Парите се процесираат преку WireCard AG, што е само процесор. Парите се во различни банки на различни сметки. Компанииве фукнционираат во сиви води, затоа е и целиот скандал. Да се знае каде се парите нема воопшто потреба регулаторно тело во случајов да врши audit.

Така настана целиот проблем, парите не се знае каде се, и ако се создава паника сега нема ништо да решите, дали ќе ви бидат достапни или не парите ќе треба да чекате да заврши тој фамозен audit.

Комплексен систем се овие процесори што се користат за наплата, еден куп различни банки и сметки така да потребно е време.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно