Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Според мене најверојатно ке биде дека ке ви побараат трансакциони сметки со ваше име и презиме од некоја тукашна банка за да ви ги префрлаат средствата.
А потоа ке издаваат нови картички бидеќи нема некоја логика преку истата банка да бидаат.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
да почекаме, али ова нема да биде за недела дена, највероватно ќе се чека месец дена

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Убаво е што се појавија нови членовви на темава да побараат помош. Ама темава има 91 страна, и пред се може да прочитате и да се едицурате малце. Ова беше познато тука уште пред 1 недела. Горе доле сите се тука фриленсери, некој ги пријавува парите некој не. Секој си знае што му одговара.

АМА, да се жалите и да кукате како можело ова да си дозволат е смешно. Очигледно појма немате како функционираат големи бизниси, поготово банки, берзи, пејмент процесори. Фриленсот не е изработи лого, искуцај код и готов сум. Ако сте сосем океј парите да ви се во сиви води, бидете паметни и едуцирајте се каде лежат парите, ако се деси Х сценарио што може да направите и еден куп други работи што може да ви помогнат во вакви ситуации.

Во спротивно ако не сте спремни на ваков ризик, парите чувајте си ги на апворк или ако не користите тоа тогаш повлечете ги одма од банкомат или бујрум у банка. Смешно е да споредиш банка и пејмент процесор. WireCard никогаш не биле банка ниту во некоја си топ листа.

Не очекувајте ова да се разреши за брзо, допрва треба да се види каде се парите и дали на сите корисници им се достапни. Треба да се најде друг процесор што ќе ги врши овие трансакции, па да се издадат нови картички за Х милион корисници, средствата ако се достапни кај WireCard ќе треба да се мигрираат на нови сметки т.е. кај друг процесор.

Скоро 1 година работам за германска банка, и законски е банките да имаат одредена сума на пари во други банки баш за вакви ситуации. Е, сега често и тоа може да се изманипулира и парите да ги снема, ама сериозни банки се спремни на ова. Дали е исто и за ваквите компании ко WireCard не знам.

Не барајте во бизнис светот фер играчи. Ние што сме ситни риби у овој свет бараме сиви и црни зони за парите и играме нефер, а вие барате милионски корпорации да бидат фер...

сиренка

read-only
19 август 2018
4
0
Не следев ништо за да си извадам пари со време. Ова стои во договорот на картичката и може да се толкува -- ЏА или БУ.

22. FUNDS PROTECTION
The Prepaid MasterCard is an electronic money product and although it is a product regulated by the Financial Conduct Authority, it is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. No other compensation scheme exists to cover the losses claimed in connection with the Prepaid MasterCard. This means that in the event that Wirecard Card Solutions Ltd becomes insolvent Your funds may become valueless and unusable and as a result You may lose Your money. However, as a responsible e-money issuer, Wirecard Card Solutions Limited ensures that once it has received Your funds they are deposited in a secure account, specifically for the purpose of redeeming transactions made by Your Prepaid Card. In the event that Wirecard Card Solutions Limited becomes insolvent funds that You have loaded which have arrived with and been deposited by Wirecard Card Solutions Limited are protected against the claims made by creditors.

Кошмар!

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Нека пише некој ако ја пробал опцијава. Погледнете го атачментот 89081
Која опција?

Се што ти е на картичка ти е замрзнато, не можеш никако да ги извадиш. Можеш да ги извадиш само тие пари на Пејонир балансот, а тоа се парите над 10.000 долари

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Од Upwork na USD девизна (НЛБ) сметка може без проблем да се праќаат парите?
Во случај да не се реши проблемот со Payoneer да имам втора опција.

Плаќањето на данок не е проблем, но $30 fee e too much. Но тоа е...

Benedicta

hello world
7 декември 2017
111
74
Ок, и јас користам пејонир и револут и други картици, и не плаќам на нив данок како и повеќето тука (работам и плаќам доприноси и даноци ова си го рачунам како хоби).
Ама сакаш да кажеш дека ти си се измачила за парите да ги заработиш преку интернет, а дечкине по магацини, маркети и други физички струки не се намачиле, и пак државата им зема 40% од платата како данок? Ако веќе е толкава огромна сума, или испери си ги парите, или плати си данок. Не ги чувај на сметки каде никој не може да те заштити, како во овој случај. Пејонир имаа и целосна AML- anti money laundering проверка од инспекции во февруари, каде замрзнаа многу балкански и руски сметки поради неплатен данок. Кога веќе е таква состојбата или вадите си ги редовно парите, или одночете ги како капитална добивка. Стварно не можам да ве разберам.

Се утепав од данок плаќање последниве две години. Решив да одам со Payoneer последниов месец. И баш овие 5 дена изминати секојдневно вадев до макс лимит. Значи вадев пари од овој месец заработени, не заостанати пари.

Незнам каде зимаат 40% данок, но за мене можам да ти кажам дека студирам (факултет кој не е воопшто лесен, и каде предавања и вежби се обавезни секој ден) и работам full time од дома за фирма. Немам време да прднам што се вели, бидејќи ако не заработувам нема ни на факултет да одам бидејќи моите едноставно не се моќни, јас им помагам финансиски.

Затоа барам решение за проблемов. Изминатава година сигурно над 10000 евра данок платив на државата. Над 90000 ти е 18%. Бидејќи имав expenses овде во Македонија од фирмата, не цел данок ми е од плата... За на крај да немам здравствено последниве 4 месеци.

Нејсе, се надевам дека парите се на сигурно и дека брзо ќе се реши ситуацијава. Навистина сме многу голем број на луѓе засегнати, и жал ми е. Кои и да се причините зошто имаме пари на Payoneer, сепак ова не е фер. И верувам дека многу си оставија пари на сметка бидејќи доларот значително падна.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Еве апдејт:

Earlier today, we learned that prepaid cards issued by Payoneer were frozen by the Financial Conduct Authority (FCA) in order to complete an audit associated with Wirecard.

We understand the issues many of you are facing and are working very closely with Payoneer to address this. We will continue to provide you with updates as we learn more.

We wanted to highlight a few points for you with regards to this issue:

While you do not have access to the prepaid card at this moment – your funds are secure. Payoneer has confirmed that funds they receive for you are held on your behalf in separate Payoneer accounts at other banks, not at Wirecard Bank AG. The funds held on your behalf by Payoneer will remain secure and will not be adversely affected by Wirecard’s situation.

• Payoneer has created Payoneer Accounts for all individuals who have a prepaid card. You should be receiving communications directly from Payoneer on this process.

• If the audit by the FCA is complete before your June 30th Payment– your prepaid cards will be funded, per normal business operations. If the audit is not yet complete – the new Payoneer account created (referenced above) will be funded with your Payments.

Извор: https://www.utest.com/articles/important-announcement-about-payoneer

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
И мене ме пречека мејл сабајле за добро утро. Парите ги извадив пред две недели тоа е доброто во случајов, ама лошото е за во иднина како ќе ги извадам. Многу ми е жал за тие што не си ги извадија парите и сега мора да чекаат одлука и решение како понатаму.

Ова ви е поука да не ги чувате парите на картица, банка, сметка што и да е туку да си ги вадите веднаш. Никогаш ништо не се знае и не е сигурно.
Јас парите секогаш ги вадам во рок од 1 ден.

Се надевам дека пејонер нема да не остави на цедило и ќе најдат што поскоро решение, сепак ова не е локално туку го засега цел свет, покрај короната сега и ова.
Ако имате нови информации ве молам споделувајте.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
И мене ме пречека мејл сабајле за добро утро. Парите ги извадив пред две недели тоа е доброто во случајов, ама лошото е за во иднина како ќе ги извадам. Многу ми е жал за тие што не си ги извадија парите и сега мора да чекаат одлука и решение како понатаму.

Ова ви е поука да не ги чувате парите на картица, банка, сметка што и да е туку да си ги вадите веднаш. Никогаш ништо не се знае и не е сигурно.
Јас парите секогаш ги вадам во рок од 1 ден.

Се надевам дека пејонер нема да не остави на цедило и ќе најдат што поскоро решение, сепак ова не е локално туку го засега цел свет, покрај короната сега и ова.
Ако имате нови информации ве молам споделувајте.

На цедило нема да не остави, Пејонир си работи, пари можеш да си префрлаш, само картичките не работат.Иста е ситуацијата и со многу други фирми за трансфер на пари што го користат Wirecard.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
На цедило нема да не остави, Пејонир си работи, пари можеш да си префрлаш, само картичките не работат.Иста е ситуацијата и со многу други фирми за трансфер на пари што го користат Wirecard.

Пари не можеш да префрлиш, не можеш да повлечеш, тоа значи дека моментално не работи и не можеш да направиш ништо.

Gjorgijaa

read-only
18 јуни 2019
19
4

Читам низ темава многу искуства, па да го споделам и моето.

Парите од Пејонир може да се пуштат на девизна сметка на Комерцијална банка, трошоците како што е веќе спомнато се $15, дали ќе пуштите $100 или $10000, испробано.
Друго, со пријавувањето во УЈП може да си пријавувате и со извод од Пејонир.

Низ годините се изначитав дека УЈП правеле проблеми потекло на пари, па договори, па во банка враќале заради испраќање сам на себе пари, во Комерцијална нема такви проблеми, плус сега имаме закон кој дозволува користење на Пејонир. Во УЈП им треба само еден извештај или од АпВорк или самиот извештај од Пејонир, на кој пишува дека ви се исплатени толку и толку пари, и тоа е се. Не бараат никакви договори, ниту пак прават проблеми со оправдување на средствата, или дека се вадени од Пејонир.

Парите во банка ми стигаат за 2-3 дена, потребно ми беше да пополнам формулар со основ за девизен прилив, и тоа е тоа. Се си тече глатко, евтина провизија од Пејонир, Комерцијална не наплаќа ни денар плус, и нема проблеми со трансферите.

Каков е тој Извештај, како можам да го извадам од Пејонир? И дали можам да го вадам само за определена сума, (на трансвери на кој јас сакам за да вадам месечно определена сума (бидејки ако не се лажам не сум сигурен, но законот викаше дека над 90к месечно данокот е 18%).
Благодарам

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Каков е тој Извештај, како можам да го извадам од Пејонир? И дали можам да го вадам само за определена сума, (на трансвери на кој јас сакам за да вадам месечно определена сума (бидејки ако не се лажам не сум сигурен, но законот викаше дека над 90к месечно данокот е 18%).
Благодарам
Од 2020-та повторно имаме рамен данок од 10% во следните 3 години, кој веројатно ќе остане и понатаму рамен.

Извештајот ти го дава во трансакциите, кога ќе повлечеш пари, одма до трансакцијата имаш атачмент во пдф каде пишува колку пари си повлекол.

Пари не можеш да префрлиш, не можеш да повлечеш, тоа значи дека моментално не работи и не можеш да направиш ништо.
Немам пари моментално да пробам повлекување на сметка, али како и да е, проблемот може да остане само со картичките, Пејонир ќе си функционира секако, и трансфери на сметка ќе се прават. Не пропаѓа Пејонир, Wirecard пропаѓа.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13

Ти имаше напишано дека со девизна во Комерцијална се оди океј?

Gjorgijaa

read-only
18 јуни 2019
19
4
Извештајот ми е потребен за УЈП? а дали ми е потребно нешто за банката (дали ке ми побара нешто) Добро би било некој кој веќе префрла пари од Пејонирот(на свое име) на Сметка од Македонска банка на свое име (физичко лице) да го објасни процесот доколку не го мрзи и има волја и што е потребно за во Банка што е потребно за УЈП
Од 2020-та повторно имаме рамен данок од 10% во следните 3 години, кој веројатно ќе остане и понатаму рамен.

Извештајот ти го дава во трансакциите, кога ќе повлечеш пари, одма до трансакцијата имаш атачмент во пдф каде пишува колку пари си повлекол.

Немам пари моментално да пробам повлекување на сметка, али како и да е, проблемот може да остане само со картичките, Пејонир ќе си функционира секако, и трансфери на сметка ќе се прават. Не пропаѓа Пејонир, Wirecard пропаѓа.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28

Имав нешто ситно за одржавање месечно и пробав да купам нешто од алиекспрес не сакаше. Така да замрзнато е.

Сакав да прашам нешто што го имам слушнато, дека над 20.000 евра со новиот закон треба да платиш данок а под таа сума си ослободен. Дали е ова вистина?

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Имав нешто ситно за одржавање месечно и пробав да купам нешто од алиекспрес не сакаше. Така да замрзнато е.

Сакав да прашам нешто што го имам слушнато, дека над 20.000 евра со новиот закон треба да платиш данок а под таа сума си ослободен. Дали е ова вистина?

Картичките не работат, мислев балансот на Пејонир дали може да се префрли во банка.

За данок, за секој заработен денар плаќаш персонален данок, така да не е точно тоа што го пиша.

Hamas

read-only
30 ноември 2016
5
6
Извештајот ми е потребен за УЈП? а дали ми е потребно нешто за банката (дали ке ми побара нешто) Добро би било некој кој веќе префрла пари од Пејонирот(на свое име) на Сметка од Македонска банка на свое име (физичко лице) да го објасни процесот доколку не го мрзи и има волја и што е потребно за во Банка што е потребно за УЈП
I mene me interesira dokolku nekoj saka da objasni procedurata za primanje na pari vo nasa banka na fizicko lice, dali e vozmozno prakanja od payoneer, zasto ima povrzuvanje so banka no nemam prefrleno pari dosega

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
И добро колку кошта да се префрлат парите директно на сметка во наша банка? Барав на сајтот на Пејонир ама тамо стои само 2% за конверзија.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
I mene me interesira dokolku nekoj saka da objasni procedurata za primanje na pari vo nasa banka na fizicko lice, dali e vozmozno prakanja od payoneer, zasto ima povrzuvanje so banka no nemam prefrleno pari dosega
Секако дека е возможно, со години работи. Многу едноставна процедура, отвараш девизна сметка во банка, ја поврзуваш на Пејонир, пушташ пари и пополнуваш изјава за распределување на девизи.

15$ е провизија, не е 2%.

12 април 2017
1.918
1.259

Најверојатно мислиш на ДДВ, пред Нина беше до над 1 милион, Нина го качи лимитот на 2 милиони.

Колку што знам ова само за фирми е.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно