Праша ли некој дали го мерат протокот со верифицирано мерило, како што се мери секоја величина која е предмет на купопродажба на пазарот во државата? Јас откако го поставив тоа прашање,не ми намалија брзина веќе трет месец. Знам луѓе кои имаат пријатели по тоа операторите и нив им пуштаат макс брзина и СТВАРНО неограничен интернет без разлика што го имаат нај евтиниот пакет, што значи системот не им е тотално автоматизиран туку можни се и манипулации.
Сериозно?Знам луѓе кои имаат пријатели по тоа операторите и нив им пуштаат макс брзина
Да, државава е тиња и се е можноСериозно?
Што мешаш сега држава со А један? Немат ништо заедничко.
без разлика што го имаат нај евтиниот пакет,
Lol, да, пошо државата е апстрактен поим и не ја праат луѓето.Пошо државата е крива за се нели.... /s
Пошто А1 и Телеком ти се маалско гранапче и за пријатели све по набавно нели?Знам луѓе кои имаат пријатели по тоа операторите и нив им пуштаат макс брзина
Зборам за пријатели во техничка подршка, и да, тотално сум сериозен.Сериозно?
Техничка поддршка ти се пиуни (како во шах), додека не згрми некој од врвот, тој од техничка поддршка може само да замислува дека има зголемено брзина кај некој пријател.Зборам за пријатели во техничка подршка, и да, тотално сум сериозен.
Sent from my Mi using Tapatalk
изгледа членовите тука во Норвешка се и појма немаат шо се дешава во држававаЗборам за пријатели во техничка подршка, и да, тотално сум сериозен.
Секој ден се среќавам (и слушам) со премногу луѓе, сите на различен оператор, до сега немам слушнато дека некој плаќа 500 денари а добива 100/100... може вашите пријатели се некој богови па се им успева.изгледа членовите тука во Норвешка се и појма немаат шо се дешава во државава
Ај да те прашам, може со интервенција на техника да се зголеми брзина, или системски оди тоа според тарифниот модел?Техничка поддршка ти се пиуни (како во шах), додека не згрми некој од врвот, тој од техничка поддршка може само да замислува дека има зголемено брзина кај некој пријател.
Знаеш дека постои мониторинг систем кој е достапен за секој вработен и дека таму пишува за секој корисник кој колку плаќа (односно каков договор има потпишано) и која брзина треба да ја добива и која брзина му е пуштена во моментот?
Ова што го кажуваш не е возможно.
(Барам кај мене во фирма ова не функционира)
Системски, техниката може да поддржува поголем проток, но, додека не се зголеми брзината од "сервер, радиус, админ систем" џабе е, ставај каква сакаш опрема нема ефект.Ај да те прашам, може со интервенција на техника да се зголеми брзина, или системски оди тоа според тарифниот модел?
Ок, верувам дека е така,ама и ЗНАМ дека има и малверзации, бар за Телеком,Системски, техниката може да поддржува поголем проток, но, додека не се зголеми брзината од "сервер, радиус, админ систем" џабе е, ставај каква сакаш опрема нема ефект.
Брзината е врзана на твојот јузер-пакет.
Замисли...
Имаш повеќе пакети, секој со различна брзина и цена, според пакетот кој го имаш, системот ти изготвува фактури, ако те префрлат на поголем пакет системот ке ти изготви нова фактура со повисока цена (според пакетот), ако тој од техничка поддршка, направи некоја "далавера" во системот за ти да добиеш поголема брзина за помалце пари и ако некој претпоставен го забележи тоа, тој од техничка ке лета од работа.
Мислиш дека некој би ризикувал работно место за ти да добиеш нешто за што не плаќаш? Нема логика брат![]()
Ама ти ја зголемија според пакетот за кој плаќашОк, верувам дека е така,ама и ЗНАМ дека има и малверзации, бар за Телеком,
Нема везе, нека биде мојот пост класифициран во теорија на завери ,секој со свое искуство.
btw, пред два месеци кога ми намалија брзина системски не се зголеми сама на 1ви, реагирав после два дена до тех.подршка и ми ја зголемија веднаш
Па не пишав дека ја користам евтина претплата а имам максимална брзина и неограничено интернет.Ама ти ја зголемија според пакетот за кој плаќаш![]()
Не мора да пишуваш кој пакет го имаш, знаат они бидејќи работат на тој "админ систем" во кој ги имаат сите податоци за тебе.Па не пишав дека ја користам евтина претплата а имам максимална брзина и неограничено интернет.
Поентата беше дека тоа треба да оди системски а не мануално од тех.подршка (веројатно овие не се плашат од раководителите да не останат без работно место)
Мислев на постот кој го НАпишав погоре а не кој пакет го имам , али ОК.Не мора да пишуваш кој пакет го имаш,
Системски, техниката може да поддржува поголем проток, но, додека не се зголеми брзината од "сервер, радиус, админ систем" џабе е, ставај каква сакаш опрема нема ефект.
Брзината е врзана на твојот јузер-пакет.
Замисли...
Имаш повеќе пакети, секој со различна брзина и цена, според пакетот кој го имаш, системот ти изготвува фактури, ако те префрлат на поголем пакет системот ке ти изготви нова фактура со повисока цена (според пакетот), ако тој од техничка поддршка, направи некоја "далавера" во системот за ти да добиеш поголема брзина за помалце пари и ако некој претпоставен го забележи тоа, тој од техничка ке лета од работа.
Мислиш дека некој би ризикувал работно место за ти да добиеш нешто за што не плаќаш? Нема логика брат![]()
Не работам за наведените (дефинитивно каубојски) фирми така да, не можам да ти одговорам на прашањето.Кажи ми како системот ги прави моите фактури?
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB VERBATIM Vi550 S3 49353
6.970,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB SILICON POWER A55 SP001TBSS3A55S25
8.200,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден