Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Amazon Us/Uk, Ebay, Iherb и македонски продавници

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Одамна немам пазарувано кај нас со пајонер картичката, на времето (пред 1 година) не наплаќаа никаква провизија, има некоја промена?

Има провизија за конверзија околу 3.5%, одсекогаш имало

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: dino

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Дали има некој што чека нова картичка од Payoneer? Јас имам expected delivery date 13 April кај мене сеуште не е пристигната... се викам да почекам до крајов на месецов...

Lazy1

read-only
8 март 2017
13
9
Да и јас чекам картичка, delivery date беше 15 април ама сеуште не е стигната. Се мислам дали да направам реордер или да си почекам?

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Тркни до пошта, големи се шансите таму да ти е во некоја кутија зафрлен пликот со картичката :D

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3
Тркни до пошта, големи се шансите таму да ти е во некоја кутија зафрлен пликот со картичката :D

Мојата картичка ја пратија од Велика Британија и уште не е стигната, а требаше до 20ти април. А тешко дека и стигнуваат пратките од држави кои не се наведени овде Известување за прием на пратки во меѓународен поштенски сообраќај. Затоа се мислам да порачам картичката да ми стигне преку DHL. Пак е тоа по земјен пат ама не би требало да е поврзано со нашава пошта, па би требало да стигне. Само што кошта 35 евра, ама тоа е.

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
И мојата, ама преку DHL. И да се корегирам, DHL express е, не било по земјен пат.

За колку време стига со DHL и колку пари? Мојата треба да стигни на 20 мај, ама не знам дали да чекам или да порачам преку DHL.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3
За колку време стига со DHL и колку пари? Мојата треба да стигни на 20 мај, ама не знам дали да чекам или да порачам преку DHL.

Sent from my iPhone using Tapatalk

По правило за 4-7 работни дена, ама може и порано. Јас ја порачав во петок, а ми стигна во среда. Со тоа што ја следиш каде е и знаеш скоро и во колку саат ќе ти стигне. Цена 35 евра.

damjanv

read-only
30 април 2020
6
2
Има ли начин да го најдам мојот ИБАН број кој се бара за регистрација на Payoneer без да се јавувам во банка? Ми треба што побрзо да се регистрирам, а банкиве не верувам дека работат деновиве.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Има ли начин да го најдам мојот ИБАН број кој се бара за регистрација на Payoneer без да се јавувам во банка? Ми треба што побрзо да се регистрирам, а банкиве не верувам дека работат деновиве.

Би требало да го пишува ако користиш електронско банкарство.

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3

За да имаш IBAN, треба да имаш отворено девизна сметка, поврзана со денарската. Ако имаш девизна и ако си ја проверуваш денарската сметка на интернет, таму би требало да ти пишува и IBAN и SWIFT.

damjanv

read-only
30 април 2020
6
2
За да имаш IBAN, треба да имаш отворено девизна сметка, поврзана со денарската. Ако имаш девизна и ако си ја проверуваш денарската сметка на интернет, таму би требало да ти пишува и IBAN и SWIFT.
Аха, не знаев дека треба и девизна. Ништо тогаш, тек у понеделник ќе морам значи да отварам. Одма ја отвараат таа или се чека? И дали ќе ми требаат и некои други работи од банка што би ми ги барале од Payoneer, кога сум таму веќе да ги земам одма. Фала на одговорот иначе на двајцата.

Ваљда ќе ме чекаат од работава дур извадам пејонеров хаха.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Одма се отвара девизна с-ка, не се чека, едино ако треба да чекаш ред ради кризава. :)

bagibmwm3

read-only
14 јануари 2009
23
16
само за информација дечки, на 12 Април нарачана картичка од Payoneer, ми стигна денес во поштенско сандаче.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Still no luck for me....

upload_2020-5-13_13-51-8.png

Не знам дали да чекам уште или да порачувам нова.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Читам низ темава многу искуства, па да го споделам и моето.

Парите од Пејонир може да се пуштат на девизна сметка на Комерцијална банка, трошоците како што е веќе спомнато се $15, дали ќе пуштите $100 или $10000, испробано.
Друго, со пријавувањето во УЈП може да си пријавувате и со извод од Пејонир.

Низ годините се изначитав дека УЈП правеле проблеми потекло на пари, па договори, па во банка враќале заради испраќање сам на себе пари, во Комерцијална нема такви проблеми, плус сега имаме закон кој дозволува користење на Пејонир. Во УЈП им треба само еден извештај или од АпВорк или самиот извештај од Пејонир, на кој пишува дека ви се исплатени толку и толку пари, и тоа е се. Не бараат никакви договори, ниту пак прават проблеми со оправдување на средствата, или дека се вадени од Пејонир.

Парите во банка ми стигаат за 2-3 дена, потребно ми беше да пополнам формулар со основ за девизен прилив, и тоа е тоа. Се си тече глатко, евтина провизија од Пејонир, Комерцијална не наплаќа ни денар плус, и нема проблеми со трансферите.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Скроз е така, муабетите дека Payoneer не е дозволен или дека имало проблем со пријавување данок во УЈП немаат врска.

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Споделуваме искуства, и живееме во држава каде се е можно и ништо не е можно истовремено.

Јас лично немам проблем со УЈП за средства од Пејонир, туку ми настана проблем со банката во која имам сметка, т.е. Шпаркасе. Тие се тие што бараат документи за престој во друга држава затоа што од неодамна на изводот од Пејонир стојат и лични податоци на испраќачот. А тоа го бараат затоа што така бара Народна Банка.

Сите имаме различни искуства. Не може да донесуваме универзални заклучоци, од проста причина што овде се е претерано комплицирано и нејасно со закони и кадар и сл.

Ништо овде не е синхронизирано меѓу институции.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Споделуваме искуства, и живееме во држава каде се е можно и ништо не е можно истовремено.

Јас лично немам проблем со УЈП за средства од Пејонир, туку ми настана проблем со банката во која имам сметка, т.е. Шпаркасе. Тие се тие што бараат документи за престој во друга држава затоа што од неодамна на изводот од Пејонир стојат и лични податоци на испраќачот. А тоа го бараат затоа што така бара Народна Банка.

Сите имаме различни искуства. Не може да донесуваме универзални заклучоци, од проста причина што овде се е претерано комплицирано и нејасно со закони и кадар и сл.

Ништо овде не е синхронизирано меѓу институции.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Другпат кога ќе ти направат проблем, речи им да си го прочитаат законот за електронски сервиси за платежни трансакции, или отвори си сметка во банка каде нема такви проблеми.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно