Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

XvortepR

read-only
20 август 2016
2
0
Здраво, за 2 недели треба првата плата да ми стигне на пејониир, немам претходно искуство па би замолил ако може на кратко некој да ми одговори, Затоа што картичка се уште немам, вчера направив реордер, дали е океј опција да се префрлаат пари на трансакциска смета?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.894
roka.mk
Сосема ок опција
Здраво, за 2 недели треба првата плата да ми стигне на пејониир, немам претходно искуство па би замолил ако може на кратко некој да ми одговори, Затоа што картичка се уште немам, вчера направив реордер, дали е океј опција да се префрлаат пари на трансакциска смета?

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3

Payoneer зема 10% провизија за префрлање пари на девизна сметка. Јас си префрлив нешто ама не можев да ги извадам пошто и двете сметки (Payoneer и девизната) се на мое име. Не можеш да си праќаш пари сам на себе. Т.е. можеш ама треба да имаш и друго државјанство. Па сега чекам средствата да ми се вратат на Payoneer сметката. Ако ти е ваков случајот и немаш картичка, пари можеш да извадиш само ако пуштиш пари кај некој твој човек. А инаку, зошто направи реордер, не ти стигна картичката поради коронава или? Прашувам пошто и јас чекам да ми стигне до 20-ти април, па не знам дали да се надевам или не.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Payoneer зема 10% провизија за префрлање пари на девизна сметка. Јас си префрлив нешто ама не можев да ги извадам пошто и двете сметки (Payoneer и девизната) се на мое име. Не можеш да си праќаш пари сам на себе. Т.е. можеш ама треба да имаш и друго државјанство. Па сега чекам средствата да ми се вратат на Payoneer сметката. Ако ти е ваков случајот и немаш картичка, пари можеш да извадиш само ако пуштиш пари кај некој твој човек. А инаку, зошто направи реордер, не ти стигна картичката поради коронава или? Прашувам пошто и јас чекам да ми стигне до 20-ти април, па не знам дали да се надевам или не.
Од ова што напиша нитшто не е точно.
Нзнам дали намерно или нешто си во заблуда.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Така не е.
И јас зборам од лично искуство, а Payoneer немаа различни правила во зависност од хорскопскиот знак туку праавилата се исти за сите.
1) Провизија е 15 долари фиксно по транскација
2) Тоа што и двете сметки се на твое име не е никаков проблем, можеш на сметка на твое име.
3) Никакво друго државјанство не ти треба
Цел пост ти е невистина, едно со едно нама благе везе.

Последна промена:

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3
Така не е.
И јас зборам од лично искуство, а Payoneer немаа различни правила во зависност од хорскопскиот знак туку праавилата се исти за сите.

1) Провизија е 15 долари фиксно по транскација
2) Тоа што и двете сметки се на твое име не е никаков проблем, можеш на сметка на твое име.
3) Никакво друго државјанство не ти треба
Цел пост ти е невистина, едно со едно нама благе везе.

Значи се излажав, а? За нешто си во право, а еве ќе образложам зошто го пишав ова:
1) Направив withdraw на точно 150 долари, па ми одзема 15 долари, поради што мислев дека секогаш одзема 10%. И тука очигледно погрешив, иако не најдов негде да пишува колку точно се одзема за withdraw. Значи чиста случајност, а не намерна лага или доведување на луѓето во заблуда.
2 и 3) Во Халкбанк не сакаа да ми го одобрат приливот токму поради причината која ја наведов (истото име и на примачот и на испраќачот), и ми рекоа дека мора да се оправдаат некако средствата. Еден од начините е да си странски државјанин па си пушташ девизи на македонска сметка.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Е па тогаш не постирај непроверени информации за да не ги доведуваш луѓето во заблуда.
Инаку пред да повлечеш пари јасно пишува дека провизијата е 15 долари, може не си приметил.
Да не си ги разбрал од Халбанка?
Тоа што е исто името не е никаков проблем 100% сигурно, нема логика тоа да е пречката.
Јас во нлб пуштам на моја лична сметка и нема проблем.

tastatura

read-only
24 септември 2016
14
8
Mi stigna poraka na telefon "760890 is your verification code from Payoneer" . A sender-ot e Payoneer.
I mi zvonese od +1 239-230-0704 vo isto vreme.
Ne sum povrzal nikakov email so bilo sto na telefonov. Ne koristam Payoneer. Ne znam kako mi go dobile brojov. Pred edna nedela vo Anhoch mi go zapisa brojot devojkata sto rabotese za da me kontakira koga ke mi stigne toa sto go barav od nivniot magacin.
Samo izvestuvam za verojaten scam i phishing, a moze i nekoj ke pobara info onlajn i ke go donese do postov. Ne znaev vo koja druga tema da pisam.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Mi stigna poraka na telefon "760890 is your verification code from Payoneer" . A sender-ot e Payoneer.
I mi zvonese od +1 239-230-0704 vo isto vreme.
Ne sum povrzal nikakov email so bilo sto na telefonov. Ne koristam Payoneer. Ne znam kako mi go dobile brojov. Pred edna nedela vo Anhoch mi go zapisa brojot devojkata sto rabotese za da me kontakira koga ke mi stigne toa sto go barav od nivniot magacin.
Samo izvestuvam za verojaten scam i phishing, a moze i nekoj ke pobara info onlajn i ke go donese do postov. Ne znaev vo koja druga tema da pisam.
пораката е legit ако ти е уклучена верификација на Пајонир (и кога првпат додаваш ти праќа код да потврдиш) па може некој да утнал пример .. ама тоа второто дека ти звонеле ми се нема случено, па остава простор и да има нешто shady

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3
Е па тогаш не постирај непроверени информации за да не ги доведуваш луѓето во заблуда.
Инаку пред да повлечеш пари јасно пишува дека провизијата е 15 долари, може не си приметил.
Да не си ги разбрал од Халбанка?
Тоа што е исто името не е никаков проблем 100% сигурно, нема логика тоа да е пречката.
Јас во нлб пуштам на моја лична сметка и нема проблем.

Делува виртуелната репутација на егото ептен изгледа. :) Точно, пишува 15 долари, мислев дека е процентуално. А од Халкбанка не ги разбрав погрешно, сто пати ги прашав. Можеби е така само кај нив.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Делува виртуелната репутација на егото ептен изгледа. :) Точно, пишува 15 долари, мислев дека е процентуално. А од Халкбанка не ги разбрав погрешно, сто пати ги прашав. Можеби е така само кај нив.
Имаш добиено некој/а лев/а. Не смее така кај никоја банка да биде - единствено може да ти побараат документи за тоа што го имаш сработено, друго ништо не смеат да те прашаат.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Нема тука его, не смее никого да доведеме во заблуда, мора малку позбилно.

hammer89

read-only
18 септември 2018
12
3
Имаш добиено некој/а лев/а. Не смее така кај никоја банка да биде - единствено може да ти побараат документи за тоа што го имаш сработено, друго ништо не смеат да те прашаат.

Прашав во три филијали на Халкбанк и ги контактирав на телефон и сите истиот "не можеш сам на себе да си пушташ девизи" проблем ми го наведоа. И плус, воопшто не им излегува дека е од Payoneer приливот. Им излегува само дека Стојко Стојковски од Америка му пушта долари на Стојко Стојковски од Македонија. Барем така ми рекоа.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Во НЛБ пишува дека се од Пајонир, нема логика во Халк да пишува поразлично.
Те мотале нешто или ти нас.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Прашав во три филијали на Халкбанк и ги контактирав на телефон и сите истиот "не можеш сам на себе да си пушташ девизи" проблем ми го наведоа. И плус, воопшто не им излегува дека е од Payoneer приливот. Им излегува само дека Стојко Стојковски од Америка му пушта долари на Стојко Стојковски од Македонија. Барем така ми рекоа.
Според законот освен во одредени случаи кои се наведени, во право се.
Одлука за начинот и условите под кои резидентите коишто не се овластени банки, можат да отвораат и да имаат сметки во странство

Атачменти

• Regulativa_Odluka_nacin_uslovi_rezidenti_neovlasteni_banki_otvoraat_imaat_smetki_stranstvo (1).pdf
    291,4 KB · Прегледи: 2

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Јас до пред месец повлекував од пејонир на девизна без проблем.
Последниот пат имаше промена во деталите од трансферот од пејонир на кој прв пат го пишуваше моето име и презиме. И оп проблем.
Од лична странска сметка до лична локална сметка на исто име можеш да праќаш пари АМА ми бараа да приложам некаков доказ за престој во странска држава од каде доаѓа приливот или виза или слично срање.
И по 8 дена тегавење банката ми ги одби средствата (кои ги чекав цел месец да стигнат назад до пејонир).

Така да има промени од страна на пејонир што се косат со нашите закони (who could imagine?).

Баталив пејонир, направив договор со работодавецот директно да ми праќа на девизна и то.

Банката нема шанси да одобри таков трансфер затоа што одговорноста паѓа на нив, и народна банка нив ги казнува ако одобрат таков случај без соодветна документација.

Нашата чудесна земја.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Последна промена:

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Како иди математиката ако USD средства ги конвертираш во EUR на Payoneer и си користиш Euros MasterCard да ги подигнуваш парите во евра од банкомат во EU(Грција)

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Јас до пред месец повлекував од пејонир на девизна без проблем.
Последниот пат имаше промена во деталите од трансферот од пејонир на кој прв пат го пишуваше моето име и презиме. И оп проблем.
Од лична странска сметка до лична локална сметка на исто име можеш да праќаш пари АМА ми бараа да приложам некаков доказ за престој во странска држава од каде доаѓа приливот или виза или слично срање.
И по 8 дена тегавење банката ми ги одби средствата (кои ги чекав цел месец да стигнат назад до пејонир).

Така да има промени од страна на пејонир што се косат со нашите закони (who could imagine?).

Баталив пејонир, направив договор со работодавецот директно да ми праќа на девизна и то.

Банката нема шанси да одобри таков трансфер затоа што одговорноста паѓа на нив, и народна банка нив ги казнува ако одобрат таков случај без соодветна документација.

Нашата чудесна земја.

Која банка?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Јас сум во Шпаркасе, членов пред мене гледам Халк.

Народна банка е проблемот, не другите банки.

Мене Халк ми правеа проблеми за транскација од Upwork и ми бараа договори па мораше да ги контактирам Upwork за да ми дадат официјален договор со потпис од CEOто за да ја прифатат трансакцијата. Две недели се малтретирав со нив. Со НЛБ никојпат не сум имал проблем.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Конкретен случај со комерцијална банка. Испратени средства од странска банка со исто име и презиме. Документи кои ги бараат се работна виза или државјанство од странската држава.
Тоа се два од исклучоците во законот кои дозволуваат примање.
Ако некоја банка не ги побара овие документи го крши законот.
Во комерцијална банка имаат и линк од законот кој ви го праќаат да си го прочитате https://www.kb.com.mk/Handlers/GetContent.ashx?hnd=getresource&kind=tool&lang=1&id=582

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Мој познаник кој работеше во Германија ги пушти парите преку wire transfer во МК. Во МК му бараа некаков си документ да образложи од каде се парите и работен договор, го среди тоа и поминаа без проблем. И да трансферот беше блокиран од НБРМ.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Мој познаник кој работеше во Германија ги пушти парите преку wire transfer во МК. Во МК му бараа некаков си документ да образложи од каде се парите и работен договор, го среди тоа и поминаа без проблем. И да трансферот беше блокиран од НБРМ.
Трансферот не е блокиран од НБРМ туку банката на чија сметка стигнале парите одлучува дали ќе го почитува законот ќе побара документи и врз основа на тие доставени документи дали ќе ги исплати или не.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ретко пазарувам онлајн со картичката, дали и колку зема провизија при онлајн наплата?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно