Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Јас мислам дека сосема ок и доволни се емотиконите или како и да се викаат. Не е ова боенка па да има широк спектар на шаренила. Со многу шаренила ќе изгледа несериозно форумот, сепак ИТ... ама кога ќе се подзамислам, како во мода станаа лајт шоуа во куќиштата и околу нив (има една тема, со маска за заварување да ја гледаш треба од расветните тела :)), нека стани и форумот модерен, шарен, со стикерчиња, емотикончиња и слични модерни ствари, сепак јас од старото кино сум, неам сенс за филинг и не сум во тренд со модата :)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.631
6.065
Битола
source.gif

Само проверувам дали гифчиња ќе тера за да знам да дадам таков предлог.

ЕДИТ: Дали има опција како што ги вади сликите така и гифчињата да ги отвори директно тука и да ги тера?
ЕДИТ2: Најдов.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.631
6.065
Битола
Што ако креирате и администрирате Дискорд сервер. Целото нет присуство од последниве 2 години ми е застапено на дискорд и едно 50тина сервери. Единствена autostart програма ми е на компјутер бидејќи е најважна и не можам да го замислам денешниов интернет живот без дискорд. Во секунда може помош, информација, совет, мајтап да се најде за све и свашта. Член сум на сервери посветени на моите омилени франшизи, интереси, серии, филмови, музика, и свашта. Built-in streaming service исто така има и ги заменува и надминува програмчиња за соработка со гејмери како скајп, teamspeak, итн, итн, итн, знаете да не се објаснувам.

Forum.it.mk - сервер со соби колку што има подфоруми. Глупава идеја?

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Што ако креирате и администрирате Дискорд сервер. Целото нет присуство од последниве 2 години ми е застапено на дискорд и едно 50тина сервери. Единствена autostart програма ми е на компјутер бидејќи е најважна и не можам да го замислам денешниов интернет живот без дискорд. Во секунда може помош, информација, совет, мајтап да се најде за све и свашта. Член сум на сервери посветени на моите омилени франшизи, интереси, серии, филмови, музика, и свашта. Built-in streaming service исто така има и ги заменува и надминува програмчиња за соработка со гејмери како скајп, teamspeak, итн, итн, итн, знаете да не се објаснувам.

Forum.it.mk - сервер со соби колку што има подфоруми. Глупава идеја?

Дискорд имам направено одамна али активност слабо. Join the it.mk Discord Server!

единица

Баниран/a
5 април 2018
21
26
Би го остаел целосно отворен без заебанции ко читање 3 теми у 24 часа без регистрација. Мислам како очекувате повеќе луѓе да се зачленат кога го лимитирате форумот? Само ги фрустрирате тие што се заинтересирани да прочитаат нешто. Па згора на тоа ќе добиеш IP адреса од некој што веќе го читал форумот па ни тие три теми не можеш да ги отвориш, зашто на 12 саата ги мењаат место на 24. Немаат ни оправдување за тие 12 саата, туку да не случајно поставиш сервер и ги потрошиш сите ЕДЕН терабајт, бу ху! Секои 12 саата ми го чкоба некој кабелот и го враќа назад буквално.

И месеците се пишуваат со мала буква. Не е „22 Февруари“ туку е „22 февруари“. Не е „Вчера“ туку е „вчера“.

Што ако креирате и администрирате Дискорд сервер. Во секунда може помош, информација, совет, мајтап да се најде за све и свашта.
Зашто кога ќе ти треба да најдеш некоја информација преку Google нема никад да ја најдеш на Discord за разлика од јавни форуми. И наместо членовите да бидат активни на форумот тие ќе шкрабаат глупости на чет.

Последна промена:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.579
1.068
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
"би клајл" некој интерн
кој би собирал информации од сите посериозни членови од посериозни теми
и би правел нешто како туторијали или чистени подтеми
каде набрзина може да се дојде до стварно добри информации
наместо да се листа цела тема од 300 страни
во кое половината муабет е или "мерење на полови органи"
или под прашања за други сосема различни тематики...
Значи сортирање и одржување на некои "чисти туторијали", прашања кои постојано засегаат,
а не можат да се најдат на top search listing од Google,
за кои нема потреба постојано да "се објаснуваме"
и отвараме ново стари теми со различни наслови...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Дали може Последни теми да се направи како линк и на таа страница да има пребарување и хронолошки список на последните х теми, сите на крај краева?

upload_2020-4-1_11-33-18.png

Mao

user
5 јуни 2007
1.342
1.100
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Би ставил мини тест за интелигенција при регистрација на форумов.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.631
6.065
Битола
Би направил упатство како се користи search на форумов.
Ниту еднаш не сум добил валиден search. (или не знам да го користам)
+1 за ова. Често ми треба search-от, а не знам да го користам.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.223
16.377
Би ставил мини тест за интелигенција при регистрација на форумов.
ЛОЛ Мао Це Тунг, па ние сме во служба на народот, а тој не е многу бистар. Ти се сложуваш на тоа кога се регистрираш на форумот, можеби тоа треба да се допише во agreement-от, да биде изрично наведено хаха.

• ми се допаѓа
Реакции: Mao
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно