Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

efto

hello world
19 април 2007
332
268
Paypal имаше значајни промени на 29 мај ако не се лажам. Новост за сметките во САД е тоа дека нема опција средствата да се чуваат на акаунтот без претходна верификација со SSN и единствен начин е да се повлечат само преку банковна сметка во САД.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Јас на ибан во ерур повлеков пред месец дена
Многумина се жалат дека не е изводливо веќе, а некои дека Paypal и на претходно поврзани сметки не им ја прифаќа банковната сметка од Payoneer. Значи проблемот е кај Paypal, еве тука најдов еден поопширен одговор - https://www.quora.com/Is-it-possible-to-link-PayPal-and-Payoneer.
Mojoт акаунт е поврзан со Paypal од поодамна, а префлрав од PayPal на Peyoneer пред еден месец и можеше.
Можеби има нешто врска дали префрлањето на IBAN еур или USA routing како што пишал членот погоре.

Corba

hello world
11 јануари 2015
189
56
Јас на ибан во ерур повлеков пред месец дена

Mojoт акаунт е поврзан со Paypal од поодамна, а префлрав од PayPal на Peyoneer пред еден месец и можеше.
Можеби има нешто врска дали префрлањето на IBAN еур или USA routing како што пишал членот погоре.

А како се поврзува, преку iban или друг начин?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Значи за поврзување на Payoneer и PP ќе треба сами да си пробате и тестирате што како е, на јавен форум само толку може да ви се помогне понатаму си знаете сами.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
PayPal од пред некое време воведоа Withdraw на Mastercard картички така да би требало да функционира и преку Payoneer картичките (покрај IBAN и USA bank account)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.721
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
PayPal од пред некое време воведоа Withdraw на Mastercard картички така да би требало да функционира и преку Payoneer картичките (покрај IBAN и USA bank account)
Ова ќе биде супер ако е така.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Ова ќе биде супер ако е така.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Незнам дали е овозможено за сите земји и корисници. Мене ми се појави опцијата пред месец дена, сеуште не сум тестирал бидејќи ми е free на банк акаунт, на картичка 2.5 евра провизија.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Од сите картички што ги имам само на 2 не ми дава да правам. Можеби се виртуелни, незнам точно кои се. Вака се групирани за секоја валута, EUR, GBP i USD

Eдит: Работи и со виртуелни. На тие што не може најверојатно се блокирани.
upload_2019-7-7_11-30-44.png

upload_2019-7-7_11-33-55.png

Последна промена:

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Банкомат на Халкбанка ми ја изеде картичката, знае некој зошто би ми се случило ова? И дали ќе ми прават проблем кога ќе отидам во банката да се распрашам

Имав случка со Централна кооперативна, извадив пари и ја заборавив картичката. После 5 минути кога се вратив картичката беше во банкоматот. Влегов во банката и ми кажаа дека ќе ми ја вратат од кога ќе добијат писмено од Payoneer дека картицата е моја. Им пишав на Payoneer, другиот ден им пратиле email во ЦК банка и ми ја вратија картицата назад.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Ми стигна маил дека трансакцијата е комплетирана и средствата си ги глеам. Е сеа прашање ми е, на пц кога ќе се логираш горе нели бираш
  • EUR balance
  • GBP balance
  • Prepaid Card
Средствата ми стојат во EUR, а ако одберам на картичка не ги покажува.
Ок е се, ќе ми бидат овозможени да ги вадат преку картичка или нешто + треба да се направи? Прв пат ја користам, да не треба нешто да се направи за да се префрлат на картичка или пак автоматски ги чита.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ми стигна маил дека трансакцијата е комплетирана и средствата си ги глеам. Е сеа прашање ми е, на пц кога ќе се логираш горе нели бираш
  • EUR balance
  • GBP balance
  • Prepaid Card
Средствата ми стојат во EUR, а ако одберам на картичка не ги покажува.
Ок е се, ќе ми бидат овозможени да ги вадат преку картичка или нешто + треба да се направи? Прв пат ја користам, да не треба нешто да се направи за да се префрлат на картичка или пак автоматски ги чита.
5000еу се максимални на картичка, пример вкупно 6000еу, 5000 ти се на картичка другите 1000 на акаунт. Кога ќе извадиш 1000 од банкомат тие 1000 од акаунтот ќе се префрлат на картичката автоматски, зошто вака функционира не знам.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
5000еу се максимални на картичка, пример вкупно 6000еу, 5000 ти се на картичка другите 1000 на акаунт. Кога ќе извадиш 1000 од банкомат тие 1000 од акаунтот ќе се префрлат на картичката автоматски, зошто вака функционира не знам.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Валда не ме свати. Кога ќе одберам картичка (нели у дроп даун менито се наредени EUR,GBP и Prepaid Card) ми пишува 0 баланс. А во ЕУР ми ги појавува средставата. Една трансакција имам, денес е комплетирана, немам други приливи. Мења нешто тоа што на картичка е 0 или исто е? Дали ако отидам на банкомат ќе ги покаже средствата т.е ќе можам да ги подигнам?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Валда не ме свати. Кога ќе одберам картичка (нели у дроп даун менито се наредени EUR,GBP и Prepaid Card) ми пишува 0 баланс. А во ЕУР ми ги појавува средставата. Една трансакција имам, денес е комплетирана, немам други приливи. Мења нешто тоа што на картичка е 0 или исто е? Дали ако отидам на банкомат ќе ги покаже средствата т.е ќе можам да ги подигнам?
картичката која валута ти е?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Ако сум точен, до бројот на картичката стои USD. Значи валда USD.
Епа затоа Еурата ти седат на баланс, а не на картица :)

имаш конверзија да направиш ако сакаш да ги ставиш на картичка .. ама со оглед дека би вадел Еура на банкомат не ти е тоа препорачливо, туку ти треба да си нарачаш картичка за еура .. на пајонир картичките се во една валута само

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Епа затоа Еурата ти седат на баланс, а не на картица :)

имаш конверзија да направиш ако сакаш да ги ставиш на картичка .. ама со оглед дека би вадел Еура на банкомат не ти е тоа препорачливо, туку ти треба да си нарачаш картичка за еура .. на пајонир картичките се во една валута само

Многу провизии зима во конверзија или?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Многу провизии зима во конверзија или?

0.5% во Payoneer имаш таму да си провериш, можеш прво проверка да направиш пред да удриш конверзија .. ама со USD картица ако вадиш во Грција/Косово EUR тогаш ќе те одере конверзија на банкомат .. ако вадиш денари ваљда нема да ти смени дали мењаш од евра или долари тоа не би знаел да ти кажам разлика

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
0.5% во Payoneer имаш таму да си провериш, можеш прво проверка да направиш пред да удриш конверзија .. ама со USD картица ако вадиш во Грција/Косово EUR тогаш ќе те одере конверзија на банкомат .. ако вадиш денари ваљда нема да ти смени дали мењаш од евра или долари тоа не би знаел да ти кажам разлика

Тука ќе ги вадат. Него напраив конверзија, сеа 0 ми е и во EUR balance и на картичка :D Се чека нешто за да ги смени или?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Тука ќе ги вадат. Него напраив конверзија, сеа 0 ми е и во EUR balance и на картичка :D Се чека нешто за да ги смени или?

"From the moment the request is submitted, funds are generally transferred to the receiving balance within minutes.
In some cases it may take several hours for funds to appear in your balance."

daniel_o.

read-only
3 мај 2019
1
0
Здраво на сите. Ја прочитав цела тема и никаде не најдов, па ајде да прашам. Првпат добивам можност да ја користам Пајонир. Само што ми стигна картичката, уште не сум вадел пари. Приливите ми се во УСД. Од МК нема да вадам пари после се што прочитав и разбрав, меѓутоа прашањето ми е друго. Дали ако нарачам ЕУР картичка ќе можам од сметка да ставам пари на таа картица и со тоа ќе заштедам некоја провизија за бордер фи или друг вид на ги?

Professor

hello world
2 јануари 2013
67
49
Здраво на сите. Ја прочитав цела тема и никаде не најдов, па ајде да прашам. Првпат добивам можност да ја користам Пајонир. Само што ми стигна картичката, уште не сум вадел пари. Приливите ми се во УСД. Од МК нема да вадам пари после се што прочитав и разбрав, меѓутоа прашањето ми е друго. Дали ако нарачам ЕУР картичка ќе можам од сметка да ставам пари на таа картица и со тоа ќе заштедам некоја провизија за бордер фи или друг вид на ги?

Ако мислиш од балансот на Пејонир сметката - да, можеш да префрлаш од УСД во ЕУР картичката преку Activity > Manage Currencies.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно