Ако те интересира јави се во кол центарот и прашај каква им е мрежата на твојата адреса, ако е LAN уште подобро, ќе имаш симетричен download/upload.E тоа незнам, во Карпош 3 сум во зградите![]()
Ако те интересира јави се во кол центарот и прашај каква им е мрежата на твојата адреса, ако е LAN уште подобро, ќе имаш симетричен download/upload.E тоа незнам, во Карпош 3 сум во зградите![]()
како бе ко од шала? Колку луѓе сте што истовремено 2 хбо го и 3-4 јутјуб? Па 10 корисници ако се фала богу. Ако сте два тројца тоа е збес повеќе него ли потреба.
Кај мене секојдневно има 3 статични компјутери, 6 смартфони, и 4 лаптопи постојано поврзани. Воедно и Вифи во ординација каде има по неколку корисници секојдневно, со јутјуб пуштен во чекална да врти секој работен ден, интернет радио и 3 хеви јусерс сме што киснеме секојдневно на нетфликс па еве, 8ми сме, 120 гига се потрошени досега. Никогаш не сме поминале повеќе од 700 гига и тоа беше кога изнаспуштив 10тина игри на новата конфигурација.
HBO GO нема на VIP.
Мое мислење е дека и со помал пакет би била границата од 500Gb за да потоа намалат брзина.
ADSL? Валда коаксијалец мислат. Инаку да, 40/40 само оптика е, и мислам дека ја рентаат од Телеком ама не сум сигурен.Пробувам со вип да се разберам и не успевам. Од контакт центарот прво ми викаат дека во мојата зграда нема техничка поддршка за брз интернет. Само АДСЛ 50/3.
И после 10 минути муабет ми вика дека ако сум побарал да имплементираат лајт технологија ќе било 40/40. Дали некој може да ми објасни дали 40/40 може да се имплементира секаде или мора да постои оптика/кабел?
ADSL? Валда коаксијалец мислат. Инаку да, 40/40 само оптика е, и мислам дека ја рентаат од Телеком ама не сум сигурен.
40/40 само оптика. Пишува и на нивната веб страна. Е сега дали има можност, провери. Ако имаат телеком овие ја користат нивната. Бар кај мене у зграда на Партизанска е така. Има еден комшија.Пробувам со вип да се разберам и не успевам. Од контакт центарот прво ми викаат дека во мојата зграда нема техничка поддршка за брз интернет. Само АДСЛ 50/3.
И после 10 минути муабет ми вика дека ако сум побарал да имплементираат лајт технологија ќе било 40/40. Дали некој може да ми објасни дали 40/40 може да се имплементира секаде или мора да постои оптика/кабел?
40/40 само оптика. Пишува и на нивната веб страна. Е сега дали има можност, провери. Ако имаат телеком овие ја користат нивната. Бар кај мене у зграда на Партизанска е така. Има еден комшија.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ако има можност за оптика на телеком во твојата зграда тогаш можеш да си се ставиш на 40/40 пакетот,ја сум на тој во мојата зграда пошто освен Телеком никој нема оптички кабел.Али се чека бајаги време дур поднесеш барање па да ти го разгледаат,па договори по салон,враќање стара опрема,чекање монтер од Телеком и тако даље и тако даље.Ама затоа ме зачуди. Провери од контакт центарот и прво ми вика нема можност. Па после тоа ми вика ама ќе си поднесеш барање за лајт технологија и тогаш ќе може.Затоа и прашав овде да не тумарам залудно по продажни салони.
Ако има можност за оптика на телеком во твојата зграда тогаш можеш да си се ставиш на 40/40 пакетот,ја сум на тој во мојата зграда пошто освен Телеком никој нема оптички кабел.Али се чека бајаги време дур поднесеш барање па да ти го разгледаат,па договори по салон,враќање стара опрема,чекање монтер од Телеком и тако даље и тако даље.
Може и таму да оди,ама незнам каква му е ситуацијата,доколку има договор со ВИП неможе да се префрла на друг оператор освен да плаќа пенали.неотелн нели ја изнајмува мрежата од нив, како што знам таму е па поефтино?
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
MEMORY USB Type-C 64GB KINGSTON DATA TRAVELER 70 (USB 3.2 Gen 1 speeds), Black, DT70/64GB
450,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден