Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Samo 300e imam vlozeno realni pari vo 2013ta :) Drugoto samo po sebe si idelo. Moj sovet do novajlite : Trpenie !
Интересно и јас мислам дека со толку негде инвестиција започнав, само покасно од тебе. После направи бум криптото и можеше од заработката да се вложи многу повеќе. Од скоро ништо, бидна нешто.
Моментално и цените на тоа што го копам со недели не ги гледам. Ќе си чекам, не ми се брза.

12 април 2017
1.918
1.259
Samo 300e imam vlozeno realni pari vo 2013ta :) Drugoto samo po sebe si idelo. Moj sovet do novajlite : Trpenie !
Јас почнав со околу 30 евра, имам вкупно инвестирано помалце од 150, кога беше бумот јас очигледно не сум бил многу паметен, извадив и пред и потоа, али за време на бумот имав ГОЛЕМА надеж и се посраа после :D

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Јас почнав со околу 30 евра, имам вкупно инвестирано помалце од 150, кога беше бумот јас очигледно не сум бил многу паметен, извадив и пред и потоа, али за време на бумот имав ГОЛЕМА надеж и се посраа после :D
Пане си оди на проверено и многу посигурно. Паралелно мислам дека си работеше и земјоделие. Рударењето и земјоделието одат рака под рака. ;)

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Тоа е предизвик на 21 век во Македоња, продај нивите и право во Скопје - Аеродром зградите на Адора! :)
Се осеќам повикан тука , али ке ти одговорам сеа баш .
Појди у село да живееш и да плаќаш даноци и да бидеш најјпримерен селанец у мкд и на крај дознаваш дека од Скопје инспекторатот и министерството не ти одобриле наставник за ќерката твоја на село да уче и на крај немаш излез и идеш у Скопјето каде што ти се отвораат милион можности . Односно без мака 100еврулиња на ден да свртеш у 1 час работа тогај ке си речеш да ти се мочам и на земјоделиетото и на све што у 3 месеца рмбам ко коњ за 400е приходи.
Ако ти е криво што стан и огромна машинерија за копање почнав од 0 подобро иди на моето место у село и да видеш низ какви голготи минував и после овде да судеш за нас селаните.
Јас и до ден денешен си практикувам пак земјоделие за свои потреби оти барем знам дека не сум се серел на доматите и пиперките или пак да ги прскам со отров за глуфци со цел да не црвјосуваат а по маркетите ги продаваат таквите како прва класа :)
Благодарение на криптото и да дел од постарите членови што ми излегоја у пресрет и ми го покажаа патот до брзата заработка и таквите членови тука си ги почитувам.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Pane24 е типичен пример за човек кој делува како да е роден вчера, а прави работи како да е роден пред 100 години. Пане, голем поздрав до тебе, продолжи со филмот и соновите, позитива си скроз.

И

Избришан член 18474

Гостин
Па не баш зависи од тоа каков инвеститор си.
Амазон на врвот во балонот вредеше 100 долари. Чивекот што држел до сега е милионер :)

12 април 2017
1.918
1.259
Па не баш зависи од тоа каков инвеститор си.
Амазон на врвот во балонот вредеше 100 долари. Чивекот што држел до сега е милионер :)
Али ако продал на $100 и купил после пак ќе имал повеќе милиони, нели?
Битни се долгорочните инвестиции, но за мене уште побитни се краткорочните, тие многу послатки.

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Продавам и откупувам криптовалути (биткоин, етер, тетер, усдц) помали и поголеми количини секој ден.

Напомена доколку модераторот или админот смета дека грешам негде со постов би замолил да ми посочи каде и како да го исправам, фала однапред.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Се осеќам повикан тука , али ке ти одговорам сеа баш .
Појди у село да живееш и да плаќаш даноци и да бидеш најјпримерен селанец у мкд и на крај дознаваш дека од Скопје инспекторатот и министерството не ти одобриле наставник за ќерката твоја на село да уче и на крај немаш излез и идеш у Скопјето каде што ти се отвораат милион можности . Односно без мака 100еврулиња на ден да свртеш у 1 час работа тогај ке си речеш да ти се мочам и на земјоделиетото и на све што у 3 месеца рмбам ко коњ за 400е приходи.
Ако ти е криво што стан и огромна машинерија за копање почнав од 0 подобро иди на моето место у село и да видеш низ какви голготи минував и после овде да судеш за нас селаните.
Јас и до ден денешен си практикувам пак земјоделие за свои потреби оти барем знам дека не сум се серел на доматите и пиперките или пак да ги прскам со отров за глуфци со цел да не црвјосуваат а по маркетите ги продаваат таквите како прва класа :)
Благодарение на криптото и да дел од постарите членови што ми излегоја у пресрет и ми го покажаа патот до брзата заработка и таквите членови тука си ги почитувам.
Што мислиш ќе научи ќерката на школо во "македонскиот град на соништата"? Со кој ќе се дружи, со "градските културни деца", со кои пороци и проблеми ќе се соочи?
Сигурен си дека луѓето кои "рмбаат ко коњ" на село за 400 евра" па и денар да не им останува али се хранат себе и фамилијата со свои раце, независно од листовите хартија(што ги викаат пари и се основа на модерното робовладетелство ) се мизерни споредено со тие што се во град и прават 100 еврулиња на час и се хранат од супермаркет и по ресторани? Кој е тука неспособен паразит? Кој оди против својата биологија? Тој што ќе стане сабајле и храната му е спремна сервирана на тацна готова за јадење или тој што ќе стане ќе оди, ќе улови, ќе одере, ќе исчисти, ќе испече, пак тек тогаш ќе јаде?
Производството на своја храна им дава на луѓето цел, фокус, врз она што навистина е битно и ги ослободува од многу грижи, стресови, мисли и проблеми.
Кога им помагав на тетин и тетка ми на село и се враќавме од нива како само слатка беше водата, колку вкусна храната, таков мир, спокојство, исполнетост и ниту една грижа, секоја ноќ заспивав само што ќе ја допрев перницата и ниту еднаш не се будев се додека петлите не почнуваа да пејат.
А селските девојчиња..... така убави, милни, понизни, со црвени обравчиња, домаќинки, вредни, верни, со животна цел, неверојатна емпатија желба и мерак да се грижат за мажот и децата.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Што мислиш ќе научи ќерката на школо во "македонскиот град на соништата"? Со кој ќе се дружи, со "градските културни деца", со кои пороци и проблеми ќе се соочи?
Сигурен си дека луѓето кои "рмбаат ко коњ" на село за 400 евра" па и денар да не им останува али се хранат себе и фамилијата со свои раце, независно од листовите хартија(што ги викаат пари и се основа на модерното робовладетелство ) се мизерни споредено со тие што се во град и прават 100 еврулиња на час и се хранат од супермаркет и по ресторани? Кој е тука неспособен паразит? Кој оди против својата биологија? Тој што ќе стане сабајле и храната му е спремна сервирана на тацна готова за јадење или тој што ќе стане ќе оди, ќе улови, ќе одере, ќе исчисти, ќе испече, пак тек тогаш ќе јаде?
Производството на своја храна им дава на луѓето цел, фокус, врз она што навистина е битно и ги ослободува од многу грижи, стресови, мисли и проблеми.
Кога им помагав на тетин и тетка ми на село и се враќавме од нива како само слатка беше водата, колку вкусна храната, таков мир, спокојство, исполнетост и ниту една грижа, секоја ноќ заспивав само што ќе ја допрев перницата и ниту еднаш не се будев се додека петлите не почнуваа да пејат.
А селските девојчиња..... така убави, милни, понизни, со црвени обравчиња, домаќинки, вредни, верни, со животна цел, неверојатна емпатија желба и мерак да се грижат за мажот и децата.

И покрај сите убавини во село сепак живееш во град, и не верувам дека некогаш би живеел во село. :)
Еве и Пане е жив пример, да било така добро и лесно да се живее таму не би дошол тука.
Сите од село доаѓаат во град, а не обратно.

Секој сака полесно да живее и тоа е нормално. :cool:
Ова ме потсеќа малку кога една претходна влада имаше некоја политика за купи куќа и живеј во село па некои бенефиции као даваа, па некои неповратни средства.
Јас викав тој што ја правеше таа акција прв да отидеше да живее таму со сите околу него као ете да докаже дека тоа е и те како добро.

Ама работата беше " фали село, живеј во град".
И нормално ништо од акцијата пошо луѓево не се мутави, секој знае како подобро и полесно се живее.

А тоа некогаш како било и колку било добро разбирам, ама сега сме друго време, и се во свое време. :mario:

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Се сеќавам на пане на времето кога ни кажуваше дека мака мачи интернет да добие од телекон или некој друг. Времиња далечни беа тоа :)

Иако гледам тука како луге купиле куќи, станови, коли, милиони, ја па со поразлична приказна.... цел живот копам ама не сум видел некој посебен ќар или некои милионски суми, да имало пари ама тоа не биле во милионски суми, повеќе пари сум заработил со дрги реални работи кој сум ги работел, а се друго ова било втроа работа повеќе за кејф, хоби и повеќе ми било коцкање со копањето и берзите, така да нека не ве лажат дека е мед и млеко, голема улога има и среќата и со од кого ќе ги слушате и впивате советите, секако истражувањето е најбитно

Еве и од мене првата трансакција преку @uwemi :)
Igor , tomi , psyside.jpg

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
И покрај сите убавини во село сепак живееш во град, и не верувам дека некогаш би живеел во село. :)
Еве и Пане е жив пример, да било така добро и лесно да се живее таму не би дошол тука.
Сите од село доаѓаат во град, а не обратно.

Секој сака полесно да живее и тоа е нормално. :cool:
Ова ме потсеќа малку кога една претходна влада имаше некоја политика за купи куќа и живеј во село па некои бенефиции као даваа, па некои неповратни средства.
Јас викав тој што ја правеше таа акција прв да отидеше да живее таму со сите околу него као ете да докаже дека тоа е и те како добро.

Ама работата беше " фали село, живеј во град".
И нормално ништо од акцијата пошо луѓево не се мутави, секој знае како подобро и полесно се живее.

А тоа некогаш како било и колку било добро разбирам, ама сега сме друго време, и се во свое време. :mario:
Абе види друже сум приметил дека често кога сите прават нешто тоа е добар индикатор дека тоа не чини. Поинаку сумирано за многу нешта се покажало "научи ја народната мудрост и бегај од неа".
Направив паралела Скопје со македонско село.
Еве паралела Скопје со Њујорк.
Заради филмовите или вестите т.н пропаганда која го создава народното мислење кај нас многу луѓе мислат дека Американците се богати живеат во рајот и им тече мед и млеко. Реалноста е дека Америка е најзадолжена земја во светот која последен пат кога проверив имаше мислам 17 трилиони $ долг. Обичниот народ не поседува ништо. Многу живеат под кирија или имотот им е под хипотека, некогаш и под две хипотеки. Возилата, мебелот, ајфоните, телевизорот све тоа купено на кредит, дури и чорапите на кредитна картичка ги купуваат. Цел живот го поминуваат работејќи за банките, често и по две па и три работни места а ги оставаат долговите на своите деца кои па сироти неможат ни студенскиот заем да го вратат а не па долгот на родителите. Тешко на нивните внуци а неможам ни да замислам како ќе живеат нивните правнуци.
Недај боже заб да те боли ќе треба сам да си го вадиш или пак некоја операција која кај нас би чинела 1000 долари пример они ќе останат без куќа ако сакаат да ги оперираат.
Бројот на убиства и насилство е просто незамислив затоа што секоја издрогирана или алколизирана будала има по 5 парчиња оружје дома, во кола и право да си шета со него низ град.
Да сретнеш некој што се нема разведено е реткост.
Ако одиш со кола од еден крај на Њујорк до другиот 100 % гарантирам побрзо ќе стигнеш со авион до Скопје. Само метро те спасува ако го преживееш rush hour во менхетен кога у гужва нема каде игла да падне али за новчаник крадење или обивање у куќа се махери.
Пензиското им е лудница, ќе ги излажат старите да инвестираат и оп нема пензија, за која цел живот рмбале.
Им даваат на така млада возраст возачка дозвола и сите деца да покажат каква брза кола имаат летаат до школо.
Плаќаат 37% данок државата ејјј..

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дали ти тоа ги жалиш американците? Ние сме пред нив? Нас ни е подобро? Затварај тема, бриши форум, гаси интернет...

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Се сеќавам на пане на времето кога ни кажуваше дека мака мачи интернет да добие од телекон или некој друг. Времиња далечни беа тоа
Сеуште не можам да си поверувам дека биткоинот у 2013та год го копав преку SlushPool со Nokia 6600 преку GPRS интернет со Dial-Up конекција на #99 бројот со 5кб/сек трансфер на податоци...

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дали ти тоа ги жалиш американците? Ние сме пред нив? Нас ни е подобро? Затварај тема, бриши форум, гаси интернет...
Еве Роналд Реган ги предупреди...све е кула од карти... почни од 5.23

Како да не ги жалам? Прочита ли све што набројав во претходниот пост?
Згора на тоа се број 1 во цел свет во конзумација на лекови по човек.
Ги отруја со храната и лековите.
Да видат како се живее во скандинавските земји и што е вистинска социјална грижа ќе сфатат дека живееле во пеколот. Шведска подобро се грижи за нивните затвореници него Америка за обичниот граѓанин.
Али тоа е, што да се каже, во пропагандата е вистината :), реалноста е небитна.
Најсмешно е што кој и да прашаш американец мислат дека се најбогата земја на светот а русите биле едни од најсиромашните :D. Русија е далеку најбогата во природни ресурси на планетава земја и е број 9 од најмалку задолжените земји на светов.

Последна промена:

shifty

Модератор
5 септември 2009
1.071
1.422
shifty's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D & Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB
Motherboard
ASUS ROG Strix B550-F GAMING
Storage
Gigabyte Aorus 2TB & Gigabyte 1TB
PSU
XFX 1000W Platinum
RAM
4x32GB DDR4 3200C16
Video card
Asus ROG Astral RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
Cooler Master HAF700
Mouse
Razer Lancehead TE
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope RX
Audio
Creative X-Fi Titanium HD, Adam A7x
Monitor
HP Z38c & HP Omen 32q
OS
Windows 11 Professional x64
Биткоин илегален во 10 земји; Авганистан, Алжир, Боливија, Пакистан, Катар, Банана Македонија, Саудиска Арабија, Вануату и Виетнам. До кое ниво сме значи, ова е циркуз
Во кој закон е наведено дека е илегален?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно