Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ВНИМАВАЈТЕ НА ОВЛАСТЕН АСУС СЕРВИС SYSTEM ONE ( ASUS SERVIS )

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
ВНИМАВАЈТЕ НА ОВЛАСТЕН АСУС СЕРВИС SYSTEM ONE ( ASUS SERVIS )

Пред некоја недела реков дека беа услужливи демек Систем оне , ама очигледно сум бил опасна греша . Се работи за лаптоп Asus ZenBook UX360UA со QHD резолуција , нормално купен од Сет . На лаптопот имаше ептен мала пукнатина во десниот ќош на тачот не на екранот но пошто идело се комплет мораше да се смени екран - тач - задна маска . Идам да прашам у сет колку пари што како нормално одговор ние продаваме за сервис и промена си имаш овластен ( Систем Оне ) . Од сет у систем оне . Здраво здраво за лаптопот промена екран да идел цел знам викам ок да се смени . Време на испорака прашувам викаат од 30-45 ден . Поминуваат 30 ден се јавив дека нестрплив да прашам дали стигнал делот на тел ми викаат стигна нешто да видиме после некој мин ми вика проверивме нема ке треба усте малку да се почека ок викам . На 45 ден се јавував да прашам дали делот стигнал ми викаат да баш денес стигна ама неможе денес да се среди викам ако може бар денс не има други итни ок викам утре тогаш така да да викаат . Ми се јавуваат утре дента они околу 13-00 саат за да им дадам пин од пц да го упалат за упдате да направеле на екранот и тац скринот . Се јавувам у 16-00 до кај се . Ми викаат извини ама изгледа нешто не е ок со екранот или со кабелчето ке нарачаме кабелче ново па да видиме . И јас нормално 46 ден на сервис пц а овластен викам а тоа кабелче ке се чека пак 30-45 ден па не се знае немаме инфо кога што како можда малку побрзо . А викам ако не е кабелчето пошто сумјате у дефектен екран што тогас усте 45 ден знаци 140 ден у сервис лаптопот така ??? И тој од таму ама тоа е политиката на Асус . Му викам неможат кабелце да ти пратат по ДХЛ ИЛИ УПС ИЛИ ФЕДЕХ . Ама така стига ми вика епа како 45 ден и пак штама . И капак беше што на крај му викам пошто е грешка со екранот а лаптопот е у севис уште ради ваша или на асус грешка дали може да се опрај нешто да ми вика сега ке побараме екран друга да видиме дали е до тоа или не . После 5 ден пак се слушам пошто ме заборавиле јас им вртам ми викаат проверивме не пасуваше тој екран па некако нарачавме и кабел и екран .

П.С
За да ми стигнел побрзо делот требало да ми е у гараниција мене ми е у гаранција ама у гаранција што не е од механички струен или некој дефект предивикан од мене што не подпага под гаранција . Знаци иако прават грешка од више 50 ден пак не се нафакаат да убрзаат постапка пошто згрешиле . БЕГАЈТЕ ОД СИСТЕМ ОНЕ . УШТЕ ЕДНАШ АСУС ЛАПТОП НИКАД.

Изменето од модератор:

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Моја препорака порака до АСУС суппорт убаво објаснет случај со борј на денови со белешки со фискални приемници испратници сигурен сум дека ке има позитивен ефект.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Јас се извинувам. По грешка ја избришав темава. Видов само црвени букви да се пазиме, ама не видов зошто. Еве повторно е тука.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Моја препорака порака до АСУС суппорт убаво објаснет случај со борј на денови со белешки со фискални приемници испратници сигурен сум дека ке има позитивен ефект.
Тоа и ми беше намерата дека на фактурата убаво рок на испорака и сервис од 30-45 дена тој рок е пробиен не по моја туку нивна грешка . Следно покасно вечер ке склопам убав маил со допис до асус . Ми вика асус не не третира како што си мислис ти абе дали е он нормален ме прак будала како асус вчера се оформи таа фирма па демек немале подршка демек сме биле МК . Па што има врска дали сме мк или незнам кој ...Ама тоа е тоа допис па ке известам .

бар по некој интерпукциски знак да си стаел, мозоков ми го направи сарма дур го прочитам цело :)
Ова у многу возбуда на брзинка куцано :)

Too unformatted, didn't read. Дај малце прочитајте што сте напишале пред да стиснете Започни Тема, аман!
???

Изменето од модератор:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Пријави и во Асус и во ДПИ. Тоа виша сила на нив нека им го докажуваат. Има една љута теткица (еднаш ми се падна) ако не добиеш нов лаптоп со неа еве на.

Ем е пробиен рокот од 30 дена, ем ова не е струен удар ако добро разбрав. Не заборавајте дека продавачот е задолжен да обезбеди сервис и резервни делови до 5 години после продажбата.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Тоа и ми беше намерата дека на фактурата убаво рок на испорака и сервис од 30-45 дена тој рок е пробиен не по моја туку нивна грешка . Следно покасно вечер ке склопам убав маил со допис до асус . Ми вика асус не не третира како што си мислис ти абе дали е он нормален ме прак будала како асус вчера се оформи таа фирма па демек немале подршка демек сме биле МК . Па што има врска дали сме мк или незнам кој ...Ама тоа е тоа допис па ке известам .

Пиши ама не се надевај од Asus support. Толку од мене.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен

Ова у многу возбуда на брзинка куцано :)

???

Убо ти вели, остај шо имаш еден тон грешки, интерпукција не користиш и е тешко за читање. Ај таму се брзаше мада не гледам потреба, ама ни во другите постови не си поарен.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Пријави и во Асус и во ДПИ. Тоа виша сила на нив нека им го докажуваат. Има една љута теткица (еднаш ми се падна) ако не добиеш нов лаптоп со неа еве на.

Ем е пробиен рокот од 30 дена, ем ова не е струен удар ако добро разбрав. Не заборавајте дека продавачот е задолжен да обезбеди сервис и резервни делови до 5 години после продажбата.

Грешката е моја мене ми пукна тачот него лаптопот . Него за да стигнел делот по брза постапка морало да биде дел што е под гаранција и у гаранциски рок . У тој случај дури некој раб ги имале и на залиха . Ама за мојот пошто од мене бил оштетен екранот тогаш гаранцијата не важела и стапувало на сила дека треба да чекам 30-45 ден :/. Само што не се знае дали ке биде за 90 или 140 дена .

Него у ДПИ добро што ми кажа утре тоа прво ке направам да видам што одговор ке добијам .

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Што има везе пукнатиот тач со кабелот ? На мене ми асоцира дека тие го зезнале кабелчето додека се обидувале да го заменат комплет тачот сосе екран.
Ама зашто ми вика препозна тач му правиме упдате ??? Упдате му правеле преку екстерен монитор како што го разбрав . Ама сепак препознал тач може пак да е отидено кабелче или ??? Дека они викаат дека екранот може да е дефект од таму пратен . Инаку јас лаптот го однесов таму со изваден екран и тач ама немаше како да го заебеме ние кабелот . Кабелот дека е со плочка цела колку што гледав на нет и таа мислам дека се вади само кога морале да направат целосна демонтаза на задниот капак да го одвојат од шасијата ... Или грешам ...

12 април 2017
1.918
1.259
Хаха, абе како го напнавте за интерпункциските знаци :D
Само тие ли се овластени сервисери на АСУС во Северна Македонија?

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
За жал само они се . За нас , Србија , Словенија и незнам дали и Хрватска . Ама они идат колку што ги разбрав преку србите .

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
За жал да тие се само. За се си наплакаат приватно, за надограбда, чистење , не е битно дали лап топот лежи под гаранција. Нивни зборови ,, пријави го дека не ти работат кулерот, ем ке си добиеш нови кулери ем нема да ти земеме пари за чистење"

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Офф топик од се(поврзано е со фирмата)
Во кој сервис можеш да се ценкаш како на пазар? :D:D

I

itstheigyg

Гостин
Кој успеа ова да го прочита до крај и да го разбере убаво има пиво од мене.

7 февруари 2013
948
1.086
МОЕ ЛОШО ИСКУСТВО СО СИСТЕМОНЕ

Нов лаптоп купен, овој во потпис, трет ден од купување, расипана матична плоча, престана да се бутира, ми го примија во систем оне, со "гребаници на капакот, грбаници на тастатурата, гребаници на екранот" во нивниот налог, а јас во брзање Слепец им потпишав, НЕДОПРЕН ЛАПТОП со фолиите уште на него.

ПС Морав да менувам матична а не цел Лаптоп, бидејки кучето уште прв ден го оштети конекторот на полначот, Сетек не ми излезе во пресрет да ми го сменат лаптопот со нов, а полначот оштетен јас да си го задржам, лесно можно бидејки небеше врзан по Код, сериски број полначот никаде со лаптопот и кутијата. Пробав и врски, и молење и се, они ќе си го вратеја мојот со неотпакуван полнач назад во Асус, а јас со нов лаптоп одма.

И така си чекав 3 недели за нова матична. Среќа немаше грепки ни потоа лаптопот, али да ми направеле нешто на нов лаптоп, немаше да имам правна заштита, им се потпишав на Гребаници..
а конекторот беше среден со нов кај @Daniel86 .

Асус повеќе кај нас НЕ само поради сервисот што го имаат, додека не се смени сервисот АСУС не.

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
И јас потписаш нешто ама уште незнам што :)

Како тоа не знам што?
Може си потпишал хипотека од кај знаеш, џст сеинг....треба да се чита се знам како е кога си на шалтер кај нив, ајде тука потпиши само потпиши де.Ако тоа со ситните букви не го прочиташ го јадеше стапот.Имаше една реклама си пишува таму доле со ситни букви.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Купени од сетек ама сервис да сме си барале у Систем Оне . Не били они сервис за Асус ...
Не требало да прифаќаш ти да одиш во сервисот. Им го оставаш фино лепо во продавница и си бараш документ за прием. Ако не го земаат си одиш директно во ДПИ. Па нив нека им објаснат каде е сервисот. По закон продавачот се грижи за сервисот, а ти се грижиш да го доставиш до продавницата. После тоа ако сака нека го носи каде сака. Купувачот нема врска со сервисот ниту треба да носи нешто некаде.
Дриго битно е тоа што кажа Томислав - не потпишувајте грешен опис во документ за прием. Има да печатат нови се додека лажат. Ако не - ДПИ.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно