Sponsored
Ако направам 3 рига по 6 карти место еден со 19, тоа дали ќе го намали хашрејтот?19 карти на риг само за Genesis и слични може да е подобра опција, каде што има 24 часа физички присутен персонал за одржување. 6 карти ти е оптимално, по мое мислење.
6*3=18Ако направам 3 рига по 6 карти место еден со 19, тоа дали ќе го намали хашрејтот?
Пишав 6x3 за да не го тупам многу, ај на еден ќе има 7 картици.6*3=18
18>19
Јасно е дека ќе имаш помал хешрејт.
Но ако пример правиш 3 машини по 6 графички отколку една од 18 тука нема да имаш никаква разлика во хешрејт.
Јасно ми беше што сакаш да прашаш, ама додека не пројадам не сум раатПишав 6x3 за да не го тупам многу, ај на еден ќе има 7 картици.
Мислам на тоа да не се намали хашрејтот ако се 3 машини.
Фала.
да пројадам и јас
WIN!да пројадам и јас![]()
RX 570 со 6 картици, 3400Е. Гледам на what to mine, картиците би вртеле $10 дневно.
Ме интересира дали се очекува difficulty на ЕТХ да иде во надолна линија? Се дуплираше од Октомври некаде.
Дечки доколку има заинтересирани, се бара индивидуа/и што ќе инвестираат во изработка на токен (ИКО). Секој ќе има удел во креацијата во зависност од %.
Имаме спремен проект, да не кажам one&only, па шансите за голем sale се високи.
Целата идеа е сосема спротивна од денешниве ико-а на маркет, нема да е причата за „паметни договори“ или „брзи трансакции“ бла,бла.. Замислата е друга и ќе се одвива во друг правец каде има реални шанси да се употребува и да има корист самиот токен(од таму и ни се позитивните мисли за продажба).
Доколку има некој заинтересирани, контактирајте ме![]()
- Имате составено некаков документ/брошура/презентација за потенцијални инвеститори, со опис на проблемот кој пробувате да го решите и на решението кое го нуди проектот?
- Имате whitepaper? Сајт? Листа на членовите на тимот, со име, презиме, фотографија, биографија и релевантни линкови (LinkedIn, github...) за секој од нив?
- Детали за продажбата - број на токени (во циркулација и вкупно), цена на токен, колкав процент е одреден за продажба и под кои услови (приватна продажба на стратешки партнери, претпродажба на сериозни инвеститори, јавна продажба)
- План за одење на берза - кои берзи, временски рок за појавување на една (или повеќе) од нив? Спремни сте да платите за некоја од големите берзи?
- Маркетинг план - социјални мрежи, hype, планирано пуштање во оптек на вести за развојот на проектот или за партнерства
- Планирате на заинтересираните да им пуштите договор/меморандум за купување токени (SAFT или нешто слично)?
Точно, помалку од 32,14% не паднала доминацијата на BTC...и мислам дека околу 30% ќе остане и ќе биде така повеќе години. LTC Pay е веќе во завршна фаза за директен депозит/повлекување на пари. Некои сервиси веќе почнаа да го нудат тоа, меѓутоа почна како third party процес, сега ќе се официјализира.Сите се пар со биткоин и етериум. Кога биткоин паѓа паѓаат сите. Уште е незрел маркетот. Прашање на време е кога биткоин веќе нема да влијае толку на останатите. Долгорочно неговата доминација постојано паѓа процентуално во корист на останатите
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
За LitecoinCash официјално се изјасни креаторот на LTC (Чарли ли) дека не е официјален форк на LTC и дека нема планови за форк. Еве го официјалниот твит од него
Најверојатно е скам, но постојат многу скамови кои биле напумпани пред да пропаднат.Претпоставував дека е скам.
Tether добија судска покана во деќември, сега е 10ти февруари, најверојатно не е скам, затоа што не се добиле C&D.Ме интересира што мислите за Tether? Делува како стабилно...
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Мерач на потрошувачка на електрична енергија - ватметар, мери kW, kWh, CO2Можеби малку офтопик, но каде кај нас може да се најде ватматер?
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 6TB TOSHIBA P300 5400RPM 128MB SATAIII HDWD260UZSVA
12.490,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден